| کد خبر: 119002 |

تقویت دو سویه گردشگری

تین‌نیوز| عباس آرگون*: بدون شک، رشد، توسعه و پيشرفت اقتصادى كشورهاى مختلف در سراسر دنيا، به میزان مشاركت و ارتباطات آنها با ساير كشورها بستگی دارد و سطح و ميزان مشاركت نيز با ظرفيت‌ها و توانايى متعدد كشور‌ها در زمينه‌هاى مختلف رابطه بسيار نزديكى دارد.

در اين زمينه، كشور فرانسه، به‌عنوان دومين كشور بزرگ در قاره اروپا و بزرگ‌ترين كشور اروپاى غربى، به جهت عضويت دائم در شوراى امنيت سازمان ملل متحد و همچنين دارا بودن حق وتو از قدرت‌های بزرگ فرهنگی، اقتصادی و نظامی در جهان محسوب مى‌شود. در این راستا و برای توسعه روابط و تعاملات گسترده و ديرينه چند صد ساله بين جمهورى اسلامى ايران و كشور فرانسه در حوزه‌هاى مختلف، که به‌رغم فرازوفرودهایى كه در روابط فى مابين وجود داشته، مى‌توان در آستانه سفر وزير امورخارجه اين كشور به همراه نمايندگان شركت‌هاى متعدد فرانسوى به كشورمان، نسبت به توسعه وگسترش همه جانبه مراودات اقتصادى بين بخش‌هاى مختلف اقتصادى كشورمان با رويكرد توجه بيش از پيش به بخش خصوصى با كشور فرانسه اقدام کرد.

 
در شرايط حاضر با توجه به توافق تاريخى برجام و برداشته شدن تحريم‌ها، مى‌توان با گسترش، بهبود و تعميق روابط خارجى جمهورى اسلامى ايران با كشور فرانسه در حوزه‌هاى سياسى، اقتصادى، فرهنگى و علمى و همچنین فراهم شدن امكان افزايش تعاملات اقتصادى و حجم تجارت و سرمايه‌گذارى‌ها نسبت به تحكيم روابط دو كشور اقدام کرد. در اين راستا با توجه به ظرفیت نيروى انسانى جوان و تحصيلكرده، منابع غنى و سرشار انرژى و ساير منابع طبيعى، بازار بزرگ کشور و منطقه از يک طرف و قابليت و توان سرمايه‌گذاري مستقيم و تامين منابع مالي پروژه‌هاي بزرگ در امور زيربنايي و دارا بودن تجهيزات و فناورى‌هاى روز کشور فرانسه از طرف ديگر، مي‌توان ضمن تحكيم روابط پايدار و مستحكم اقتصادى طرفين، منافع متقابل هر دو كشور را در زمينه‌هاى همكارى فى مابين از جمله حوزه تجارت، خدمات و گردشگرى تامين کرد و شريكى قابل اعتماد براى همديگر بود.

امروزه افزايش درآمدها و بالارفتن سطح عمومى آگاهى‌ها و دانش مردم و توسعه و پيشرفت در صنعت حمل ونقل جهانى و فناورى ارتباطات، صنعت گردشگری روند رو به رشد و شتابانى را در جهان معاصر گرفته است. گردشگرى يكى از صنايع مهم در توسعه پايداركشورها بوده و از مولفه‌هاى مهم اقتصادى اجتماعى و سياسى محسوب می‌شود و به نوعى اين صنعت سرمايه‌گذارى خارجى غير مستقيم در كشور تلقى مى‌شود که موجب رشد و توسعه بخش‌هاى مختلف اقتصادى می‌شود.  صنعت گردشگری ارتباط بسيار نزديكى با دیگر صنايع از قبيل حمل‌ونقل، صنايع دستى، هتلدارى، صنايع غذايى و كشاورزى و... دارد و موجب ايجاد اشتغال، فروش كالا و خدمات وافزايش درآمدهاى ارزى مى‌شود.

در همین ارتباط، از یکسو، كشور فرانسه به‌عنوان قطب گردشگرى با جاذبه‌هاى فراوان كه سالانه ميليون‌ها گردشگر را از اقصی نقاط جهان به خود جذب مى‌كند و از سوی دیگر، كشور جمهورى اسلامى ايران به جهت برخوردارى از تمدن باستانى، فرهنگ و هنر بسيار غنى و چند هزارساله با آثار و جاذبه‌هاى بى‌نظير تاريخى و آب وهواى منحصر به فرد، در حوزه گردشگرى وصنايع دستى از ظرفيت و پتانسيل‌هاى بسيار بالايى در اين حوزه برخوردار است كه مى‌توان در روابط فى‌مابين علاوه بر زمينه‌هاى مختلف صنعتى، تجارى، صنعت نفت، خودروسازى وانرژى، توجه ويژه‌اى به حوزه گردشگرى کرد تا با تسهيل و توسعه آن نسبت به ارتقای صنعت توريسم با اجراى برنامه‌هاى مشترك از قبيل برگزارى نمايشگاه‌هاى بزرگ وايجاد دفاتر ويژه توريستى توسط بخش‌خصوصى، موقعيت‌هاى اقتصادى بهترى براى خود خلق کرده و موجبات تامين منافع هردو كشور ایجاد شود.

*عضو هیات رئیسه اتاق تهران
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.