| کد خبر: 116899 |

شارقی عنوان کرد:

آغاز عملیات اجرایی ۱۵ پروژه حمل و نقلی مصوب سفر هیئت دولت در استان مرکزی

تین نیوز| مجید شارقی مدیر کل جدید راه و شهرسازی استان مرکزی به اجرای ۱۵ پروژه حمل و نقلی مصوب سفر اخیر هیئت دولت در شهرستان‌های مختلف این استان اشاره کرد و از انجام مطالعات پروژه‌های آزادراه اراک- سلفچگان، باند دوم ازنا- شازند و باند دوم محور قدیم ساوه- تهران خبر داد.

مجید شارقی، مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی درگفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد: استان مرکزی با ۶۴۱۶ کیلومتر راه اعم از آزادراه، بزرگراه، راه اصلی، راه فرعی، راه روستایی و با حجم تردد ۸۲۵۱ وسیله نقلیه در روز از سطح محورهای مواصلاتی رتبه هشتم را در سطح کشور به دست آورده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: در سفر اخیر هیئت دولت به استان مرکزی ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی اختصاص یافت که ۳۱۰ میلیارد تومان آن درحوزه حمل و نقل بوده است. در این راستا به تعریف ۱۵ پروژه اقدام کرده‌ایم و به زودی مراحل اجرایی آنها شروع می‌شود.

شارقی توضیح داد: این پروژه‌ها شامل بهسازی راه اصلی اراک-خمین، بهسازی محور اراک-فرمهین و تکمیل تقاطع غیرهمسطح، تعریض و بهسازی محور پل دوآب-خنداب. تعریض و بهسازی محور آشتیان-راهجرد، بهسازی محور آهنگران-کمیجان، بهسازی محور اخترآباد، احداث باند دوم دلیجان-محلات-خمین-الیگودرز در محدوده استان مرکزی، احداث باند دوم شازند –ازنا قطعه اول به طول ۱۵ کیلومتر، تکمیل کنارگذر غربی و شرقی ساوه، بهسازی و احداث محور دلیجان-نراق تا انتهای حوزه، روکش آسفالت ۲۰۰ کیلومتر از راه‌های شریانی و اصلی استان، ارتقای کیفی رویه آسفالتی راه‌های اصلی و شریانی استان به طول ۲۳۰ کیلومتر، اصلاح و حذف ۲۳ نقطه و مقطع حادثه‌خیز راه‌های پرتردد استان، تکمیل باند دوم سه راهی توره-پل سفید و احداث راه اصلی خمین-محلات و تکمیل تقاطع‌های غیرهمسطح کنارگذر خمین است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی همچنین به معرفی پنج پروژه بزرگ و تاثیرگذار استان پرداخت و گفت: مطالعات آزادراه اراک-سلفچکان(مجتمع آفتاب) کنارگذر اراک انجام شده و در صورت جذب مشارکت، سال آینده ساخت آن با ۶۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار شروع می‌شود. همچنین احداث باند دوم کنار گذر شمالی اراک سال آینده شروع می‌شود و دیگر پروژه‌های مهم استان شامل احداث باند دوم توره-بروجر، باند دوم ازنا-شازند و احداث باند دوم محور قدیم ساوه-تهران است.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال ۹۲ تا انتهای شش ماهه اول امسال به میزان ۱۰ کیلومتر آزادراه در استان احداث شده و طول آزادراه‌ها به ۲۰۹ کیلومتر افزایش یافته است. همچنین ۶۸ کیلومتر بزرگراه در استان ساخته شده و طول بزرگراه‌ها به ۳۸۶ کیلومتر افزایش یافته، ۹۷ کیلومتر از راه‌های اصلی استان ارتقا یافته و به بزرگراه و آزادراه تبدیل شده و طول راه‌های اصلی استان به ۴۸۲ کیلومتر رسیده است. همچنین به میزان ۱۵۵ کیلومتر راه روستایی آسفالته در استان احداث شده و طول راه‌های روستایی آسفالته به ۳۱۶۸ کیلومتر افزایش یافته است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی به کاهش محسوس تلفات جاده‌ای استان نیز اشاره کرد و گفت: تلفات جاده‌ای استان درسال ۱۳۹۱ برابر ۵۵۱ نفر بوده که سال ۹۲ به ۵۳۵ نفر، سال ۹۳ به ۴۱۰ نفر و سال ۹۴ نیز به ۳۹۷ نفر کاهش یافت و درپایان پنج ماه نخست امسال به ۱۶۹ نفر رسید.

شناسایی محله‌های هدف و انجام پروژه‌های بازآفرینی شهری
وی همچنین به تشکیل ستاد بازآفرینی شهری استان و انجام پروژه‌های ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی در اراک، ساوه و خمین اشاره کرد و افزود: در اراک با مشارکت شرکت آرمان‌ساز در حال انجام پروژه ۳۳۶ واحدی در بافت فرسوده هستیم که به پیشرفت ۴۰ درصدی رسیده است. در سایر شهرستان‌ها نیز محله‌های هدف مشخص شده و در حال طراحی و انجام طرح‌های بازآفرینی هستیم.

شارقی در تبیین اقدامات صورت گرفته در سال‌های اخیر دربازآفرینی شهری استان مرکزی توضیح داد: دربخش اجرایی و املاک می‌توان به احداث پروژه ۳۶۰ واحدی مشارکتی در کوی باغ خلج اراک، احداث پارک ترنم در انتهای کوی امام علی(ع) اراک، احداث پارک نسترن درشهدای صفری، احداث پروژه ۳۳۶ واحدی مشارکتی درکوی باغ خلج اراک، احداث مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای به مساحت ۸۰۰ متر مربع درشهر ساوه، بازگشایی محور شهید فردین پور درمرکز اراک، بازگشایی محور جدید یادگار امام شهر خمین، واگذاری زمین درکوی امام علی(ع) اراک، اآسفالت معابر درمحله سورکان و پیک نیک ساوه، شروع به کار واگذاری اراضی متصرف شده دولتی واقع در کوی امام علی(ع) اراک، ارایه تسهیلات بانکی دربافت‌های فرسوده به تعداد ۶۸۰۰ واحد، مشارکت درتملکات شهرداری ساوه به منظور نوسازی درمحله خلیل جهان بیگ و الحاق محله‌های خارج از محدوده شهر درشهرهای اراک و ساوه به محدوده شهراشاره کرد. همچنین طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی شهرهای اراک و ساوه به مساحت ۷۱۲ هکتار تهیه شده و طرح های بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهرهای اراک،‌خمین، دلیجان، محلات، شازند، تفرش، نراق و مامونیه تهیه شده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی افزود: طرح‌های موضعی محله فردین‌پور اراک و قسمتی از محله باغ خلج اراک تهیه شده و محدوده‌های بافت های فرسوده، سکونتگاه‌های غیررسمی و محدوده ناهمگون شهری در داخل شهرها و بافت های تاریخی در ۱۷ شهر استان تهران و تصویب شده است. دربخش بسترسازی نیز به عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری با شهرداری‌های اراک، ساوه، مامونیه و سازمان نظام مهندسی برای اعمال تخفیفات عوارض پرداخته ایم و جلسه‌های آموزشی متعددی ار برگزار کرده‌ایم.

وی افزود: دراین راستا همچنین می‌توان به اقداماتی چون حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی در ارتباط با بازآفرینی شهری درمحلات فرسوده، چاپ مقاله، برگزاری جلسات ستاد بازآفرینی پایدار شهری و اخذ تمام اقدامات انجام شده توسط سایر دستگاه‌ها اشاره کرد.

شارقی همچنین درباره وضعیت مسکن مهر استان عنوان کرد: از ۴۰ هزار واحد مسکن مهر درتعهد ما تمام واحدها در شهرهای با جمعیت بالای ۲۵ هزار نفر تحویل داده شده است.

اقدام قضایی برای رفع تصرف ۸۰ قطعه زمین درپاییز امسال

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: پاییز امسال ۸۰مورد اقدام قضایی برای بازپس‌گیری اراضی دولتی استان داشته‌ایم که ۵۱ پرونده به نفع دولت بوده و بقیه نیز در دست پیگیری است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.