| کد خبر: 119168 |

​عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی؛

چاره‌اندیشی برای اجرایی‌کردن قوانین و ضوابط ایمنی ساختمان‌ها

تین‌نیوز|

شهرام کوسه غراوی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ضوابط و قوانین مناسبی از جهت ایمنی در ساختمان‌ها وجود دارد، مشکل عمده را در اجرایی کردن قوانین و ضوابط عنوان کرد و گفت: قوانین بسیار خوب و به‌روزی در کشور وجود دارد اما مساله اصلی این است که در اجرایی‌کردن قوانین و ضوابط عموما با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستیم.
 
به گزارش تین‌نیوز، شهرام کوسه غراوی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در بیستمین جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در مورد حادثه ساختمان پلاسکو، با انتقاد از اینکه معمولا در هنگام وقوع رخدادها به ابعاد مختلف حوادث پرداخته و پس از مدتی موضوع به حال خود رها می‌شود، گفت: امیدوارم حادثه ساختمان پلاسکو با توجه به ابعادی که داشت و منجر به درگذشت تعدادی از هموطنان شد درسی برای تجربه اندوزی و مدیریت صحیح در برابر بحران‌های ناشی از حوادث و همچنین بلایا و حوادث طبیعی باشد.
 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فراموش نکنیم که بحران‌های کشور تنها محدود به حوادث ساختمانی نیست بلکه بحران‌هایی همچون سیل، زلزله و سایر حوادث طبیعی دیگر، شهرهای ما را تهدید می‌کند که نیازمند مدیریت همه‌جانبه برای قبل، حین و پس از حوادث هستیم. 
 
کوسه غراوی با اشاره به اینکه حوادث مختلفی همچون حادثه پلاسکو در سایر شهرها طی سال‌های گذشته و سال جاری رخ داد، گفت: حوادث مختلف و تصمیماتی که در حین و پس از حوادث در طی سالیان در کشور رخ داد، نشان دادند که برنامه‌ای مدون برای بحران‌های طبیعی در کشور وجود ندارد و در این زمینه نیازمند برنامه‌ای مدون هستیم.
 
وی مساله بحران‌های‌شهری و حوادث‌طبیعی را در کشور به عدم تقسیم مسئولیت‌ها، مرتبط دانست و گفت: مساله‌ای که وجود دارد این است که مسئولیت‌ها تقسیم نشده‌اند و در حال حاضر، نمی‌دانیم چندین ساختمان همچون پلاسکو در تهران و سایر شهرهای ایران وجود دارد که نیازمند رسیدگی از منظر ایمنی و تاب‌آوری شهری هستند.
 
این عضو مجلس تصریح کرد: متاسفانه مدیریت قبل از بحران، حین بحران و پس از بحران در کشور مغفول مانده است و برنامه ای مدون در برابر بحران های ناشی از حوادث و بلایای طبیعی و حوادث شهری وجود ندارد.
 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد: سازمان‌های نظام‌مهندسی ساختمان از سازمان‌هایی هستند که نسبت به موضوعات شهری حساسیت بیشتری نشان می‌دهند و می‌توانند در استان‌ها و شهرهای مختلف، ساختمان‌های خطرآفرین را شناسایی کنند تا از بروز حوادث تلخ در سطح کشور جلوگیری به عمل آید.
 
کوسه‌غراوی تصریح کرد: قوانین بسیار خوب و به‌روزی در کشور وجود دارد اما مساله اصلی این است که در اجرایی‌کردن قوانین و ضوابط عموما با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستیم. علاوه بر آن در بحث آموزش، مشکلات عدیده‌ای وجود دارد که باید برای آن چاره‌ای اساسی اندیشیده شود.
 
وی با اشاره به اینکه امکانات پایتخت از نظر رسیدگی به مسائل حادثه‌های ساختمانی بیشتر از شهرهای دیگر است، گفت: اگر حادثه ساختمان پلاسکو که در پایتخت به فاجعه مبدل شد در سایر شهرها همچون اصفهان، شیراز و همچنین شهرهای میانی رخ دهد تکلیف چیست؟ یا اگر زلزله‌ای در تهران رخ دهد، تکلیف چیست؟
 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برنامه‌ریزی موضوعی است که باید به جد مورد توجه ما قرار بگیرد و حادثه ساختمانی پلاسکو درسی برای آینده ما باشد.
 
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی وی در پایان تاکید کرد: معتقدم مدیریت بحران‌های شهری بحثی جدی است که باید برای همه روزها باشد و مستندات لازم و برنامه مدون وجود داشته باشد تا مردم در آرامش ذهنی باشند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.