| کد خبر: 120811 |

◄ برائت خراسانی‌ها از قاچاق

تین‌نیوز

| مدیرکل گمرکات استان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تین‌نیوز اظهار داشت: استان خراسان جنوبی از یک شرایط خاص و ویژه‌ای برخوردار است، بنا بر آمار استانداری چیزی در حدود 465 کیلومتر با افغانستان مرز مشترک داریم و ما تا سال 93 در گستره این مرز 5 واحد گمرکی داشتیم، از اسفندماه سال 93 کشور افغانستان سه واحد از این پنج واحد را مسدود کرده، این سه واحد البته بازارچه بودند و افغانستان قانونی در مورد تأسیس بازارچه ندارند، در قانون ساماندهی مبادلات مرزی هم آمده است که تأسیس بازارچه باید با پذیرش دو کشور انجام شود.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز؛ محمدعلی خاشی ادامه داد: تا پیش از مسدود شدن بازارچه‌ها، ما در پنج واحد خدمات گمرکی ارائه می‌دادیم اما امروز تنها در مرز ماهیرود و در دو بخش گمرک رسمی و گمرک مستقر در بازارچه خدمات ارائه می‌دهیم و به‌زودی قطعه جدیدی به نام قطعه منطقه ویژه منفصله از مرز نیز به این مجموعه افزوده خواهد شد.

این مقام مسئول اظهار داشت: دراین‌بین ذکر یک نکته خالی از لطف نیست، ببینید تفاوت گمرکات مرزی و درونی این است که در گمرکات داخلی هر کالایی که اظهار می‌شود، علی‌القاعده به یک پایانه مرزی مراجعه می‌کند لذا 20 درصد از حجم کار ما در این گمرک با خود استان مرتبط است و 80 درصد از این حجم کار مربوط به دیگر استان‌های کشور است، نکته این است که مدیرکل گمرک استان این اختیار را دارد که حجم واردشده از دیگر مناطق را بپذیرد و یا نپذیرد.

خاشی گفت: ما در استان خراسان جنوبی علی‌رغم اینکه در مواردی زیرساخت‌های لازم را هم نداشته‌ایم و در بازارچه که واقعاً کمبودهای جدی‌ای داشتیم تلاش کرده‌ایم تمام مرجوعان به استان را بپذیریم و اولویت را رفاه حال رانندگان و مسافران قرار داده‌ایم، از سوی دیگر فرمایشات مقام معظم رهبری که طی یک دهه گذشته عموماً سابقه اقتصادی داشته، وظیفه ما را تا حدی افزایش داده و ما خود را موظف می‎‌دانیم بیش‌تر از قوانین سازمانی تلاش کنیم.

او ادامه داد: صادرات قطعی از گمرکات استان در سال جاری بیش از ۶۳۹ میلیون و ۸۰۵ هزار و ۷۹۶ دلار ارزآوری داشته است، در سال جاری، ۱۲۶ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۵۱۵ دلار از سه گمرک بیرجند، ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه ماهیرود و به وزن ۶۷۳ میلیون و ۵۶۳ هزار و ۲۳۲ کیلوگرم کالا صادرشده است، صادرات خراسان جنوبی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ازنظر تعداد اظهارنامه ۴۸ درصد، ارزشی ۱۶ درصد و ازنظر وزن ۴۱ درصد رشد داشته است.

مدیرکل گمرکات استان خراسان جنوبی گفت: سیمان، هیدروکربن سبک، کاشی و سرامیک، گازوئیل، خوراک کامل طیور، میلگرد، رب گوجه‌فرنگی و جوجه یخ‌زده ازجمله اقلام صادراتی طی این مدت بوده است.

وی با اشاره به صادرات ماده ۱۶۶ استان، بیان کرد: در سال جاری، تعداد پروانه‌های اظهارشده هفت هزار و ۱۴ فقره به ارزش ۵۱۳ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۲۸۱ دلار بوده است؛ این میزان به نسبت سال گذشته از نظر تعداد پروانه ۱۲ درصد، به لحاظ ارزش ۴۱ درصد و ازنظر وزنی نیز ۱۷۴ درصد افزایش داشته است.

بنا به گفته مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی عمده اقلام صادراتی استان به کشورهای افغانستان عراق، پاکستان و ترکمنستان رفته است.

خاشی گفت: در سال جاری ۳۵ فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش بیش از شش میلیون و ۸۹ هزار و ۶۴۶ دلار در استان داشته‌ایم.

این مقام مسئول ادامه داد: وی با بیان اینکه این واردات چهار میلیون و ۷۵۷ هزار کیلوگرم کالا بوده است، گفت: همچنین نسبت به مدت مشابه سال گذشته ازنظر تعداد پروانه ۲۵۰ درصد، ارزش ۴۱۳ درصد و ازنظر وزن ۳۵۲ درصد افزایش داشته‌ایم، عمده اقلام وارداتی برنج، ماشین‌های خردکن، شکر و شاهدانه بوده و از کشورهای پاکستان، چین، برزیل و افغانستان وارد شده است.

او با اشاره به امانات پستی سال جاری، اظهار کرد: از ابتدای سال ۷۴ فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش دو هزار و ۴۷ دلار تشکیل‌شده است، وزن این کالاها ۲۷۱ کیلوگرم است و این میزان به نسبت مشابه سال گذشته ازنظر تعداد اظهارنامه ۲۳ درصد و از نظر وزن نیز ۳۶ درصد افزایش داشته است، عمده کالاهای وارداتی البسه، کفش، گوشی همراه و کیف است و انگلستان، آمریکا، سوئد، چین و آلمان ازجمله کشورهای مقصد و مبدأ صادرات و واردات امانات پستی بوده‌اند.

خاشی گفت: همچنین تعداد هفت هزار و ۸۰۵ مسافر ورودی و شش هزار و ۴۷۶ مسافر خروجی از گمرک ماهیرود بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۳۰ و ۱۵۷ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرکات استان خراسان جنوبی اظهار داشت: علی‌رغم اینکه این گمرک شلوغ‌ترین گمرک صادراتی شرق است اما آمار قاچاق در سطح خرد و بسیار اندک است، مردم استان خراسان جنوبی به جهت اعتقادات قوی دینی و مذهبی از ارتکاب جرم در این زمینه خودداری می‌کنند، خوشبختانه علی‌رغم اینکه گمرک ماهیرود شلوغ‌ترین گمرک صادراتی شرق کشور به شمار می‌آید اما قاچاق در آن بسیار اندک و ناچیز است.

محمدعلی خاشی در خصوص قاچاق اظهار داشت: هرچه اشتغال بیشتر شود زمینه قاچاق نیز کمتر خواهد شد تا زمانی که نتوانیم زمینه قطع فقر را برای مردم فراهم کنیم انگیزه برای انجام دادن جرم و قاچاق افزایش می‌یابد، عمده پرونده‌های موجود در گمرک ماهیرود طی سال‌های گذشته پرونده‌های قاچاق سوخت بوده است که با تلاش‌های صورت گرفته و تشدید مجازات سال گذشته تنها یک پرونده سوخت قاچاق در سطح کلان داشته‌ایم.

خاشی با اشاره به دلایل مسئله قاچاق گفت: در سال جاری ۲۸ پرونده در سطح خرد در حوزه گمرک ماهیرود تشکیل‌شده است، اختلاف قیمت یکی از دلایل اصلی قاچاق است، قاچاق سوخت در سطح کشوری و استان به‌طور چشم‌گیری کاهش داشته است، با توجه به اینکه کشور ایران به‌عنوان شاهراه ارتباطی ترانزیت خارجی است همین عامل منجر به ایجاد پدیده قاچاق در کشور می‌شود؛ اصولاً قاچاق در تمامی کشورهای در حال‌ توسعه معضل به شمار می‌آید و سود سرشاری که در کالاهای قاچاق نهفته است انگیزه کافی برای ارتکاب این جرم را افزایش می‌دهد.

او ادامه داد: مردم استان خراسان جنوبی مردمی متدین و مذهبی هستند و ممکن است بسیاری از سر ناآگاهی دست به ارتکاب جرم بزنند که بزرگان و علما باید مردم را در این راستا آگاه‌سازی کنند.

خاشی در پایان ابراز امیدواری کرد و گفت: سامانه جامع گمرکی از دو سال قبل در استان مستقرشده است، امیدواریم با عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری بتوانیم زمینه ساز ایجاد اشتغال پایدار برای مردم جامعه و منطقه باشیم.
 
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.