| کد خبر: 121572 |

‌ پایان بررسی‌بودجه ‌۹۶ پایتخت در شورای شهر‌

تین‌نیوز|  اعضای شورای شهر تهران برای بررسی ۲۹ تبصره باقیمانده بودجه سال ‌۹۶ شهرداری، جلسه فوق‌العاده برگزار کردند.

به گزارش همشهری آنلاین، در این جلسه مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران به برگزاری موفق سومین نمایشگاه خودرو كه هفته گذشته در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد، اشاره كرد و گفت: با توجه به اینكه این نمایشگاه جزو نمایشگاه‌های پر‌بازدید به شمار می‌رود اما مشاهده كردیم كه برگزاری این نمایشگاه در شهر‌آفتاب موفقیت‌آمیز بود. به‌گفته وی نمایشگاه خودرو با بهترین شكل در شهرآفتاب برگزار شد و كمترین ترافیك در محور‌های مجاور نمایشگاه به‌وجود آمد. وی افزود: این در شرایطی است كه برگزاری نمایشگاه‌های به‌مراتب كم‌بازدیدتر در محل نمایشگاه بزرگراه چمران، ترافیك سنگینی در بزرگراه‌های اطراف آن به‌وجود می‌آورد.
  بحث بر سر پروژه‌های مشاركتی شهر سه‌شنبه هفته گذشته بود كه اعضای شورا در 2جلسه صبح و بعدازظهر 12تبصره از 41تبصره بودجه سال آینده را بررسی كردند و به تصویب رساندند. به همین‌دلیل برای بررسی تبصره‌های سیزدهم به بعد، دیروز باحضور محمدباقر قالیباف، شهردار تهران جلسه‌ای فوق‌العاده تشكیل شد.

علیرضا دبیر، رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران توضیحاتی درخصوص تبصره‌های سیزدهم تا شانزدهم داد و در تشریح تبصره هفدهم نیز گفت: شهرداری تهران موظف است در رابطه با پروژه‌های سرمایه‌گذاری و مشاركت‌های مردمی در چارچوب اساسنامه سازمان سرمایه‌گذاری و مشاركت‌های مردمی شهر تهران؛

قدرالسهم سرمایه‌گذاری شهرداری در پروژه‌های مذكور را در چارچوب ضوابط و مقررات براساس قراردادهای مشاركتی در بخش درآمدها و منابع غیرنقدی شهرداری تهران ثبت كرده و معادل آن‌را به‌عنوان هزینه سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مشاركتی منظور كند. وی افزود: شهرداری تهران مجاز است در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و مردمی كردن اقتصاد با هدف افزایش بهره‌وری مالی، كلیه پروژه‌های جدید، نیمه‌تمام و اماكن در حال بهره‌برداری را با رعایت كاربری‌های مصوب واگذار كند.

در این بین محمد سالاری گفت: پروژه‌های مشاركتی نباید فروخته شوند و این پروژه‌ها و املاك ارزشمند جزو درآمدهای پایدار است. سالاری ادامه داد: در شهری مانند لندن ۸۰درصد بودجه پایدار است كه از این میزان ۷۰درصد آن اجاره‌داری است‌ و این مدل می‌تواند در شهر ما نیز اجرا شود. محمدمهدی تندگویان نیز گفت: هرگونه فروش و واگذاری بدون درنظر گرفتن سهم ممتاز‌ شهرداری مغایر تبصره ۱۷ است.

مجتبی شاكری هم پیشنهاد داد:
نماینده‌‌ای از اعضای شورای شهر در تركیب هیأت تصمیم‌گیری سازمان سرمایه‌گذاری و مشاركت‌های مردمی قرار گیرد. رحمت‌الله حافظی هم درخصوص تبصره‌‌17 بر این نظر بود كه در بند‌« ه» این تبصره باید در موضوع فروش و واگذاری، قدرالسهم شهرداری در پروژه‌های مشاركتی مشخص شود كه چه سقفی برای آن تعیین شده است.محسن پیرهادی نیز در جریان بررسی تبصره 17 با اشاره به اینكه اجاره‌داری در اقتصاد تورم‌زا معنا ندارد، پیشنهاد داد: از خام‌فروشی جلوگیری كنیم ولی اجاره‌داری به نفع نیست.
  واگذاری پروژه‌های مشاركتی بدون اختصاص بودجه در ادامه جلسه، شهردار تهران پشت تریبون شورا قرار گرفت و گفت:‌ نظر شهرداری در واگذاری املاك این است كه پروژه‌های مشاركتی بدون اختصاص بودجه و پروژه‌های سودآور به‌صورت BOT واگذار شود. بدین صورت كه در قالب قرارداد چندین ساله پروژه به بخش خصوصی واگذار می‌شود و بعد از چندین سال دوباره در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد. وی پیشنهاد داد كه تا سقف 3هزار میلیارد تومان تعریف پروژه‌های مشاركتی با سازمان سرمایه‌گذاری‌ها باشد و بیشتر از این سقف در شورا بررسی شود كه در نهایت این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت.
  راه‌اندازی ال‌آرتی دیروز در ادامه جلسه نیز براساس تبصره نوزدهم مصوب شد تا انتشار هرگونه نشریه در واحدهای ستادی، مناطق، سازمان‌ها و شركت‌های وابسته به شهرداری تهران به جز نشریه خبری روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری تهران «همگامان یا تهران شهر» و نشریه‌های همشهری تاكسی، اتوبوس و مترو به استثنای گزارش‌های موردی ممنوع باشد.
همچنین علیرضا دبیر تملك املاك پروژه‌های تبصره23 را برشمرد و گفت: تملك املاك واقع در مسیر خطوط مترو، 3هزار میلیارد ریال، تملك املاك و اجرای طرح باغسار تفرجی رود دره اوین - دركه (اسلام‌آباد)، 2هزار و 500میلیارد ریال، پروژه بزرگراه شهید حاج كاظم رستگار (دولت‌آباد) و شهید شوشتری، 800میلیارد ریال، پروژه 76متری سعیدآباد (شهید بروجردی)، 500میلیارد ریال، پروژه ساماندهی دره فرحزاد، یك هزار و 500میلیارد ریال، پروژه اطراف حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، 500میلیارد ریال‌ و ادامه اجرای پروژه بزرگراه یادگار امام، 500میلیاردریال، اجرای پروژه‌های طرح آمایش، بهسازی و ساماندهی منطقه12، مبلغ یك هزار میلیارد ریال، تملك و اجرای خط متروی میدان فاطمی، تجریش، نیاوران، 5هزار میلیارد ریال و تملك املاك و اجرای پروژه ساماندهی محله ده‌ونك، 500میلیارد ریال خواهد بود. وی همچنین در قالب یك‌تبصره اعلام كرد كه مبلغ 180میلیارد ریال اعتبار تحت عنوان«كمك به ساماندهی رانندگان تاكسی» درنظر گرفته شده است.

دبیر همچنین عنوان كرد كه بابت توسعه و احداث خطوط 3، 6و 7مترو تا سقف 2میلیارد یورو، احداث بزرگراه شهید شوشتری مبلغ یك‌هزار میلیارد ریال، اجرای خط LRT در منطقه12 و خیابان‌های ولیعصر و انقلاب پس از تصویب شورای شهر تهران تا سقف مبلغ 20هزار میلیارد ریال و همچنین دیون و تعهدات سنواتی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی، املاك تصرفی تا سقف مبلغ 70هزار میلیارد ریال و بدهی‌های سررسید شده سال‌های گذشته به بانك‌ها و مؤسسات مالی تا سقف مبلغ 50هزار میلیارد ریال بابت تسهیلات اخذ شده تهاتر و تسویه و مراتب را در تفریغ بودجه سال1396 منظور كند.
در این بین اینطور كه محسن سرخو رئیس كمیته حمل‌ونقل شورا گفت پیشنهاد راه‌اندازی خطوط ال‌آرتی در محدوده اعلام شده پس از نتیجه‌گیری در كمیته حمل‌ونقل برای تصویب به صحن شورا خواهد آمد. در پایان پس از بحث و بررسی، سایر تبصره‌های بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز دیروز در صحن بررسی شدند و نهایتا تمامی 41تبصره به تصویب رسیدند.
  تبصره‌ای برای خرید تجهیزات خاص آتش‌نشانی یكی از تبصره‌هایی كه روز گذشته در صحن شورا بسیار مورد بحث قرار گرفت، تبصره37 بودجه سال96 بود. اینطور كه رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورا اعلام كرد در قالب این تبصره شهرداری تهران موظف است، درآمد حاصل از عوارض ایمنی ساختمان‌ها را مستقیماً به‌حساب شماره 125نزد بانك شهر به نام سازمان آتش‌‌نشانی واریز كرده و سازمان آتش‌نشانی نیز موظف است نسبت به خرید تجهیزات و امكانات درخصوص به‌روزرسانی ماشین‌آلات و تجهیزات و ارتقای آموزش پرسنل آتش‌نشانی، اقدام كرده و گزارش آن‌را به شورای شهر تهران ارائه كند.

اما محمدباقر قالیباف، شهردار تهران هم در ارتباط با این تبصره و همچنین مواردی درخصوص حادثه پلاسكو توضیحاتی را ارائه كرد. وی گفت: چنانچه سازمان آتش‌نشانی به هر تعداد و میزانی كه به تجهیزات نیاز داشته باشد، ضروری است این تجهیزات را با هر قیمتی تهیه كنیم اما در این زمینه باید تنها تجهیزات خاص سازمان آتش‌نشانی خریداری شوند.
وی با اشاره به حادثه پلاسكو، ابراز داشت: ممكن است بعضی افراد تصور داشته باشند كه سازمان آتش‌نشانی تا روز آخر كلیه كارها را در حادثه پلاسكو انجام می‌داده؛ درحالی‌كه آتش‌نشانی تنها به‌منظور سردكردن آتش و فراهم كردن مقدمات برای كار مهندسان در صحنه حضور داشت.

شهردار تهران با تأكید بر اینكه هدف از تبصره 37خرید بیل مكانیكی 800، جرثقیل، قیچی و پلاسما برای سازمان آتش‌نشانی نیست؛ تأكید كرد: غرض از خرید تجهیزات، تنها تجهیزات خاص مربوط به آتش‌نشانی است. قالیباف با تأكید بر اینكه كارهای قانونی سایر دستگاه‌ها نباید بر عهده شهرداری تهران گذاشته شود، عنوان داشت:
در هیچ كجای دنیا اطفای حریق در ساختمان بالای 12طبقه با سیستم نردبان انجام نمی‌شود بلكه آیین‌نامه‌ها و قوانین شهرسازی خاصی در این زمینه وجود دارد؛ البته این حرف به معنی آن نیست كه نباید در شهر تهران نردبان 54متری داشته باشیم، اما در عین حال باید دقت كنیم تا تجهیزات مورد نیاز آتش‌نشانی را در چارچوب خودش خریداری كنیم. به‌گفته قالیباف سازمان آتش‌نشانی هم‌اكنون در زمان حضور در محل حادثه، ابزار آلات لازم را در اختیار دارد اما در زمان ریزش ساختمان، مسئولیت جمع‌آوری آوار برعهده مدیریت بحران است.

 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.