| کد خبر: 122313 |

پایداری نسبی ذخایر ماهیان در دریای عمان و خلیج فارس

تین‌نیوز| معاون تحقیقاتی موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی نتایج حاصله از گشت تحقیقاتی در آبهای چهار استان ساحلی جنوب کشور را تشریح کرد.

بر اساس ارزیابی نسبی اطلاعات و نتایج حاصله از گشت تحقیقاتی شیلات در چهار استان ساحلی جنوب کشور و در مقایسه با نتایج سال گذشته حجم ذخایر آبزیان در آب‎های تحت مالکیت ایران در عمان و خلیج فارس پایداری نسبی داشته است.
معاون تحقیقاتی موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مارین‌تایمز درباره نتایج گشت تحقیقاتی که در آب‎های جنوب کشور انجام شد، گفت: گشت تحقیقاتی شیلات به منظور ارزیابی و بازسازی ذخایر آبزیان در چهار استان ساحلی جنوب ایران از سیستان و بلوچستان آغاز و بعد از هرمزگان و بوشهر به خوزستان ختم می‎شود.
دکتر همایون حسین‌زاده با بیان اینکه این گشت توسط کارشناسان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و با استفاده از شناور تحقیقاتی فردوس انجام شده است، گفت: بر اساس ارزیابی نسبی نتایج حاصله این تحقیق و در مقایسه با نتایج سال گذشته حجم ذخایر آبزیان در آب‎های تحت مالکیت ایران در عمان و خلیج فارس پایداری نسبی داشته است.
وی افزود: البته بعضی از انواع آبزیان نیز با تغییراتی همراه بودند مثلا ذخایر ماهی حلوا سفید و شوریده با اندکی کاهش روبه‎رو شده اما ذخایر ماهی میکتوفیده و یال اسبی قابل توجه و خوب است بنابراین می‎تواند در برنامه صید قرار گیرد.
به گفته حسین‌زاده، ذخایر ماهی شبه شوریده دهان قرمز نیز بر اساس این گشت تحقیقاتی در وضعیت خوب سنجیده شده است.
وی با بیان اینکه هنوز بررسی نتایج ادامه دارد، تصریح کرد: نتایج حاصله از این تحقیقات در اختیار سازمان شیلات ایران به عنوان متولی اصلی و تعیین کننده سیاست‎های صید و صیادی قرار می‎گیرد.
معاون تحقیقاتی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی یادآور شد: مهمترین هدف از انجام گشت‌های تحقیقاتی، بررسی آخرین وضعیت ذخایر آبزیان خلیج فارس و دریای عمان و مقایسه آن با آمار سال گذشته است تا میزان برداشت سال آینده متناسب با وضعیت ذخایر به سازمان شیلات ایران اعلام شود.
حسین‌زاده خاطرنشان کرد: درباره پروسه گشت تحقیقاتی شیلات و ضرورت انجام آن باید گفته شود که با توجه به اهمیت آبزیانی همچون شوریده، سنگسر، حلوا سفید، شیرماهی و... که برخی از آنها بسترزی و برخی دیگر در لایه‎های میانی هستند و همچنین تون ماهیان که سطح‌زی هستند و در دستور صید قرار می‎گیرند، گشت تحقیقاتی انجام می‎شود تا این ذخایر بر اثر میزان نامناسب صید دچار بحران نشوند.
وی افزود: از سال آینده نیز دو شناور دیگر به نام‎های شناور پژوهش یک برای گشت در بوشهر و شناور کاوش برای گشت در خوزستان به این ناوگان تحقیقاتی می‎پیوندد.
معاون تحقیقاتی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی با بیان اینکه بیش از 150 ایستگاه تحقیقاتی برای ارزیابی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: در گشت تحقیقاتی با استفاده از تکنیک ترالینگ به نمونه‎برداری در مقطع زمانی مشخص می‎پردازیم. به صورتی که در هر ایستگاه نزدیک به یک ساعت تور ترال کشیده می‎شود و پس از آن ماهیان صید شده به تفکیک خانواده مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.
وی تاکید کرد: اطلاعات به دست آمده در این تحقیقات در نرم‌ازفارهای تخصصی ارزیابی ذخایر ماهیان با همکاری فائو مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند و تعیین حجم ذی‎توده در مولفه‎های مرتبط با ذخایر از جمله ضریب مرگ و میر، زمان تخم‌ریزی و زمان بلوغ جمعیت ماهی بررسی می‎شود.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.