| کد خبر: 106457 |

◄رده دوم قاچاق در جهان؛ تجهیزات و قطعات صنعت هوانوردی است

تین‌نیوز| اکرم فیض‌آبادی: پایگاه خبری صنعت حمل‌ونقل «تین‌نیوز» در راستای ارتباط با مدیران و مسئولان صنعت حمل‌ونقل، متخصصان، کارشناسان و مسئولان را دعوت می‌کند تا درباره چالش‌های هر حوزه بحث و گفت‌وگو کند. در همین راستا این هفته کاپیتان سیدجواد هاشمی تهرانی مدیرعامل شرکت تخصصی تامین و پشتیبانی قطعات هوایی کشور میهمان تین‌نیوز بود. مدیرعامل شرکتی که نقش پُررنگی را در تامین نیازهای کشور در حوزه صنعت هوانوردی در طول سالیان تحریم بر عهده داشته است.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، کاپیتان هاشمی تهرانی در ابتدای جلسه با بیان تاریخچه‌ای از فعالیت‌های شرکت تحت مدیریت خویش به عنوان تنها شرکت تخصصی در حوزه تامین و پشتیبانی قطعات هوایی (هواپیمایی و فرودگاهی) کشور به بیان پروژه‌های عظیمی که این شرکت در حوزه صنعت هوایی کشور انجام داده است، پرداخت و گفت: شاید جالب باشد بدانید بعد از قاچاق و عرضه داروهای تقلبی در جهان عرضه قطعات و تجهیزات تقلبی در صنعت هوانوردی بیشترین آمار را در دنیا دارد، نکته‌ای که غفلت از آن می‌تواند پیامدهای فراوانی به همراه داشته باشد.

وی در همین رابطه ادامه داد: متاسفانه در طول این سال‌ها، دیواری به نام «تحریم‌ها» بهانه‌ای برای برخی از افراد سودجو بوده که هر کاری را که بخواهند انجام دهند و در نهایت بگویند که ما تحریم هستیم.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی قطعات هوایی کشور در عین حال اذعان داشت: ما بدترین دوران تحریم را از سال 85 تا 92 تجربه کردیم؛ اما همزمان با انتخابات سال 92 و روی کار آمدن دولت اعتدال و امید، درست است که برجامی امضا نشده بود اما شرکت‌های خارجی و بین‌المللی آگاه بودند که باید برای فصل جدید روابط با ایران آماده شوند؛ لذا شرایط در مذاکرات دیگر خیلی سخت‌گیرانه نبود اما در عین حال نبود یک استراتژی مشخص برای آینده صنعت و وجود ابهامات خاص و عدم ارتباط موثر و مستمر با سایر نهادها و ارگان‌های ذیربط در بخش خرید خارجی از سوی متولیان صنعت، اجازه بهره‌گیری مناسب از فضای به‌وجود آمده را تاکنون نداده است.

http://tinn.ir/images/docs/files/000106/nf00106457-2.jpg

تصاحب کریدورهای هوایی توسط ایرلاین‌های خارجی
هاشمی‌تهرانی در بخش دیگری از صحبت‌های خویش عنوان کرد: حدود سه هفته‌ پیش، از هواپیمایی تایلند با دسته گُل استقبال شد این در حالی است که ما مدت‌هاست بازار و کریدورهای خویش را به راحتی و رایگان در اختیار شرکت‌های خارجی گذاشته که این موضوع جای خوشحالی ندارد؛ شرکت‌های داخلی و در راس آن ایران‌ایر بعد از خرید هواپیماهای جدید، جدال بزرگی را با رقبای خویش خواهند داشت که این امری اجتناب ناپذیر است.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار یک شرکت خارجی حدود 15 پرواز روزانه در مسیرهای مختلف به ایران دارد و حتی خبرها حاکی از برقراری پرواز از فرودگاه سنندج به استانبول در آینده نزدیک است، بیان کرد: اگر این خطوط پول‌ساز هستند چرا نباید ایرلاین‌های ایرانی از آن استفاده کنند؟ زمانی که خطوط به این ایرلاین‌ها واگذار می‌شود بازپس‌گیری خطوط از آنها بسیار کار سخت و پرهزینه‌ای خواهد بود.

به گفته وی در حال حاضر حدود 256 فروند هواپیما در کشور وجود دارد که حدود یک سوم آن به بهانه‌‌های مختلف از عملیات خارج شده‌اند که او معتقد است تعداد زیادی از این هواپیماها با درصدی از بودجه به ناوگان بازخواهند گشت.

وی افزود: با عنایت به روند طولانی پروسه ورود ناوگان جدید به کشور، ترمیم و بازگرداندن این تعداد از هواپیماهای فعلی به ناوگان هوایی کشور تا پیش از ورود هواپیماهای جدید، می‌تواند حداقل منتج به حضور ما در این کریدورهای هوایی شده تا حداقل حق ما از بازار به واسطه حضورمان حفظ شود.

نیاز صنعت هواپیمایی شناسایی نشده است
این کارشناس هوایی ضمن انتقاد به نبود نگاه جامع و خصوصا اقتصادی به صنعت، معتقد است؛ اگر قرار است فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی جامع عمل پوشانده شود یکی از راه‌های آن توسعه حمل‌ونقل است.

هاشمی‌تهرانی افزود: ما نباید تمرکز خویش را فقط و فقط برای خرید ناوگان مسافری قرارداده و می‌بایست در سایر انواع وسایل پروازی همانند هواپیماهای باری و بالگرد نیز همزمان برنامه‌ریزی شود.

وی در توضیح سخنان خویش خاطرنشان کرد: صنایع نفتی کشور برای توسعه سکوهای نفتی خصوصا در میادین مشترک نفتی نیازمند تعداد زیادی بالگرد بوده که توانایی پرواز طولانی و نشستن بر روی سکوهای نفتی در میادین مشترک را داشته باشد و یا برای مثال اکنون استان خوزستان با عنایت به رونق پرورش گل و گیاهان و نیاز صادراتی آن نیازمند هواپیماهای باری یخچال‌دار است که متاسفانه به علت عدم وجود و همچنین عدم تناسب ناوگان با نیازهای بازرگانی و صنعتی روز جامعه؛ میلیاردها دلار خسارت به کشور وارد می‌شود و اینها همه محصول عدم وجود نگرش اقتصادی جامع در میان متولیان صنعت است.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • 0 0

    مشکل اصلی صنعت هوایی را همه می دانند حتی خود وزیر محترم راه اما اینکه اقدامی برای حل آن نمی کنند بسیار عجیب و قابل تامل است شاید اگر در جریان تغییر و تحولات مدیریتی هم مانند خرید ناوگان امکان دریافت شیتیل؛ ماموریت خارجی پی در پی و یا حتی بهره برداری سیاسی برای انتخابات وجود نداشت آقایان تا به حال چند بار این مدیران نالایق صنعت را جابجا کرده بودند به ویژه مدیران باقی مانده از دولت مهر ورز را

  • 0 0

    جالب بود