| کد خبر: 104108 |

بهره برداری از راه‌آهن چابهار زاهدان تا سال ۹۷

تین‌نیوز| مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: پروژه راه‌آهن چابهار ـ زاهدان 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ازآنجایی که این به صورت جدی و سه شیفت در حال پیشرفت است، پیش‌بینی می‌شود پروژه تا سال 97 به بهره‌برداری برسد.

 

عبدالرحیم کردی، با بیان اینکه چابهار بهینه‌ترین نقطه جهت اتصال قاره‌های اروپا، آفریقا و آسیا است،گفت: بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی تاکنون از چابهار به عنوان یک منطقه استراتژیک ویژه در زمینه ترانزیت کالا و اتصال قاره‌ای یاد کرده‌اند و داده‌هایی که از صاحب‌نظران در دست است، صحت این امر را تایید می‌کند.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه کشورهای آسیای میانه و افغانستان در خشکی محصور شده‌اند، عنوان کرد: بهترین و بهینه‌ترین راه ارتباطی این مناطق با دریای آزاد چابهار محسوب می‌شود و فاصله چابهار با خلیج فارس دیگر مزیت آب‌های آزاد این بندر است.

وی با اشاره به بحران‌های مختلف موجود در خلیج فارس از جمله ناامنی، تصریح کرد: بنگاه‌های سرمایه‌گذاری به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از آب‌های خلیج فارس بسیار خطرپذیر است و در پی آن هستند که به نحوی از این آب‌ها خارج شوند و این موضوع برای چابهار فرصت مناسبی ایجاد کرده، چرا که موقعیت مکانی چابهار از هر بحرانی به دور است.

کردی گفت: در یک سال گذشته بیش از 100 هیئت تجاری داخلی و خارجی به چابهار آمده‌اند که در میان هیئت‌های خارجی، آلمان‌ها و افغان‌ها نگاه ویژه‌تری به چابهار داشته‌اند. چابهار برای افغانستان یک فرصت جدی برای دسترسی به آب‌های آزاد است به نحوی که آن‌ها در تلاشند بخش عمده صادرات خود را از چابهار انجام دهند.

وی افزود: در حال حاضر افغانستان بخشی از میوه و خشکبار و سنگ‌های معدنی خود را از طریق آب‌های چابهار صادر می‌کند. بخش دیگر نگاه افغانستان به چابهار واردات محصولات غذایی خام مورد نیاز خود از چابهار و نیز فرآوری آنها در این شهرستان و سپس ارسال به کشورشان است.
کردی با اشاره به فعالیت 110 شرکت ثبت شده افغان در چابهار، گفت: یکی از این مجموعه‌ها، واحد تصفیه روغن است، به نحوی که تجار افغان روغن خود را که از مالزی خریداری می‌کنند در این واحد تصفیه کرده و سپس به افغانستان ارسال می‌کنند.

وی با بیان اینکه چابهار مورد توجه آلمانی‌ها نیز قرار دارد،عنوان کرد: چابهار مورد توجه آلمانی‌ها نیز قرار دارد و در واقع شرکت‌های آلمانی در پی تولید برق از راه انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی در این بندر هستند، چرا که چابهار 365 روز آفتابی است و تفاهم‌نامه این همکاری با سازمان انرژی‌های نو ایران امضا شده است. در حال حاضر چهارمجموعه 10 مگاواتی خورشیدی در چابهار نصب شده که یکی از آن‌ها تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

کردی با بیان اینکه پروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان این بندر را به کشورهای آسیای مرکزی، روسیه و افغانستان متصل می‌کند، گفت: این پروژه تاکنون 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ازآنجایی که این به صورت جدی و سه شیفت در حال پیشرفت است، پیش‌بینی می‌شود پروژه تا سال 97 به بهره‌برداری برسد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.