| کد خبر: 119107 |

ایستگاه راه آهن ارومیه اردیبهشت ۹۶ به بهره برداری می‌رسد

تین‌نیوز| استاندار آذربایجان غربی گفت: هم اکنون طرح ملی راه آهن ارومیه مراغه از ایستگاه مهاباد تا نقده آماده بهره برداری است و ایستگاه ارومیه نیز اردیبهشت سال ۹۶ افتتاح می‌شود.
 
به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی سعادت سه شنبه شب در نشست خبری با بیان اینکه طرح ملی راه آهن ارومیه – مراغه با تأخیر طولانی مواجه است اظهارداشت: اعتبار مورد نیاز این طرح سال گذشته به دلیل برخی محدودیت‌های اعتباری ابلاغ نشد اما امسال بودجه مناسبی در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص زیرساخت‌های جاده استان نیز افزود: در حال حاضر زیرساخت‌های جاده‌ای استان قطع و وصلی‌های زیادی دارد برای بهبود این شرایط تعدادی از طرح‌های جاده‌ای در قالب پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در دست اجراست.
سعادت جاده خوی به مرند، سلماس به خوی، ارومیه به مهاباد را از جمله جاده‌های حادثه خیز استان برشمرد و اظهارداشت: در قالب پروژه‌های اقتصاد مقاومتی تلاش می‌شود این جاده بهسازی شوند.

استاندار آذربایجان غربی پروژه بزرگراه تبریز ـ ارومیه را از جمله پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در استان خواند و بیان کرد: این پروژه نیز در مرحله بهره‌برداری است و بودجه مطالعاتی برای پروژه راه آهن شهری نیز در نظر گرفته شد.
سعادت فرودگاه ماکو را از دیگر پروژه‌هایی عنوان کرد که تا پایان امسال آماده بهره برداری می‌شود و اظهار داشت: در راستای زیرساخت‌های جاده‌ای نیز در مسیرهای خوی-مرند، سلماس –خوی، ارومیه-مهاباد اقداماتی انجام می‌شود.

استاندار آذربایجان غربی آزادراه مرنگلر تا بازرگان را که بخشی از آن به بهره برداری رسیده و بخشی نیز در دست احداث است پروژه‌ای دانست که مشکلات بسیاری در حوزه حمل و نقل اقتصادی به خارج از کشور را حل می‌کند.

امسال ۳۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های احیای دریاچه ارومیه مصوب شده است
سعادت در خصوص روند اجرای طرح‌های احیای دریاچه ارومیه نیز گفت: احیا دریاچه ارومیه در یک بازه زمانی ۱۰ ساله برنامه ریزی شده که در این مدت دریاچه ارومیه باید با تلاش دولت و مشارکت مردم به تراز اکولوژیکی برسد.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هم اکنون طرح‌های احیای دریاچه ارومیه با یکسال عقب ماندگی در حال اجراست افزود: برخی عنوان می‌کنند اعتبارات این طرح‌ها اختصاص داده نمی‌شود این در حالی است که تأمین اعتبار برای اجرای طرح‌های ستاد احیا دریاچه ارومیه با مشکل روبرو نیست و اعتبار مورد نیاز در سال جاری از محل اسناد خزانه تأمین و از بابت مطالبه‌های پیمانکاران به آنان پرداخت می‌شود

سعادت با بیان اینکه حدود ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار تا سال ۹۴ شمسی برای طرح‌های این ستاد هزینه شده است افزود: بزودی یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از بابت مطالبه‌های پیمانکاران این طرح‌ها به آنان پرداخت می‌شود و امسال نیز ۳۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های احیا مصوب شده است.

استاندار آذربایجان غربی گفت: گذر از مرحله تثبیت حجم آب و احیا دریاچه ارومیه نیاز به مشارکت روزافزون مردم منطقه دارد و فرهنگ مدیریت مصرف آب باید در جامعه نهادینه و چاه‌های غیرمجاز در حوضه آبریز این دریاچه ساماندهی شود.
وی با اشاره به وجود چاه‌های غیرمجاز در حوضه آبریزدریاچه ارومیه افزود: مردم تاکنون در زمینه اجرایی شدن طرح‌های احیای دریاچه ارومیه مشارکت خوبی داشتند اما بحث چاه‌های غیرمجاز همچنان باقی است ما نمی‌خواهیم با مسدود کردن این چاه‌ها مردم دچار مشکل شوند اما باید برای احیای دریاچه در این خصوص مردم همکاری بیشتری داشته باشند.

سعادت از تخریب منابع طبیعی اطراف دریاچه ارومیه و تبدیل آنها به باغات گلایه کرد و اظهارداشت: مردم این منطقه باید از تبدیل کردن منابع طبیعی به باغ‌ها و توسعه کشت آبی در زمین‌های دیم خودداری کنند چرا که با این روند مشکل دریاچه ارومیه حل نمی‌شود.

لزوم مدیریت مصرف آب دریاچه ارومیه و فرهنگ سازی صرفه جویی آب
وی مدیریت مصرف آب را حتی پس از احیا دریاچه ارومیه مورد تاکید قرار داد و افزود: این ستاد حدود یک سال از زمانبندی عقب است و در سال اول به دلیل تحریم‌ها، موفق به خرید یکی از ۲ دستگاه حفاری مکانیزه /تی بی ام/ و رهاسازی آب سدها نشد.

سعادت با اشاره به اینکه ۲ دستگاه حفاری مکانیزه در زمان حاضر در سه نوبت تونل ۳۶ کیلومتری طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه را حفاری می‌کنند، افزود: پس از اتمام این طرح سالیانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

استاندار آذربایجان غربی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح‌های عمرانی شاخص دولت گفت: طرح‌های عمرانی دولت یازدهم از دهه فجر سال ۱۳۹۲ شمسی کلید خورده است و از آن زمان تاکنون به طور متوسط سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال صرف اجرا و بهره برداری از طرح‌های کوچک و بزرگ عمرانی در سطح این استان شده است.

سعادت با اشاره به چندین طرح عمرانی دیگر که به زودی در این استان بهره برداری می‌شود، افزود: سد پیرانشهر، سد اشنویه و طرح پایاب این سد نیز تا اوایل سال آینده مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

استاندار آذربایجان غربی با ابراز امیدواری نسبت به آغاز عملیات اجرایی قطار شهری ارومیه در ماه‌های آتی گفت: این طرح در سال جاری دارای بودجه مطالعاتی است.

۲۲ هزار و ۸۷۸ شغل در آذربایجان غربی تثبیت یا ایجاد شده است
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۲۲ هزار و ۸۷۸ شغل در آذربایجان غربی تثبیت یا ایجاد شده است، گفت: برای رفع موانع و تسهیل تولید در دولت یازدهم جلسه‌های متعددی برگزار شده و احیا واحدهای تولیدی در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: سهم این استان از تسهیلات ۱۶۰ هزار میلیارد ریالی بخش تولید در سطح کشور، پنج هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال بوده و بر این اساس قرار است تا ۱۱۱۶ واحد تولیدی این استان که در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده‌اند، تسهیلات دریافت کنند.

سعادت افزود: در مرحله ابتدایی ۲۴۲ واحد به دلیل سرمایه گذاری نکردن بانک‌ها از رده خارج شد و ۴۰۰ واحد تولیدی دیگر تسهیلات رفع موانع تولید را دریافت کرد.
وی ادامه داد: در مرحله بعدی ۱۶۲ واحد تولیدی نیز به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی از سوی بانک کشاورزی از رده خارج شد و در زمان حاضر ۳۱۲ واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات در لیست انتظار است.

سعادت با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر بانک کشاورزی پرداخت تسهیلات به ۱۳۹ واحد از این تعداد را قبول کرده است، افزود: تسهیلات این واحدهای تولیدی با تأمین نقدینگی در روزهای اخیر پرداخت می‌شود.

به گفته وی از لحاظ تعداد واحد تولیدی ۹۴.۳ درصد و از لحاظ ریالی ۵۲ درصد از واحدهای هدفگذاری شده، تسهیلات رفع موانع تولید را در این استان دریافت کرده‌اند.

وی افزود: تاکنون ۲ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال از سهم پنج هزار و ۶۵۰ میلیارد ریالی تسهیلات در این استان به واحدهای تولیدی مذکور اختصاص یافته است و به همین دلیل اعطای تسهیلات به واحدها تولیدی مازاد بر ۱۱۱۶ واحد در دستور کار قرار دارد.

سعادت همچنین به مشارکت تأمین اجتماعی و امور مالیاتی در رفع موانع تولید و احیا واحدهای تولیدی این استان اشاره کرد و گفت: ۸۷۹ پرونده دارای مشکلات تأمین اجتماعی پس از بررسی، مورد بخشودگی یا تقسیط بدهی قرار گرفته است.

استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: امور مالیاتی نیز ۲۰۷ فقره بدهی مالیاتی واحدهای تولیدی را تقسیط یا با صاحبان آنان تسویه حساب کرده است.

افراد فوت شده در زیرش بهمن کولبر نبودند
سعادت در بخش دیگری از نشست در خصوص حوادث اخیر و فوت تعدادی از هم استانی‌ها در حادثه ریزش بهمن گفت: این افرادی که فوت شدند کولبر نبودند در این راستا رسانه‌ها تفاوت کولبران با سایر افراد را در جامعه تبیین کنند

استاندار آذربایجان غربی گفت: کولبران در معابر مشخص، از ساعت ۸ تا ۱۷ و با دارا بودن کارت کولبری فعالیت می‌کنند و تردد برخی از افراد در خارج از این معابر و در ساعت‌های نامشخص کولبری محسوب نمی‌شود.

سعادت با بیان اینکه این افرادی که فوت شدند در ساعات ۲۲ الی به بعد شب در مناطق مرزی و بالای کوه به دنبال چه چیزی بودند؟ افزود: کولبری امتیازی است که در برخی از استان‌های مرزی از جمله آذربایجان غربی به مرزنشینان داده شده و دارای تعریف و شرایط معین است.

وی به قاچاق سازمان یافته در مناطق مرزی اشاره کرد و گفت: کولبری در ساعت‌های تعطیلی مراکز از سوی مرزنشینان توجیهی ندارد و این در حالی است که کولبران هر سه روز در میان کولبری می‌کنند و در بقیه روزها به خرید و فروش کالا می‌پردازند، کولبران ماهانه به طور متوسط حدود ۱۵ میلیون ریال درآمد دارند.
وی با اشاره به اینکه امنیت کشور نباید به خطر بیافتد، ادامه داد: بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از قاچاق مواد مخدر و مشروبات الکلی به داخل کشور است و با این پدیده به صورت جدی مبارزه می‌شود.

جمهوری آذربایجان بازار صادراتی مناسبی برای آذربایجان غربی می تواند باشد
استاندار آذربایجان غربی به راه اندازی نمایشگاه توانمندی‌های اقتصادی این استان در محل نمایشگاه بین المللی ارومیه اشاره کرد و گفت: جمهوری آذربایجان برای محصولات تولیدی این استان دروازه ورود به بازار کشورهای CIS به شمار می‌رود و در همین راستا طی ماه‌های اخیر یک هیئت تجاری از جمهوری آذربایجان برای شناسایی ظرفیت‌های اقتصادی آذربایجان غربی به این استان سفر می‌کنند.

 سعادت سفر اخیر خود به باکو و دیدار با سران این کشور را یادآور شد و ادامه داد: جمهوری آذربایجان با سایر کشورهای همسایه‌اش تفاهم نامه اقتصادی دارد و بدون عوارض می‌تواند محصولات تولیدی آذربایجان غربی را به این کشورها صادر کنند.

وی افزود: در این دیدارها تسهیل تجارت، صدور ویزای الکترونیکی سریع برای تجار آذربایجان غربی در مرز و سرمایه گذاری‌ها و تجارت مشترک مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته وی جمهوری آذربایجان متقاضی کنسانتره دامی و برخی دیگر از محصولات تولیدی آذربایجان غربی است و برای تجارت و کشاورزی مشترک با طرف‌های ایرانی علاقه مند است.

سعادت خاطر نشان کرد: در حالی که در این استان برای کشت محصولات کشاورزی پرمصرفی چون ذرت با مشکل کمبود آب مواجه هستیم، جمهوری آذربایجان ۲۰۰ هزار هکتار اراضی آبی برای کشت ذرت آماده کرده است.

به گفته وی محصول گوجه فرنگی در جمهوری آذربایجان ۴۰ روز زودتر از ایران به عمل می‌آید و واحدهای تولیدی رب در آذربایجان غربی می‌توانند با تسهیل روابط تجاری در آینده به واردات گوجه فرنگی و صادرات رب اقدام کنند.

سعادت همچنین ظرفیت‌های گردشگری جمهوری آذربایجان را نیز یادآور شد و گفت: بخش گردشگری اشتغال و ارزش افزوده بالایی دارد و تورهای مشترک گردشگری می‌تواند رونق روزافزون این بخش را در آذربایجان غربی به دنبال داشته باشد.

دریاچه ارومیه ۸۰ میلیارد تن نمک دارد/لزوم توجه به ظرفیت معادن
استاندار آذربایجان غربی در خصوص ظرفیت معادن استان و عدم بهره برداری از این ظرفیت گفت: این استان با وجود ۴۲ ماده ارزشمند از جمله طلا، مس، آهن، تیتانیوم و نمک یکی از قطب‌های معدنی کشور به شمار می‌رود نمک این استان در دو شکل معدنی و دریاچه ارومیه ظرفیت مناسبی برای صادرات دارد.

سعادت به وجود ۸۰ میلیارد تن نمک در آذربایجان غربی اشاره کرد و افزود: تجار جمهوری آذربایجان متقاضی نمک آذربایجان غربی جهت صادرات به آسیای میانه، روسیه و اکراین هستند و نمونه‌هایی از نمک این استان را جهت کنترل کیفی به این کشور ارسال کرده‌ایم.
به گفته وی فعالان اقتصادی در باکو سنگ‌های گرانیت و تراورتن آذربایجان غربی را نیز به سایر کشورها صادر می‌کنند اما برای استحصال اصولی این سنگ‌ها باید سرمایه گذاری شود.
وی با اشاره به مطالعه پهنه‌های معدنی و استقرار سازمان زمین شناسی جهت شناسایی ظرفیت‌های معدنی این استان گفت: بخش معدن نیاز به سرمایه گذاری دارد و استخراج در بیشتر مواقع با ریسک همراه است.
سعادت قوانین دست و پا گیر و تکنولوژی‌های قدیمی را از دیگر مشکلات بخش معدن این استان عنوان کرد و ادامه داد: تفاهم نامه صنعت، معدن و تجارت با منابع طبیعی در سطح کشور می‌تواند بخشی از مشکلات این بخش را مرتفع کند.
وی با اشاره به سخت گیری‌های کارشناسان بخش معدن در آذربایجان غربی افزود: معدنکاران باید بتوانند بدون محدودیت‌های منابع طبیعی و زیست محیطی در این بخش فعالیت کنند.
استاندار آذربایجان غربی همچنین انتخاب تکاب به عنوان آزمونه اقتصاد مقاومتی این استان در سال جاری به دلیل ظرفیت‌های معدنی غنی این شهرستان را یادآور شد و افزود: دو پهنه معدنی در سطح این استان مورد مطالعه قرار گرفته که در صورت مساعد بود شرایط آب و هوایی مطالعات سایر پهنه ها آغاز می شود.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.