| کد خبر: 122265 |

جاده باشماق - سلیمانیه تعریض می شود

تین‌نیوز| مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: یکی از برنامه های این اداره کل برای سال آینده تامین زیرساخت‌ها و اعتبار برای استانداردسازی و دوبانده کردن جاده ترانزیتی باشماق-سلیمانیه اقلیم کردستان عراق است.

 
شهرام ملکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سالانه 2 میلیون تن کالا در جاده باشماق-سلیمانیه جابجا می‌شود، افزود: این محور جایگاه ترانزیتی مهمی در کشور دارد و امیدواریم اعتبار مناسبی به آن اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه باشماق، سومین مرز ترانزیتی رسمی کشور است و تردد در این مرز بالا است اضافه کرد: تعریض این جاده می تواند نقش مهمی در تسهیل در عبور و مرور خودروها و انتقال کالا و مسافران داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به اینکه کردستان دارای 178 کیلومتر شبکه بزرگراهی، 281 کیلومتر راه اصلی و هزار و 360 کیلومتر راه فرعی است، گفت: این استان فاقد شبکه آزادراهی است و از نظر بزرگراه نیز نسبت به میانگین کشوری در سطح بسیار پایینی قرار دارد.

مدیر کل راه و شهرسازی کردستان اظهار کرد: برای رسیدن به استاندارد کشوری باید با اختصاص پنج هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار، 180 کیلومتر بزرگراه جدید در استان احداث شود.
به گفته وی هم اکنون کل اعتبارات ملی موجود در استان برای اجرای پروژه‌های راه‌سازی در 9 محور، 550 میلیارد ریال است.

ملکی افزود: برای رسیدن به میانگین کشوری باید 350 کیلومتر راه اصلی در استان ساخته شود که مستلزم اختصاص پنج هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار است.
وی همچنین گفت: از پروژه‌های کریدور بزرگراهی غرب کشور در استان به طول کلی 320 کیلومتر، تاکنون 110 کیلومتر به بهره‌برداری رسیده و 70 کیلومتر در دست اجراست.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان تاکید کرد: تسریع در روند احداث بزرگراه شمال-جنوب و تکمیل جاده‌های مریوان-سنندج و مریوان –سقز ازاولویت‌های حوزه حمل ونقل استان است.
دولت تدبیر و امید از سال 92 تاکنون پنج هزار و 500 میلیارد ریال در حوزه توسعه راه استان کردستان سرمایه گذاری کرده است.

با استفاده از این میزان اعتبار، حدود 745 کیلومتر راه شامل 90 کیلومتر بزرگ راه، 130 کیلومتر راه اصلی و 525 کیلومتر راه روستایی احداث شده است.

بازارچه مرزی باشماق مریوان در فاصله 17 کیلومتری غرب شهر مریوان در جوار روستای مرزی باشماق قرار دارد.
از سال 1369 عملاً فعالیت اقتصادی از طریق مرز باشماق با کردستان عراق شروع شده است و این مبادلات به دلایل قومی و ویژگیهای خاص منطقه روز به روز تقویت شده و توانسته به عنوان اولین بازارچه مرزی جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق بستر مناسبی را جهت فعالیت اقتصادی فراهم کند.

شهرستان مرزی مریوان در 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان و هم مرز با اقلیم کردستان عراق واقع شده است.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.