| کد خبر: 115182 |

بانک‎ها حمایت نکنند، همچنان در جا می‎زنیم

تین نیوز| مدیرعامل شرکت دریا امید چابهار با بیان اینکه دریافت تسهیلات بانکی برای کشتی‌سازی‌ها بسیار دشوار است گفت: سه سال است که به دنبال دریافت تسهیلات بانکی هستیم ولی هنوز موفق نشده‎ایم.
 
مدیرعامل شرکت دریا امیدچابهار با بیان اینکه دریافت تسهیلات بانکی برای فعالیت‌های صنعتی به خصوص کشتی‌سازی‌ها بسیار دشوار است گفت: به طور کل، بانک‌ها تمایلی به سرمایه‎گذاری و اعطای وام در بخش تولید ندارند؛ مخصوصا در بخش کشتی‌سازی که به مبالغ هنگفتی نیاز دارد.

رسول مرصوصی، در خصوص فعالیت‌های شرکت دریا امید چابهار گفت: در حال حاضر ساخت دو فروند شناور ساپلای بوت داریم که تسهیلات بانکی آن به خاطر مشکلات صندوق توسعه ملی هنوز به نتیجه نرسیده است و یک فروند لایروب هم در مجموعه ما در حال ساخت است که هنوز نتوانستیم تسهیلاتی برای آن از شبکه بانکی بگیریم.

او با اشاره به اینکه سه سال است که به دنبال دریافت تسهیلات بانکی هستیم ولی هنوز موفق نشده‎ایم، گفت: هزینه ساخت یک لایروب کاترساکشن حدود 18 میلیارد تومان است که رقم کمی نیست هزینه شناورهای ساپلای بوت هم که مجهز به سیستم های مدرن باشد رقم بالایی را شامل می شود کسی که می‌خواهد چنین شناوری را بخرد، در زمان سفارش ساخت نمی‌تواند همه هزینه ساخت را به صورت پول نقد بیاورد، چون این مقدار سرمایه را ندارد.

وی افزود: با اینکه متداول است که 10 درصد قیمت کشتی را سفارش دهنده در ابتدای قرارداد تامین می‎کند و مابقی هزینه را سیستم بانکی باید از طریق تسهیلات تامین کند اما ابن اتفاق در ایران نمی‎افند.

مرصوصی با اظهار تاسف از اینکه فعالیت تولیدی شرکت دریا امیدچابهار تعطیل شده است، تصریح کرد: سازمان بنادر تاکنون سفارش لایروبی به ما نداده است، صندوق توسعه دریایی و وجوه اداره شده سازمان بنادر هم تنها وعده می‎دهند ولی این وعده‌ها هم به نتیجه نمی‎رسد و همین طور، هفته ها و ماه ها می‌گذرد بدون اینکه اقدامی درجهت رفع مشکلات بانکی و تسهیلاتی ما صورت بگیرد.

او با اشاره به اینکه شرکت متبوعش طرح تعمیرات انواع شناورها و تجهیز کارگاهش را در دست اجرا دارد، یادآور شد: اگر مشکل تسهیلات بانکی رفع شود، بیشتر مشکلات ما حل خواهد شد و ما می‌توانیم اقدام به ساخت کنیم. باید توجه داشت که همه کشورهایی که در زمینه صنایع دریایی فعالیت می‎کنند در ابتدا از صنایع خود حمایت کرده‎اند و سپس این صنایع توسعه پیدا کرده‎اند. اگر صنایع دریایی ما از سوی شبکه بانکی حمایت شود، ما هم توسعه پیدا می‎کنیم و اگر حمایت نشود، همین طور در جا می زنیم.

شرکت دریا امید چابهار در سال 1377 به نام شرکت اوراق کشتی چابهار به ثبت رسید. این شرکت  در سال 1381 به شرکت صدرا امید چابهار تغییر نام  داد و فعالیت شرکت نیز  به ساخت و تعمیر کشتی، سازه‌های ساحلی و فراساحلی، ساخت و نصب و راه اندازی انواع مجتمع های پالایشگاهی و موارد مشابه تغییر یافت.  سهام این شرکت در سال 1392 توسط سازمان خصوصی سازی به مزایده گذاشته شد. این شرکت در سال 1394 به شرکت دریا امید چابهار تغییر نام داد و فعالیت‌های معدنی و پرورش آبزیان نیز به فعالیتهای آن افزوده شد.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.