بازدید سایت : ۳۰۴۳۱

احتمال سرایت زلزله‌ های هرات به ایران وجود دارد

رییس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با بیان اینکه احتمال فعال شدن گسل درونه در خاک ایران پس از وقوع زلزله های هرات وجود دارد، گفت: گسل لرزه ای هرات در شرق خاک افغانستان در ادامه به گسل درونه در ایران متصل می شود که یکی از طویل ترین گسل های ایران با طول هزار کیلومتر است.

احتمال سرایت زلزله‌ های هرات به ایران وجود دارد
تین نیوز

رییس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با بیان اینکه احتمال فعال شدن گسل درونه در خاک ایران پس از وقوع زلزله های هرات وجود دارد، گفت: گسل لرزه ای هرات در شرق خاک افغانستان در ادامه به گسل درونه در ایران متصل می شود که یکی از طویل ترین گسل های ایران با طول هزار کیلومتر است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، علی بیت الهی درباره ادامه دار بودن زلزله های هرات و احتمال فعال شدن گسل های در امتداد گسل هرات در خاک ایران اظهار داشت: در چند روز شاهد وقوع زلزله های پی در پی بالای 5 ریشتر در هرات بودیم و این گسل لرزه ای هرات در شرق خاک افغانستان در ادامه به گسل درونه در ایران متصل می شود که یکی از طویل ترین گسل های ایران با طول هزار کیلومتر است که از امتداد گسل هرات از جنوب مشهد به مرکز ایران می رسد.

وی ادامه داد: گسل درونه در ایران متصل به گسل هرات است و با تصاویر ماهواره ای به وضوح این گسل قابل مشاهد و از گسل های نمایان در ایران است. این گسل از جنوب مشهد، بالای یزد عبور به مرکز ایران می رسد و با سابقه لرزه خیزی تاریخی است اما فعالیت لرزه ای به روزی نداشته البته زلزله تاریخی بالای 7 ریشتر هم در گسل درونه رخ داده است.  

رییس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با اشاره به احتمال فعال شدن گسل درونه در ایران گفت: زلزله های هرات می تواند علایم جنبایی در گسل درونه در خاک کشورمان ایجاد کند اما باید توجه داشت که محدوده عبوری گسل درونه عمدتا از مناطق کویری بوده و جمعیت متراکمی در این مسیر نیست.

بیت الهی با بیان اینکه وقوع زلزله های متوالی اما بزرگی های بالای 5 ریشتر لطف طبیعت به مردم افغانستان بوده، تاکید کرد: امکان داشت که یک زلزله با بزرگتری بیشتر از 6.3 در هرات رخ دهد اما این فعالیت لرزه ای با زلزله های بالای 5 ریشتر خود را نشان داد و توالی این زلزله ها نشان می دهد که رفته رفته بزرگی زمین لرزه ها کمتر می شود و که احتملا این پس لرزه ها تا یک ماه دیگر هم احتمال داشته باشد.

وی افزود: همانطور که تصاویر زلزله هرات می بینیم واحدهای تخریب شده ساختمان هایی با کیفیت بسیار پایین بوده و با مصالح بسیار سنگین ساخته شده اند که تلفات جانی را افزایش می دهد و از این جهت این زلزله یادآور زلزله بم در ایران بود و اگر به جای زلزله های متوالی یک زلزله بزرگ بالای 6 ریشتر رخ می داد به طور قطع میزان تلفات افزایش پیدا می کرد از این رو این زلزله های پی در پی هرچند با بزرگی 5 ریشتر لطف طبیعت محسوب می شود البته باید تاکید شود که در ادامه این پس لرزه ها احتمال آوار شدن ساختمان ها و خانه هایی که ترک خورده اند وجود دارد.

رییس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی همچنین با اشاره به وقوع زلزله 3.9 ریشتری در اسکو اظهار داشت: دو روز گذشته در همین منطقه شاهد وقوع زلزله ای بودیم و در حال حاضر نمی توان گفت که این زلزله امروز پس یا پیش لرزه، زلزله ای است.

وی تاکید کرد: اما منطقه ای لرزه ای در اسکو با گسل شمال تبریز فاصله دارد و این نگرانی بابت فعال شدن گسل شمال تبریز را برطرف می کند چراکه این گسل تاکنون در تاریخ چند بار تبریز را با خاک یکسان کرده است. بنابراین نگران فعال شدن گسل شمال تبریز نیستیم.    

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.