| کد خبر: 120931 |

چرا هواپیما خریدی؟

تین‌نیوز|  استیضاح وزیر راه و شهرسازی به اعتقاد برخی سیاسی است. گروهی بنا دارند هفت ماه مانده تا پایان کار دولت حسن روحانی زیر یک خم آخوندی را بگیرند و او را استیضاح کنند. ١٣ بند استیضاح وزیر پرسش‏هایی را مطرح کرده که برخی از آنها عجیب به نظر می‌رسد، به‌ویژه یکی از سؤال‏ها که مد نظر جواد کریمی‌قدوسی بوده: «علت اینکه در هیئت دولت به جای وزارتخانه به دنبال طرح‌های حزب‌سازی هستید، چیست؟». استیضاح وزیر درحال‌حاضر از کمیسیون عمران به هیئت‌رئیسه مجلس ارجاع شده است. 
 
به گزارش روزنامه شرق، سؤال دیگری که این روزها آخوندی باید به فکر یافتن پاسخی برای آن باشد، این است که «چرا توافق خرید هواپیما را مخفی انجام داده و متن توافق را حتی در اختیار کمیسیون عمران قرار نداده؟». البته خرید هواپیما به ‌طور غیرمخفیانه و با اطلاع‌رسانی سازمان‌ها و نهادهای مسئول انجام شده است. نکته دیگر اینکه استیضاح‌کنندگان گفته‌اند وزیر در جایی مسکن مهر را مزخرف اعلام کرده است. از دیگر محورهای مندرج در متن استیضاح نیز می‌توان به پرسشی درباره دلایل «به‏‌کارگیری نیروی بازنشسته با وجود مخالفت وزارت اطلاعات به‌عنوان مسئول حراست وزارتخانه» اشاره کرد. 

حضور فرزندم در قراردادها تهمت است
متن کامل طرح استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه‌وشهرسازی، چندی پیش با بیش از ۸۰ امضا تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس شد. سید‌احسن علوی، عضو کمیسیون عمران مجلس، از جمله نمایندگانی است که گفته «استیضاح، یک استیضاح سیاسی است». او به ایلنا گفته «نمایندگان متقاضی استیضاح وزیر راه‌وشهرسازی با برنامه‌ریزی قبلی و حساب‌شده جلسه کمیسیون عمران با وزیر را ترک کردند و بدون اینکه سندی ارائه دهند، به آقای آخوندی تهمت زدند».

علوی همچنین تأکید کرده که «تعدادی از نمایندگان مجلس مدعی بودند آقای آخوندی شرکت‌هایی را به نفع شخصی خود در وزارت راه ‌و شهرسازی اداره می‌کند که هیچ اسناد و مدارکی برای اثبات ادعای خود ارائه نکردند».
عبدالکریم حسین‌زاده، دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس، نیز به «شرق» خبر داده که «برخی چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری در استیضاح وزیر نقش دارند، چنان كه سؤال درباره حزب‌سازی در وزارتخانه از زبان جواد کریمی‌قدوسی مطرح شده است. آنها کار سیاسی می‌کنند و کمی مانده به انتخابات بنا دارند جو را آشفته کنند».

مدیران احمدی‌نژاد در وزارتخانه تکان نخوردند
او البته تأکید دارد که وزارت مسکن از جمله وزارتخانه‌هایی است که قاطبه مدیران احمدی‌نژاد آن کماکان در پست‌های سابق مشغول فعالیت‌اند و آخوندی کمترین تغییر مدیران را لحاظ کرد؛ اما برخی نمایندگان نکات عجیبی مطرح می‌کنند. 
در جلسه یکشنبه مجلس عباس آخوندی در میانه توضیح سؤال نخست نمایندگان بود که برخی نمایندگان سؤال‌کننده جلسه را با این ادعا که پیش‌تر هم این توضیح‌ها را شنیده‌اند و این حرف‏ها تکراری است، ترک کردند. «توسعه فعالیت اقتصادی بنگاه‌های وابسته به آخوندی در حوزه وزارت راه‌وشهرسازی و نقش فرزند او در قراردادهای وزارتخانه» از دیگر سؤال‌هایی است که حالا روی میز آخوندی قرار گرفته است. او در پاسخ به این سؤال گفته «این موضوع یک اتهام است و اگر نمایندگان اسناد و مدارکی دراین‌باره دارند، ارائه دهند». البته نمایندگان نیز تأکید کرده‌اند که مدرک دارند و مدارک را در صحن علنی ارائه می‌دهند. 

استیضاح ناکام مجلس‌نهمی‌ها
استیضاح وزیر مسکن و راه‌وشهرسازی مدت‌ها است که در دستور کار برخی نمایندگان مجلس قرار گرفته است. در همهمه روز گزارش پلاسکو و حضور وزیر کشور و شهردار تهران در صحن مجلس نیز مدام گعده‌هایی مبنی بر پیشبرد طرح استیضاح به راه افتاده بود. 
طراحان استیضاح اگرچه به برخی نکات فنی از جمله دلایل وقوع حادثه برخورد دو قطار اشاره دارند؛ اما برخی نکات مطرح‌شده شائبه سیاسی‌کاری را در ذهن دیگر نمایندگان متبادر کرده است. 

عباس آخوندی از جمله وزرای کابینه روحانی است که از همان ابتدا هاله استیضاح دور سرش بوده و در مجلس نهم نیز گروهی از نمایندگان به دنبال استیضاح او بودند. 
حسن کامران نیز کمی پیش‌تر درباره ماجرای استیضاح آخوندی گفته بود «ما در مجلس گذشته می‌خواستیم همین وزیر راه، آقای آخوندی را استیضاح کنیم؛ اما چون ریاست مجلس نظرشان با این فرد بود، نگذاشتند وزیر راه استیضاح شود».
این نخستین‌بار نیست که زمرمه‌های استیضاح وزیر کار بالا می‌گیرد. عباس آخوندی سه‌شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ در مجلس نهم هم استیضاح شد. 

استیضاح وزیر راه‌وشهرسازی با ۷۲ رأی موافق، ۱۷۵ رأی مخالف و پنج رأی ممتنع از مجموع ۲۵۲ رأی مأخوذه، رأی نیاورد و به‌این‌ترتیب او کماکان به فعالیتش به‌عنوان وزیر راه‌وشهرسازی ادامه داد. طرح استیضاح عباس آخوندی آن روزها با امضای ١٣ نفر از نمایندگان مجلس (حسن کامران، نیره اخوان، روح‌الله حسینیان، مهدی کوچک‌زاده، حمید رسایی، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، جواد کریمی‌قدوسی، زهره طبیب‌زاده، فاطمه آلیا، موسی‌الرضا ثروتی، محمود نبویان، مجتبی رحماندوست و بهرام بیرانوند) انجام شد؛ گرچه تعداد نمایندگان عضو جبهه پایداری رو به افول گذاشته؛ بااین‌حال کماکان نمایندگان نام‌آشنای این جبهه پرتلاش ظاهر می‌شوند.

کمیسیون عمران یکشنبه همین هفته نشستی برای بررسی استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه، با حضور نمایندگان تقاضا‌کننده استیضاح و همچنین آخوندی و معاونانش برگزار کرد که وزیر راه، نکاتی درباره محورهای استیضاح ارائه داد. نمایندگان در نهایت از توضیحات وزیر راه قانع نشدند و بر‌اساس‌این استیضاح «عباس آخوندی» برای بررسی در صحن علنی مجلس به هیئت‌رئیسه ارسال می‌شود.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.