| کد خبر: 122157 |

نبود نظارت کافی به بازار قیر صدمه زده است

تین‌نیوز| وبلاگ سید حمید حسینی-سالانه بالای ۳ میلیون تن قیر از ایران صادر می‌شود که بیش از ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارز آوری برای کشورمان در بر دارد.

این امر باعث شده که شرکت‌های بسیاری به این بازار ورود پیدا کنند. در این میان شرکت‌هایی که توانایی رقابت ندارند، تخلفاتی مرتکب می‌شوند و با ایجاد شک و تردید درباره کیفیت قیر صادراتی ایران در بازارهای هدف، موجب از دست رفتن بخشی از بازار ایران می‌شوند. وی با اشاره به اینکه در گذشته قیر ایران به بیش از ۸۰ کشور صادر می‌شد، گفت: هم اکنون ما تنها در ۲۱ بازار حضور داریم.

 به علت اینکه سازمان بورس متصدی خرید و فروش قیر است، سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار، کار تنظیم بازار را به سازمان بورس سپرده اند. با این حال به نظر می‌رسد این سازمان وظایفش را بطور کامل انجام نمی‌دهد و نظارت کافی برای تنظیم بازار قیر ندارد.

 اینجا سوالی پیش می‌آید مبنی بر اینکه چگونه از خوراکی که توسط پالایشگاه‌ها عرضه نشده، قیر تولید و صادر شده است.

 این امر نشان می‌دهد که یا حواله‌های صادر شده بیش از ظرفیت واحدهای تولیدی بوده است و یا بخشی از قیر داخلی صادر شده است. وی با بیان اینکه تخلفات آشکاری در بازار قیر صورت می‌گیرد، گفت: برخی از صادر کنندگان و تولید کنندگان داخلی قیر را با برخی از فرآورده‌ها مانند کربن بلک، پودر لاستیک و گیلسونایت مخلوط می‌کنند که این امر در دراز مدت به بازار قیر ایران لطمه می‌زند.

به دلیل نگرانی‌مان از آینده بازار قیر، در این جلسه به بورس کالا تذکر دادیم که در صورتی که نظارت کافی بر بازار قیر نداشته باشد، ما از سایر ارگان‌ها مانند ستاد مبارزه با قاچاق یا ستاد تنظیم بازار برای نظارت بیشتر بر بازار قیر درخواست می‌کنیم.

برگرفته از خبر جهان اقتصاد
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.