| کد خبر: 112369 |

اول هفته ضعیف بورس

تین‌نیوز| بازار داد و ستد سهام در شروع معاملات هفته جاری شاهد معاملات کم‌حجمی بود. در بازار دیروز معامله‌گران در شروع معاملات با وجود ثبات قیمت در بازارهای جهانی و تثبیت نسبی دلار در مرز 3900 تومان شاهد بازار ضعیفی بودند. در جریان معاملات روز گذشته فروش‌های معامله‌گران با دید کوتاه‌مدت در اکثر نمادهای پیشرو در جریان معاملات روز چهارشنبه، افت قیمت این نمادها را رقم زد.

کارشناسان بازار فروش‌های سنگین روز چهارشنبه سهامداران حقوقی را دلیل ضعف معاملات دیروز ارزیابی می‌کنند، هر‌چند تحولات سیاسی نیز در بروز این رفتار می‌تواند موثر باشد.در این شرایط شاخص کل دیروز با افت 91واحدی معادل 1/ 0درصد به رقم 81هزار و 250واحد رسید.

دیروز نماد معاملاتی شرکت کالسیمین نیز بازگشایی شد و به دلیل جو ضعیف بازار با افت قیمت همراه شد. در بازار دیروز جو ضعیف کلی بازار موجب اوج‌گیری نمادهای قندی شد و برخی نمادهای این گروه از جمله قند قزوین، اصفهان، هکمتان و ثابت با صف خرید همراه شدند.
 

در گروه برقی وضعیت نامشخص کنتور‌سازی و طرح پرونده‌ای در مورد این شرکت در دادگاه موجب نگرانی سهامداران این شرکت شده است. در رابطه با پروژه صندوق‌های فروشگاهی وزیر صنعت با اعلام اینکه صندوق‌های مکانیزه فروشگاهی را نمی‌توان در داخل تولید کرد، خواستار تعیین ضرب‌الاجل برای نصب صندوق‌ها شد که قرار بوده با مشارکت 24 شرکت از جمله 5 شرکت بورسی عملی شود.

محمدرضا نعمت‌زاده در هفتمین اجلاسیه دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران گفت: برای نصب صندوق‌های مکانیزه فروشگاهی باید ضرب‌الاجل تعیین شود. این کار در جهت شفاف‌سازی باید انجام شود و این بخش از این صندوق‌ها را نمی‌توان در داخل کشور تولید کرد، تهیه این صندوق‌ها تنها از طریق واردات صورت می‌گیرد. نعمت‌زاده ادامه داد: در تمام کشورها حتی کشورهایی که سطح آنها از ما پایین‌تر است، این صندوق‌ها در واحدهای صنفی قرار دارد و باعث می‌شود مالیات بر اساس درآمد واقعی گرفته شود.

براساس این گزارش، به‌کارگیری صندوق‌های فروشگاهی توسط اتاق اصناف از سال گذشته مطرح بوده و اوایل آبان فهرست 24 مشارکت‌کننده و با حضور سه شرکت بورسی کنتورسازی ایران، کارت اعتباری ایران کیش و ایران ارقام و دو زیر‌مجموعه خدمات انفورماتیک و داده‌ورزی ایران (به نام‌های فرادیس البرز و توسعه ریزکامپیوتر ایران) اعلام شد.

در گروه خودرویی دیروز جو مثبت ناشی از خبر فروش بیمه پارسیان فروکش کرد در این گروه آمار تولید سه شرکت سایپا، ایران‌خودرو و گروه بهمن در آبان ماه با رشد 171، 134 و 84 درصدی نسبت به مدت مشابه قبل همراه شده است.
در گروه معدنی محمود سیدی، مدیر مالی چادرملو، با اشاره به اینکه شرکت چادرملو از سال 94 طی قراردادی با ایمیدرو تنها مکلف به پرداخت حق انتفاع به این سازمان است، گفت: در ردیف درآمدهای لایحه بودجه سال آینده کل کشور، دریافت مبلغ 9 هزارمیلیارد ریال حقوق دولتی و 12 هزار میلیارد ریال حق انتفاع از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی استخراج‌‌کننده سنگ‌آهن که پروانه بهره‌برداری آنها به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) و شرکت‌های تابعه است ولی فاقد قرارداد با سازمان مذکور و شرکت‌های تابعه هستند، پیش‌بینی شده است.

بنابراین این بند از تبصره بودجه سال 96 مستقیما ارتباطی به چادرملو پیدا نمی‌کند. هر چند ملاک محاسبه حق انتفاع ما نیز تا این لحظه بر مبنای شیوه محاسبه و ضرایب در نظر گرفته شده در قانون بودجه بوده و تداوم این روال برای سال 1396 نیزجاری خواهد بود.

مدیر امورمالی و اقتصادی چادرملو درخصوص وجه‌تمایز بین معادن دارای قرارداد با ایمیدرو و فاقد قرارداد گفت: معادن دارای قرارداد با ایمیدرو، حق انتفاع تکلیفی خود را تنها به این سازمان می‌پردازند، بنابر این طرف حساب خزانه‌داری کل، ایمیدرو است.

سیدی در پایان اظهار امیدواری کرد: با ایجاد ارزش افزوده در فرآیند تولید، کاهش هزینه‌های تولید و بهبود شرایط اقتصادی کشور، سهامداران «کچاد» نیز از سرمایه‌گذاری خود منتفع شوند. در مجموع بازار دیروز بازاری ضعیف و کم حجم بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به 125میلیارد تومان و در فرابورس به 201میلیارد تومان بالغ شد.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.