| کد خبر: 119772 |

◄​مسئله ترامپ

تین‌نیوز| وبلاگ محسن جلال پور-تفاوت مهم ساختن و تخریب کردن در اندیشیدن است.برای ساختن باید فکر کرد و برای تخریب،نیاز به فکر نیست. آن چه را که با سال ها درد و رنج می سازند، در چند ثانیه تخریب می شود.این قاعده روزگار است.

آن چه در آمریکا پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ رخ داده قطعا از جنس ساختن نیست که نیاز به اندیشیدن داشته باشد. سیاستمدار نوکار مغروری که در آمریکا سکان ریاست جمهوری را در دست گرفته،با تمام توان دارد بنیادهای جامعه اش را تخریب می کند.

سرعت تخریب اعتبار آمریکا به حدی است که جامعه جهاني متعجب مانده و هیچ کس دلیلی منطقی برای این روند پیدا نمی کند.

اينكه در كمتر از يك ماه، سابقه و اعتبار يك جامعه با اين سرعت روبه تخريب و ويراني می رود، احتمالا بزرگ ترین درسی خواهد بود که در یک قرن گذشته مردم جهان از روی کار آمدن یک پوپولیستِ ناسیونالیست خواهند آموخت.

هرچند جامعه مدنی در آمریکا به قدری توانمند است که می تواند گاهی در برابر تصمیم های غیر منطقی نظیر غائله اخیر واکنش های خوبی نشان داده و احتمالا سرعت تخریب ها را کاهش دهد اما بازسازی افکار عمومی نسبت به آن چه در همین زمان اندک رخ داده،سال ها تلاش و اعتماد سازی مجدد می خواهد.

در نشست های مختلف امسال مجمع جهانی اقتصاد نیز نسبت به فراگیری پدیده پوپولیسم در جهان هشدار داده شد.آلمان،فرانسه و هلند در معرض این عارضه قرار گرفته اند و به همین دلیل،فردای جهان غیر قابل پیش بینی شده است.

پدیده انتقال قدرت به پوپولیست ها اگرچه در کشورهای توسعه نیافته عادی است اما در چند دهه گذشته، جهان  كم تر تجربه روی کار آمدن پوپولیست ها را در کشورهای قدرتمند مشاهده كرده است.

احتمالا این پرسش که ترامپ،جهان را به کدام سو می برد؟ مهم ترین پرسشی است که اندیشمندان جهان به دنیال یافتن پاسخی برای آن هستند.

در این میان آن چه می تواند پشتوانه ما در برابر رفتارهای غیر قابل پیش بینی ترامپ باشد، دیپلماسی عاقلانه و  پرهیز از ورود به بازی های مطلوب دولت آمریکا است. ایران اولویت آمریکا نیست و باید هوشمندانه این موضع را حفظ کرد.

هرچند آمدن ها و رفتن های رؤسای جمهوری در آمریکا برای ما تفاوت چندانی نداشته اما این بار، آمدن دونالد ترامپ جز ما، برای خیلی از کشورهای دیگر نگراني آفريده است .هرچند اين آمدن به مذاق بعضي ها نيز خوش آمده اما امروز اروپا و چین و خیلی از کشورهای جهان از روی کار آمدن دونالد ترامپ احساس خطر کرده اند.

این که ترامپ تفاوت های اساسی با دیگر رؤسای جمهور آمریکا دارد و به شدت غیر قابل پیش بینی است،حکم می کند که ما فکورانه،عاقلانه و هوشمندانه بازی کنیم. بعضی ها معتقدند با روی کار آمدن ترامپ، دوره دیپلماسی گذشته اما باید گفت؛ اتفاقا دوره دیپلماسی فعال تازه آغاز شده است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.