| کد خبر: 122346 |

شناسایی یک پیکر دیگر حادثه پلاسکو

تین‌نیوز| درست زمانی که حادثه پلاسکو به سمت فراموشی می‌رفت، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از شناسایی هویت یکی دیگر از جانباختگان حادثه پلاسکو خبر داد. با شناسایی مرحوم کامبیز باقری، شمار شهروندان عادی که در این حادثه جان باختند، به شش تن رسید. این درحالی است که فریبرز ناطقی الهی، استاد تمام پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی، معتقد است: همه تصمیم‌های شهردار در فاجعه پلاسکو غلط بوده است و زلزله تهران ۵/۴ میلیون کشته می‌دهد.

پس از آنکه احمد شجاعی، رئیس پزشکی قانونی کشور از کشف دو قطعه از اجساد حادثه پلاسکو در منطقه هرندی که نخاله‌ها و ضایعات این حادثه به آنجا منتقل شده بود، خبر داد، این بار نوبت به مسعود قادی پاشا مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران رسید تا از شناسایی و کشف یکی دیگر از جانباختگان حادثه پلاسکو خبر دهد. او با اشاره به ادامه اقدامات پزشکی قانونی برای شناسایی دیگر جانباختگان احتمالی حادثه پلاسکو اظهار کرد: ششمین فرد عادی که در حادثه پلاسکو جان خود را از دست داده بود، «کامبیز باقری» نام دارد که طی چند روز گذشته، هویت این فرد با استفاده از نمونه آزمایش دی‌ان‌ای شناسایی شده و جسد این فرد به خانواده‌اش تحویل داده شد.

قادی پاشا با بیان اینکه این ششمین فرد غیر آتش‌نشان است که جسدش شناسایی شده است، گفت: پزشکی قانونی با استفاده از نمونه دی‌ان‌ای اخذ شده از خانواده این فرد و تطبیق آن نمونه دی‌ان‌دی اجساد کشف شده از پلاسکو موفق به شناسایی این فرد شد. به گزارش ایسنا، مرحوم باقری از حسابداران شاغل در پلاسکو بوده است که دو روز قبل نیز مجلس ختمی برایش برگزار شده بود.

تصمیمات غلط
روز قبل، نشست واکاوی علل ناپایداری ساختمان‌های بلند مرتبه از منظر سازه در محل سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد. فریبرز ناطقی الهی، استاد تمام پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی نیز در این نشست حضور داشت و با اشاره به حادثه پلاسکو گفت: ببینید یک آتش‌سوزی ساده در یک ساختمان تبدیل به بحران ملی شود. در جایی که آتش‌سوزی رخ داد، می‌شد با سیستم اطفای حریق آن را مهار کرد و دیگر کار به اینجا نمی‌رسید. او افزود: تاریخ نشان داده در مواردی بعد از این اتفاقات دولت‌ها تغییر کرده‌اند، اما اینجا چنین چیزی نمی‌شود.

سال‌هاست ما این حرف‌ها را می‌زنیم، اما توجه خاصی به آنها نمی‌شود. ناطق الهی تصریح کرد: اگر نتیجه اقدامات مدیریت بحران پلاسکو بود، من دیگر تدریس نمی‌کنم. فرمانده اگر آقای شهردار بوده، همه تصمیماتشان غلط بوده است. او ادامه داد: در صورتی که عاشق این کشوریم، انگار همه دست به دست هم داده‌ایم این کشور را درست کنیم، باید در مدیریت بحران را ببندیم، شما هم بیایید پیش خودمان. مدیریت بحران ده‌ها سوله زد و میلیاردها تومان خرج کرد؛ الان این سوله‌ها کجاست؟ در یکی از آنها خندوانه پخش می‌شود.

زلزله تهران ۵/۴ میلیون کشته می‌دهد
این استاد زلزله شناسی درباره خطر وقوع زلزله در تهران گفت: خطر بالقوه است، اگر آسیب پذیری را کم کنیم و مدیریت را زیاد، خطر کم می‌شود. باید ریسک خود را بشناسیم و بعد قوانینی تعیین کنیم. ناطقی الهی بیان کرد: ۵ سال قبل این حرف را می‌زدم کسی گوش نمی‌کرد، اما حالا نگاه کنید می‌بینید هیچ برنامه‌ای در پلاسکو وجود نداشت. او با اشاره به اینکه در تحقیق جایکا اگر در تهران زلزله بیاید ٣۰۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند، گفت: براساس مطالعه من که در زمان آقای کرباسچی انجام دادم، در سناریو زلزله شب تهران ۵/۴ میلیون کشته و ۵/۱ میلیون زخمی می‌شوند که آنها را هم کشته فرض کنید، چون زخمی در زلزله خیلی بد است.

او ادامه داد: فرض کنید من٨۰ درصد هم اشتباه کنم، باز ۲/۱ میلیون کشته خواهیم داشت. اگر کار نکنیم هیچ کدام ما نیستیم. نمی‌توانیم منتظر بمانیم یک اتفاقی رخ دهد، بعد قهرمان شویم؛ ما سوپرمن نیستیم. ناطقی الهی در پایان گفت: مدیریت چنین کارهایی نباید دست افراد ارتشی باشد. جامعه بین‌المللی به این نتیجه رسیده است که مدیریت بحران سوانح طبیعی دست افراد ارتشی نباشد، چون نگاهشان حمله‌ای و غلط است. در سوانح طبیعی نگرش مسئول نباید ارتشی باشد؛ اگر حرف زشتی می‌زنم ببخشید. ما از هر حادثه‌ای منافع شخصی برای خود در نظر می‌گیریم، مسائل ملی نباید این‌گونه باشد؛ باید فراتر از این حرف‌ها باشد.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.