| کد خبر: 122288 |

هشدارهای سازمان هواشناسی جدی گرفته نمی‌شود

تین‌نیوز| معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه هشدارهای مربوط به وقوع سیل با وجود اعلان‌های به موقع سازمان هواشناسی جدی گرفته نمی‌شود گفت: متأسفانه غافلگیر شدیم واژه‌ای است که هنوز هم در مقابل پدیده‌های جوی استفاده می‌شود. 
 
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی داود پرهیزکار در آیین افتتاح نخستین سامانه پیش آگاهی و پیش بینی هشدار سیل و سیلاب شهری کشور درقم، افزود: نقش هواشناسی درمقوله مدیریت بحران، تبدیل کننده بحران به خطر است، یعنی نگوییم غافلگیر شدیم. 
وی گفت:متاسفانه با وجود هشدارهای خوب و به موقعی که از سوی سازمان هواشناسی اعلام می‌شود،  غافلگیر شدیم واژه‌ای است که هنوز هم در مقابل پدیده‌های جوی استفاده می‌شود.

وی به راه اندازی سامانه هشدار سریع سیل اشاره کرد و گفت: این سامانه ۲ بخش پیش آگاهی دهنده و واکنشگر سریع دارد که بخش نخست نسبت به وقوع سیل اطلاع و هشدار می دهد و از قبل شما را در جریان رخدادی که قرار است اتفاق بیفتد، قرار می دهد.

پرهیزکار افزود: واکنشگر سریع که بخش دوم است مربوط به نیروهای امداد و نجات است که اگر خوب عمل کنند می توانیم بحران را مدیریت و به مدیریت خطر تبدیل کنیم. 

وی ادامه داد: اگر هر کدام از این بخش ها خوب عمل نکند، بحران به شکل واقعی خودش به وجود می آید و خسارت هایی به بار می آورد. 
وی با اشاره به این که سامانه های هشدار سیل می تواند پیش آگاهی دهد، گفت: تکنولوژی ساخت این سامانه در کشور وجود دارد و به صورت بومی می توانیم نصب و راه اندازی کنیم. 

پرهیزکار افزود: سازمان هواشناسی در راه اندازی و استفاده از سامانه هشدار سیل تجربه خوب دارد و در برخی روخانه ها از سال ها پیش پیاده شده و مورد استفاده قرار گرفته است. 

وی ابراز امیدواری کرد: این سامانه بتواند پیام های خود را به موقع ارائه دهد و بخش های واکنشگر به موقع عمل کنند تا بتوانیم آب را مدیریت کنیم. 

وی افزود: سامانه هشدار وقوع سیل کاملا علمی است و می تواند به مدیریت استان قم کمک کند تا سیل سال ۸۸ که تقریبا در دقیقه ۹۰ برای مهار آن اقدام شد و خسارت های زیادی به بار آورد، تکرار نشود. 

مسیر رودخانه قمرود قم از اوائل دهه ۸۰ شمسی برای تردد خودروها و کاهش ترافیک هسته مرکزی قم مهیا شد و در سال های گذشته به صورت بلوار در ۲ مسیر حدود هشت کیلومتری به صورت رفت و برگشت درآمده است. 

وقوع سیل ۱۱ فروردین سال ۱۳۸۸ در بستر رودخانه قمرود که جان چهارتن را گرفت ، باعث شد از آن زمان مسئولان شهری قم نسبت به بارش های شدید باران در منطقه بالادست این شهر و جلوگیری از خطر احتمالی در مسیر رودخانه قمرود حساسیت بیشتری داشته باشند و با پیش بینی وقوع سیلاب، فورا اقدام به تخلیه رودخانه از مسافر و خودرو کنند. 

رئیس سازمان هواشناسی کشور همچنین به پدیده گرمایش جهانی اشاره کرد و گفت: سیل های ناگهانی از تبعات این پدیده است که در ایران نیز مشاهده می شود، به طوری که بارش ها عمدتا به صورت ناگهانی و سیل آسا رخ می دهد که هفته گذشته نیز در بخش هایی از کشور شاهد آن بودیم. 

به گزارش ایسنا در روزهای پایانی بهمن ماه ۹۵ وقوع باران های شدید در مرکز و جنوب ایران علاوه بر آب گرفتگی ۲۱۱ شهر و روستا در کشور ۱۱ استان کشور درگیر باران و مشکلات مربوط به آن بودند که به علت شدت بارندگی ها در استان فارس و بوشهر موجب وقوع سیل در این استان ها و ایجاد خسارت های گسترده به زیرساخت های و منازل این استان ها گردید. 

نخستین سامانه پیش آگاهی و پیش بینی هشدار سیل و سیلاب شهری کشور در استان قم، روز چهارشنبه طی آیینی با اعتباری ۳۰ میلیارد ریال از محل سفر رهبر معظم انقلاب به قم به بهره برداری رسید. 

سامانه پیش بینی و هشدار سیل قادر است چهار تا پنج روز قبل از رخداد، سیل را پیش بینی کند ودبی رودخانه و دبی حوضه های مختلف بالادست و پایین دست سد را نیز ارائه دهد. /
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.