| کد خبر: 114870 |

انتخابات ۹۶ درگیر دغدغه های بودجه ای

تین نیوز|بودجه برگزاری انتخابات ۹۶ تامین کننده برنامه ها نبوده و باعث ایجاد خلل در روند برگزاری انتخابات می شود.


 طبق جدول ضمیمه شماره ۹ لایحه بودجه، شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری ۳۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰میلیون ریال (معادل۳۰میلیاردتومان) بودجه خواهد داشت.این در حالی است که کل بودجه انتخاباتی وزارت کشور برای اجرای کل انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهرها و روستاها ۲/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال (معادل ۲۲۰میلیاردتومان) خواهد بود، البته این مبلغ منهای 50 میلیارد تومان تملک دارایی های سرمایه ای وزارت کشور برای انتخابات می باشد که با این احتساب مبلغی نزدیک به 270 میلیارد تومان بودجه انتخابات سال 96 می باشد.
 

در واقع بودجه انتخاباتی وزارت کشور نسبت به دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 نزدیک به 150 میلیارد تومان افزایش داشته ، چرا که در آن سال 90 میلیارد تومان بابت هزینه های اجرای انتخابات ریاست جمهوری و 25 میلیارد تومان نیز برای هزینه های انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در اختیار ستاد انتخابات وزارت کشور قرار گرفت.

این در حالی است که در روز جمعه 29  اردیبهشت ماه سال 96 شاهد برگزاری 3 انتخابات در کشور خواهیم بود، بدین صورت که در 2 حوزه انتخابیه استان آذربایجان شرقی ، یک حوزه در استان اصفهان و یک حوزه هم در استان هرمزگان انتخابات میاندوره ای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد، همچنین انتخابات سراسر دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا نیز پایه اصلی این روز خواهند بود.

 مسئولان وزارت کشور و ستاد انتخابات پیشنهاد بودجه 450 میلیارد تومانی را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به مجلس پیشنهاد داده و این مبلغ را تامین کننده برنامه ها جهت برگزاری انتخابات عنوان می کند.

رحمانی فضلی وزیر کشور نیز چندی پیش در حاشیه نشست با احزاب در خصوص اینکه آیا بودجه انتخابات 96 که از سوی دولت براساس لایحه بودجه به مجلس ارائه شده، کافی است یا خیر، اظهار کرد: قطعاً این بودجه مناسب نیست به طوری که صحبت کردیم که قرار شده آن را افزایش دهند، این بودجه ناچیز است.

بعد از آن نیز احمدی معاون جدید سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات  درباره تامین مالی انتخابات گفت: وزارت کشور باید چهار انتخابات را برگزار کند که بنده اسمش را 1+3 گذاشته‌ام، انتخابات شوراها که قطعا با یک مرحله انجام می‌گیرد. انتخابات میان دوره مجلس هم که در چهار حوزه انتخابیه انجام خواهد شد که تعدادش هم خیلی زیاد نیست که چه بسا امکان دارد دو مرحله‌ای شود. که الان به عنوان مرحله دوم به آن نگاه نمی‌کنم اما به حکم قانون اگر انتخابات ریاست جمهوری به حد نصاب نرسد یعنی دو مرحله‌ای شود قانون می‌گوید جمعه بعد از انتخابات باید انتخابات مرحله دوم برگزار شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: وزارت کشور از الان باید کلیه ابزار مورد نیاز خود برای مرحله دوم را از الان آماده کند ولو اینکه انتخابات در مرحله اول تعیین تکلیف شود بنابراین باید تعرفه‌ها، صندوق‌ها، مهر مرحله دوم و سایر اقلامی که باید از قبل تهیه شود تهیه کنیم به خاطر همین است که می‌گویم انتخابات 1+3، عددی که برای تأمین مالی وزارت کشور برآورد کرد آن را به دولت ارائه داد، دولت هم با تعدیلی که در لایحه بودجه انجام داد که از نظر وزارت کشور کم است به مجلس رفته است، با نظر دولت به دنبال این هستیم که اعتبار مورد نیاز انتخابات تأمین شود که مشکلی نداشته باشیم.


عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها:
مجلس موافق افزایش بودجه انتخابات سال 96 می باشد
 
پروانه مافی عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت ، با اشاره به سخنان وزیر کشور برای رایزنی در راستای افزایش بودجه انتخابات سال 96 اظهار داشت: برگزاری انتخابات یکی از کارهای مهم، حساس و شاید بتوان گفت بسیار پر زحمت برای عوامل اجرایی وزارت کشور است.

وی بیان کرد: متاسفانه در طول سال‌هایی که تجربه اجرا داشته ام بودجه ای که وزارت کشور برای برگزاری انتخابات در نظر می گرفت، کفاف مخارج را نمی داد.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه فرمانداران که مجریان انتخابات در سطح شهرستان هستند، با مشکلات عدیده ای در این زمینه مواجه می شوند، تصریح کرد: اکنون که وزیر کشور پیشنهاد به جا و مناسب افزایش بودجه انتخابات را اعلام کرده است، با توجه به بررسی بودجه در مجلس زمان خوبی برای بررسی بودجه انتخابات و افزایش آن می باشد.

وی گفت: امیدواریم مجلس کمک شایسته و مناسبی داشته باشد که پیچیدگی انتخابات که آسان می توان با افزایش بودجه آن را رفع کرد گریبان گیر برگزار کنندگان انتخابات سال96 نباشد.
 
 
قائم مقام وزیر کشور :
بودجه انتخابات فقط کفاف یک مرحله را می دهد

محمد حسین مقیمی با تاکید بر اینکه بودجه دیده شده برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال 96 جوابگوی نیازهای وزارت کشور نمی باشد، گفت: در صورت موافقت شورای نگهبان، آمادگی برگزاری انتخابات در یک سوم شعب اخذ رای را داریم.

محمدحسین مقیمی قائم مقام وزیر کشور در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت در خصوص نظر وزارت کشور پیرامون بودجه تخصیص یافته برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستان در سال 96  اظهار داشت: مطمئنا بودجه دیده شده برای برگزاری انتخابات سال 96 به هیچ عنوان جوابگوی نیازهای وزارت کشور نمی باشد و خواستار ترمیم و افزایش آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه طی روزهای گذشته رایزی و صحبت های را با کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی برای افزایش بودجه انتخابات و وزارت کشور داشته ایم، بیان داشت:  تجربیات دوره های گذشته انتخابات نشان دهنده آن است که مبلغ اختصاص یافته فقط کفاف برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در یک مرحله را می دهد و در صورت به مرحله دوم رفتن انتخابات مطمئنا با مشکلات فراوانی روبرو خواهیم شد.

رئیس سابق ستاد انتخابات وزارت کشور، با بیان اینکه اگر انتخابات ریاست جمهوری به مرحله دوم کشیده شود، باید از قبل پیش بینی ها و اقدامات لازم مانند تهیه تعرفه رای گیری و مهر مخصوص دیده شود، تصریح کرد: اگر شورای نگهبان نیز با برگزاری انتخابات الکترونیکی نیز موافقت کند، باید بودجه ای مجزا برای تهیه و آماده سازی وسایل و امکانات مورد نیاز به وزارت کشور تخصیص داده شود.

مقیمی با تاکید بر اینکه نمی توان در فرصت یک هفته ای ما بین مرحله اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری وسایل و امکانات مورد نیاز را در سراسر کشور با این بودجه فراهم کرد،  پس عاقلانه و بهتر این است که از اکنون پیش بینی های لازم برای همه زمینه ها دیده شود، گفت: بر اساس دیدگاه ها و رایزنی های صورت گرفته با مجلس، آمادگی افزایش بودجه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها وجود دارد و نگاه کمیسیون شوراها و تلفیق به این امر مثبت می باشد.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای برگزاری انتخابات الکترونیکی از سوی وزارت کشور، بیان داشت:  در حال رایزنی با شورای نگهبان برای برگزاری الکترونیکی  انتخابات ریاست جمهوری و  شوراهای اسلامی شهر و روستا به تعداد یک سوم شعب اخذ رای دهندگان هستیم و در صورت موافقت شورای نگهبان، این آمادگی در وزارت کشور برای اقدامات لازم وجود دارد، چرا که زیر ساختارهای لازم برای این امر فراهم شده است.

وی ادامه داد: تجهیزات مورد نیاز برگزاری انتخابات الکترونیکی از سالهای پیش تدارک دیده شده و تا حدودی موجود است، چرا که با بودجه موجود، امکان خرید و سفارش تجهیزات جدید وجود ندارد.

مقیمی با بیان اینکه بر اساس سه قانون انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور مجری انتخابات است و در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس نظارت بر عهده شورای نگهبان است و در انتخابات شوراها نیز نظارت بر عهده مجلس شورای اسلامی است،گفت: باید کلیه ابزار مورد نیاز برای مرحله دوم را از الان آماده شود ولو اینکه انتخابات در مرحله اول تعیین تکلیف شود .

قائم مقام وزیر کشور با اشاره به صدور احکام روسای کمیته های ستاد انتخابات وزارت کشور از سوی رحمانی فضلی، گفت: امور اجرایی و اقدامات مقدماتی در این مرحله شتاب بیشتری می گیرد.
 
نماینده مردم همدان خبر داد
همکاری مجلس با وزارت کشور برای افزایش بودجه برگزاری انتخابات سال
۹۶

امیر خجسته عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، در خصوص درخواست وزارت کشور برای افزایش بودجه انتخابات سال آینده اظهار داشت: وزارت کشور سال آینده برگزاری انتخابات سال 96 را بر عهده دارد که برگزاری آن و برقراری امنیت کشور در این زمینه به بودجه قابل توجهی نیاز دارد.
 
نماینده مردم همدان با بیان اینکه از سوی دیگر تجمیع انتخابات نیز نکته ای است که در زمینه تعیین بودجه باید به آن نگاه ویژه شود، تصریح کرد: نباید فراموش کرد که شورای نگهبان برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی را تایید کرده است و برگزاری انتخابات به این روش هزینه های خاص خود را می طلبد.

وی گفت: اکنون که شورای نگهبان برگزاری انتخابات الکترونیکی را تایید کرده است باید وزارت کشور با جدیدت و همت مضاعف، این طرح را عملیاتی کند.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخل کشور در مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: وزارت کشور عنوان کرده بود مشکلی در زمینه تامین بودجه ندارد، اما در فصل بررسی لایحه بودجه 96 اگر خواهان افزایش بودجه است مجلس همراهی خواهد کرد و طی روزهای آینده بودجه وزارت کشور با حضور رحمانی فضلی در کمیسیون بررسی می شود.
 
رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور :
برگزاری انتخابات الکترونیکی نیازمند بودجه مناسب می باشد
 
شجاعان با تاکید بر اینکه وزارت کشور توان و قصد الکترونیکی برگزار کردن دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را دارد، گفت: رایزنی ها و هماهنگی های لازم برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی با شورای نگهبان در حال ادامه است، اما برگزاری الکترونیکی نیازمند بودجه مناسب می باشد.

امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به برگزاری جلسات مستمر و کارشناسی با شورای نگهبان به منظور برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی با توجه به آمادگی کامل از سوی وزارت کشور، اظهار داشت: فرآیند انتخابات شامل 25 مورد است که اکثر موارد بجز اخذ رأی و شمارش به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و امیدواریم در انتخابات سال 96،  اخذ رأی و شمارش آرا نیز با هماهنگی شورای نگهبان به صورت الکترونیکی برگزار شود.

رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی نیاز به تامین منابع مالی لازم از سوی مجلس می باشیم، تصریح کرد: وزارت کشور در حال رایزنی با  نمایندگان مجلس شورای اسلای جهت  تامین منابع انتخابات الکترونیکی می باشد.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون منابع مالی مورد نظر وزارت کشور برای برگزاری انتخابات الکترونیکی فراهم نشده است، گفت: نظر مجلس برای افزایش بودجه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در سال آینده مثبت است، چرا که برای تامین امکانات نیازمند بودجه مناسب هستیم.

شجاعان افزود: واقعا با این بودجه دیده شده ، برنامه های وزارت کشور با مشکل مواجه خواهد شد،چرا که باید پیش بینی های لازم برای مرحله دوم انتخابات نیز لحاظ شود.
 
ابوترابی:
بودجه انتخابات 96 برای هیات های اجرایی و نظارت باید افزایش یابد
 
ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی  در گفتگو با خبرگزای خانه ملت در خصوص درخواست وزارت کشور برای افزایش بودجه انتخابات، اظهار داشت: متاسفانه طی سال های گذشته وزارت کشور ، هیات های اجرایی و نظارت در تامین مالی خود مشکلات فراوانی را داشتند که باید در جهت برطرف کردن آنها اقدام کرد.

وی با اشاره به اینکه حتی برخی حوزه های انتخابیه و فرمانداری ها جهت تامین هزینه غذا، حمل و نقل و سوخت وسیله ها جهت تردد عوامل، ملزومات شعب و صندوق های رای با مشکلات فراوانی روبرو هستند، گفت:  برخی از فرمانداری ها و هیات های اجرایی هنوز نتوانسته اند حق الزحمه انتخابات قبلی را پرداخت نمایند،  به همین جهت باید با همکاری لازم بودجه متناسب برای برگزار کنندگان و ناظران این انتخابات بزرگ فراهم کرد.

ابوترابی با تاکید بر اینکه باید با تمام توان وزارت کشور و دست اندرکاران ستاد انتخابات را برای برگزاری انتخاباتی باشکوه و حماسی یاری داد، افزود: مجلس و کمیسیون شوراها موافق افزایش بودجه انتخابات سال آتی برای وزارت کشور و شورای نگهبان می باشد، چرا که با بودجه در نظر گرفته شده در بودجه مطمئنا این وزارتخانه با مشکلات فراوانی در عرصه اجرا و نظارت مواجه خواهد شد.

عضو کمیسیون شورها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری چندین انتخابات در 29 اردیبهشت سال بعد توسط ستاد انتخابات و شورای نگهبان، گفت:  باید همه لوازم و امکانات و بودجه مناسب را برای مهیا بودن شرایط فراهم کرد و مجلس در این مسیر همراهی لازم را انجام خواهد داد.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.