| کد خبر: 115489 |

آخرین وضعیت ساخت و ساز در بهار سال جاری نشان می دهد

ظهور علائم رونق مسکن در مناطق شهری کشور

هفته‌نامه حمل ونقل|
 
گروه اقتصادی‌: درحالی که آمار صدور پروانه‌های ساختمانی در مناطق شهری کشور افزایشی ۱.۸ درصدی را نشان می‌دهد، تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در تهران و دیگر شهرهای بزرگ همچنان در بهار سال جاری روندی کاهشی را تجربه کرد.

 به گزارش «حمل‌و‌نقل»، بررسی‌های صورت گرفته توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد در شرایطی که تعداد پروانه‌های ساختمانی در شهرهای کل کشور رشدی ۱.۸ درصدی و در مناطق شهری جز شهرهای بزرگ افزایشی برابر با ۱۲. ۶ درصد را تجربه کرده است همچنان تقاضا برای ساخت و ساز در تهران و شهرهای بزرگ روندی کاهشی را طی می‌کند.
 
 تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده برای احداث ساختمان در تهران کاهشی برابر با ۲۱.۴ درصد را شاهد بود، سایر مناطق شهری نیز با کاهش ۱۵.۱ درصدی پروانه‌های ساخت و ساز در سه ماه اول بهار سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل روبه‌رو بودند.

 سیگنال‌هایی از پایان دوره رکود در بازار مسکن ظاهر شده است به‌طوری‌که بررسی‌ها نشان می‌دهد در آذر ماه امسال قیمت فروش واحدهای مسکونی افزایشی در حدود ۷ ردصد را در تهران تجربه کرده است. بسیاری از کارشناسان نیز بر این اعتقادند که بازار مسکن در سال آینده وارد دوره رونق می‌شود چرا که علائم اقتصاد ایران خروج رکود از تمامی بخش‌ها را گواهی می‌دهد.
 
 رشد اقتصادی در نیمه اول سال جاری ۷.۴ درصد بود که البته در این میان رشد بخش ساختمان همچنان منفی بود و پیش‌بینی می‌شود به‌زودی رشد ساخت و ساز نیز مثبت شده و بخش ساختمان نیز بهبود شرایط را تجربه نماید. آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد در سه ماه اول امسال ۱۸۰۰ پروانه ساختمانی در تهران صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱.۴ درصد کاهش یافته است. در بهار ۹۴ و ۹۳ به ترتیب ۲۳۰۰ و ۲۴۰۰ پروانه ساختمانی در تهران صادر شده بود.
 
در شهرهای بزرگ میزان کاهش در مقایسه با بهار سال گذشته ۱۵.۱ درصد بوده و تعداد پروانه‌های ساختمانی به رقم ۶۵۰۰ فقره رسیده است. در بهار ۹۴ تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در شهرهای بزرگ ۷۷۰۰ فقره بود و در بهار ۹۳ این رقم ۸۹۰۰ فقره بوده است.

میزان صدور پروانه‌های ساختمانی در سایر مناطق شهری طی بهار امسال ۱۹ هزار و ۲۰۰ فقره بوده که در مقایسه با بهار سال گذشته ۱۲.۶ درصد (۱۷ هزار و ۱۰۰) افزایش یافته است. در کل مناطق شهری نیز طی بهار امسال ۲۷ هزار و ۵۰۰ فقره پروانه ساختمانی صادر شده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال حکایت از افزایش ۱.۸ درصدی دارد. در بهار سال گذشته ۲۷ هزار پروانه ساختمانی در کل مناطق شهری صادر شده بود.
 
همچنین کل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های جدید کل مناطق شهری بدون احتساب ارزش زمین طی بهار امسال ۱۵۱ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به بهار سال ۹۴ بالغ بر ۲۳.۶ درصد کاهش یافته است. سرمایه‌گذاری این بخش در ساختمان‌های شروع شده تهران طی بهار امسال با کاهش ۱۷.۴ درصدی نسبت به بهار سال گذشته به ۳۹ هزار میلیارد ریال رسید.

میزان سرمایه‌گذاری در ساختمان‌های نیمه‌تمام طی بهار امسال با کاهش ۱۵.۷ درصدی به ۹۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و در ساختمان‌های تکمیل شده با کاهش ۴۹.۸ درصدی (نسبت به بهار ۹۴) به ۲۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
 
دولت سیاست‌هایی را برای ایجاد رونق در بازار مسکن پیش‌بینی کرده است. بسیاری از کارشناسان بر این اعتقادند که دولت دوازدهم با تداوم سیاست‌های اتخاذ شده در بخش مسکن می‌تواند رونق را به بخش ساختمان بازگرداند. رونق در بخش ساختمان می‌تواند بهبود شرایط کلی اقتصاد ایران را رقم بزند.

بر‌اساس این گزارش، دولت ایجاد رونق غیر‌تورمی را در دستور کار خود قرار داده است. بازار مسکن ایران در نیمه دهه هشتاد رشدی قابل توجه را تجربه کرد و پس از آن بود که با کاهش قدرت خرید مردم، در اثر تشدید تحریم‌ها بازار مسکن در رکودی چشمگیر فر رفت و تقاضای بالفعل برای خرید مسکن کاهشی قابل توجه را تجربه کرد. 

لینک خبر
 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.