| کد خبر: 107335 |

آموزش راهنمایان گردشگری دریایی در بندرعباس

تین‌نیوز| مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر گفت:امیدواریم در سال آینده، با اخذ مجوزهای لازم، برای اولین بار دوره خاص راهنمایان گردشگری دریایی را در بندرعباس برگزار کنیم.
 
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر درخصوص آموزش تخصصی راهنمایان گردشگری دریایی گفت:امیدواریم در سال آینده، با اخذ مجوزهای لازم، برای اولین بار دوره خاص راهنمایان گردشگری دریایی را در بندرعباس برگزار کنیم.

دکتر محمد محسنی در خصوص اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در زمینه گردشگری دریایی گفت: سازمان بنادر و دریانوردی در اصل متولی امر دریا است و متولی امر گردشگری خود سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است اما متاسفانه تفکر حاکم به گونه‎ای است که استان ساحلی با استان غیرساحلی تفاوت‌های چندانی با هم ندارند؛ در صورتی که در یک شهر ساحلی، باید افکار مسئولان گردشگری به سمت دریا باشد.

او با اشاره به اینکه سند راهبردی گردشگری تدوین و به سازمان بنادر ارسال شده است، گفت: اگر سندی در حوزه گردشگری تدوین می‎شود، باید پایه و اساس دریا را با شرایط خاص خود داشته باشد. طی سال‌ها اقداماتی به صورت مقطعی و مدیریت نشده در حوزه گردشگری دریایی انجام شده،اما اجرای برنامه‌های جدی‌تر، مستلزم وجود زیرساخت است.

محسنی در خصوص امکانات و تجهیزات مورد نیاز گردشگری دریایی توضیح داد: بنادر مسافری مانند بندر شهید حقانی در بندرعباس، بندر شهید ذاکری قشم، بندر هرمز و بندرگاه کیش بنادر استانداردی هستند که شناورها می‌توانند در آنها به راحتی پهلو بگیرند.

وی افزود: بندر شهید حقانی به عنوان بزرگترین بندر مسافری کشور، با ظرفیت 4700 صندلی زیر ساخت مناسبی است که در بخش گردشگری دریایی می تواند استفاده شود.

مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهیدباهنربا اشاره به اینکه شناورهای استاندارد مسافربری چون از شرایط ایمنی خوبی برخوردارند، می توانند در حوزه گردشگری نیز مورد استفاده قرار گیرند، ادامه داد: گردشگری در جزیره کیش به صورت تفریحات آبی، تورهای شبانه انجام می شود و خدمات غواصی داده می‌شود. ضمن اینکه شناورهای مسافربری می توانند در قالب گردشگری دریایی یعنی گشت دریایی بصورت از بندر به دریا و از دریا به بندر فعالیت داشته باشند.

او در خصوص تأمین شناورهای بزرگ و استانداردکه بتواند مسافت‌های بیشتری را طی کند، گفت:سازمان بنادر در حال پیگیری است و با دستور وزیر راه و شهرسازی زمینه لازم فراهم شده است تا خط گردشگری از بندرعباس به کیش راه اندازی شود.

وی ادامه داد: چندی پیش نیز شاهد راه اندازی خط بندر شهید حقانی به درگهان، قشم به جزیره لارک و از بندر شهید باهنر به بندر خصب کشور عمان بودیم.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهیدباهنر با اشاره به اینکه در استان‌های ساحلی یکی از آموزش‌هایی که به راهنمایان گردشگری داده می‎شود، مباحث دریایی است، گفت: اگرچه این مباحث جزو سیلابس‌های درسی آنها نیست ولی آموزش‌های جانبی در حوزه دریا مانند ایمنی را می‎بینند و ویژگی‌های دریا را می‌شناسند چون آنها می‌خواهند در کنار دریا فعالیت کنند.

محسنی در خصوص راهکار جبرانی برای خلأ نیروی انسانی متخصص در حوزه گردشگری دریایی توضیح داد:در دنیا متولی راهنمایان گردشگری، انجمن بین‌المللی اکوتوریسم است که بسته آموزشی استاندارد جهانی را تهیه می‌کند. بنابراین، بسیاری از کشورها در شاخه گردشگری دریایی فعالیت جدی دارند و راهنمای ویژه دریا و ساحل را تربیت می کنند.

وی افزود: خوشبختانه در حال بومی سازی این آموزش هستیم و تلاش می‎کنیم تا با همکاری موسسه آموزشی مشق آفرینش بندرعباس و با کمک سازمان بنادر، دوره راهنمای گردشگری دریا و ساحل تعریف کنیم تا بتوانیم از منظر نیروی انسانی متخصص هم این کمبود را رفع کنیم.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.