| کد خبر: 99597 |

◄ رشد ۱۵۷ درصدی ترانزیت ریلی نفت کوره در سال جاری

تین‌نیوز| اهمیت ترانزیت ریلی برای شرکت راه‌آهن به حدی بالا است که حاضر است برای افزایش تقاضای خود در این زمینه تخفیفات قابل توجهی را به صاحبان کالا ارائه کند.
 
به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، ترانزیت ریلی در سال‌های اخیر به واسطه تخفیف‌های ارائه شده از سوی شرکت راه‌آهن، توانسته در بخش‌های مختلف رشد قابل توجهی را تجربه کند.
 
در همین راستا، حسین عاشوری، معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت شرکت راه‌آهن، در گفت‌وگوی اختصاصی با تین‌نیوز، از رشد 94 درصدی ترانزیت مواد معدنی خبر می‌دهد.
 
به گفته عاشوری، ترانزیت ریلی کالا در سال 94، 790 هزار تن بوده و در سال جاری به رقم 1 میلیون و 530 هزار تن رسیده است که در این خصوص تخفیفات ارائه شده از سوی شرکت راه‌آهن یکی از عوامل ترغیب کننده صاحبان کالا و افزایش تقاضای آنان به‌شمار می‌رود.
 
ادامه گفت‌وگوی تین‌نیوز با حسین عاشوری در حوزه ترانزیت ریلی را در زیر می‌خوانید:
 
ترانزیت ریلی با تکیه بر تخفیفات راه‌آهن به صاحبان کالا، در کدام بخش‌ها تاثیرگذاری بیشتری داشته است؟
 
در حال حاضر نرخ‌های بین‌المللی مواد اولیه کاهش پیدا کرده و رقابت در این حوزه شدیدتر شده است، از این‌رو برای برخی از صاحبان کالا در صورت عدم حمایت راه‌آهن، عملا جابه‌جایی بار صرفه اقتصادی ندارد؛ همانطور که در کشور شاهد آن هستیم که برخی معادن یا کارخانه‌های تولیدی تعطیل می‌شوند؛ چراکه قیمت تمام شده کالا به حدی بالا است که تولید آن توجیه اقتصادی ندارد.
 
در نفت کوره هم امسال بنا به تقاضای شرکت پخش فرآورده‌های نفتی کشور، راه‌آهن با حمایت خود توانست برای توسعه صادرات کمک‌حال این شرکت باشد.
 
در همین راستا، میزان نفت کوره‌ای که در 5 ماه نخست سال جاری از طریق ترانزیت ریلی، صادر شد به 1 میلیون و 200 هزار تن می‌رسد که نسبت به سال گذشته 157 درصد رشد را نشان می‌دهد.
 
کدام بخش‌ها در سال جاری تحرک کمتری در حوزه صادرات و ترانزیت ریلی داشته‌اند؟
 
رشد ترانزیت ریلی در همه حوزه‌ها بسیار بالا نبوده است؛ به طور مثال میزان حمل محصولات فولادی در سال گذشته 865 هزار تن بوده و امسال با 8 درصد افزایش به 934 هزار تن رسیده است. در بارهای کانتینری  و سیمان نیز به ترتیب، 40 و 11 درصد رشد را شاهد بوده‌ایم.
 
از طرفی، در میان رشد ترانزیت ریلی در بیشتر حوزه‌ها، تنها در بخش گوگرد شاهد رشد منفی بودیم که میزان حمل این کالا در سال جاری 31 درصد کاهش داشته است.
 
علت این مساله هم به کاهش نرخ جهانی گوگرد باز می‌گردد که به دنبال آن صادرات این محصول نیز کاهش یافته و مازاد تولید آن ذخیره می‌شود تا در صورت بهبود شرایط و افزایش قیمت، تولیدکننده در آن زمان صادرات را انجام دهد. 
 
به طور کلی وضعیت ترانزیت ریلی در 5 ماه ابتدایی سال 95 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
با در نظر داشتن تمام فعل و انفعالات نرانزیت ریلی در سال 95، این نتیجه حاصل می‌شود که در مجموع 57 درصد رشد در حوزه حمل‌ونقل ریلی ترانزیتی نسبت به سال قبل رقم خورده است.
 
در حقیقت، رشد صادرات به معنی افزایش درآمد ارزی، افزایش اشتغال و کمک به اقتصاد کشور است و به دلیل اینکه فعالیت‌های ترانزیتی و صادراتی با تعرفه‌های بین‌المللی محاسبه می‌شود، برای راه‌آهن هم  با وجود تخفیفاتی که در این بخش ارائه می‌دهد، درآمدزایی مناسبی تحقق پیدا می‌کند
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.