| کد خبر: 122524 |

باید در برابر تخلف بایستیم و فریاد بزنیم

تین‌نیوز| تالار بزرگ وزارت کشور، دیروز میزبان همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات کشور بود؛ انتخابات روز ٢٩ اردیبهشت سال آینده که در آن رئیس دولت دوازدهم و اعضای پنجمین شوراهای اسلامی شهر و روستا مشخص خواهند شد.

به گزارش روزنامه شرق، سخنران اصلی این همایش رئیس‌جمهوری بود؛ البته نمایندگانی از وزارت‌ کشور در دو بخش، معاونان کشور و... سخنرانی کردند. رئیس‌جمهوری در این همایش سرمایه اجتماعی را بزرگ‌ترین سرمایه کشور دانست و گفت: «بعضی‌ها برای اینکه از دولت انتقاد کنند، کل اعتماد عمومی را زیر سؤال می‌برند، این خیانت به کشور و نظام است». به گزارش «ایرنا»، «حسن روحانی» افزود: «گناه بزرگی است کسانی که در کلام و سخن خود بذر کینه می‌افشانند. رقابت مشکلی ندارد اما نزاع، اختلاف و شکاف بین قومیت‌ها، ادیان و مذاهب بزرگ‌ترین گناه است». او ادامه داد: «سرمایه اجتماعی بزرگ‌ترین سرمایه است. در بخش سیاسی و مجموعه قدرت سیاسی، اتکای ما به سرمایه اجتماعی و اعتماد است».

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه خداوند نعمت امنیت را بر ما ارزانی داشته است، ‌گفت: «از همه نیروهای مسلح، امنیتی و مرزبانی تشکر می‌کنم که کارهای بزرگی انجام داده‌اند، اما اساس آن به وحدت، انسجام و سرمایه اجتماعی برمی‌گردد».
روحانی افزود: «اگر سلاح ما صد برابر باشد، اما خدای ناکرده در بین مردم، اقوام و مذاهب شکاف باشد و اعتمادها از بین برود، امنیت تأمین نمی‌شود. مگر در آمریکا و اروپا این همه ابزار امنیتی وجود ندارد؟».

هنر دیپلماسی این است که پیچ‌های سخت را به راحتی باز کند
او تأکید کرد: «ما با هم برادریم، ما همه کشتی‌نشینان یک کشتی هستیم، همه عضو یک جامعه و خانواده هستیم؛ چرا دین و مذهب بین ما اختلاف درست کند؟ همه مطیع خداییم. البته مسائل سیاسی برای رقابت خوب است و انتقاد برای حل مشکلات، رفع نواقص و دلسوزی ضروری است، اما نگذاریم سبب کینه و اختلاف شود». روحانی تصریح کرد: «اینکه در ذهن آدم بیاید برای پیروزی جناحی، جناح دیگر اصلا نباشد، مگر می‌شود؟ این مانند کودکی است که تکالیف خود را انجام نداده و دعا می‌کند معلم مریض شود؛ بنابراین برخی چون درس خود را حاضر نکردند، می‌گویند رقیب نباشد تا یکه‌تاز باشیم، بدون رقابت مگر می‌شود زندگی کرد، بیاییم با محبت در کنار هم باشیم و رقابت سالم، خوب است».

او با اشاره به اینکه در این مسیر برخی‌ها چه چیزها نوشتند که دیدید، گفت: «به نظر می‌رسد برخی‌ها از نو بدشان می‌آید حالا چرا؟ سالی چهار ‌میلیارد دلار از پول مردم به جیب شرکت‌های خارجی و عمدتا شرکت‌های هوایی اطراف ما جذب می‌شود. اگر این پول را به شرکت‌های هوایی خودمان بدهند چه اقدامات قابل توجهی می‌توان انجام داد». رئیس‌جمهوری گفت: «این قدرتی که می‌گوییم و فکر می‌کنیم در بخش خاص خلاصه شده، یکی از آن ناوگان هوایی است، در کشورهای دنیا که هواپیماهای نو دارند، حضور هواپیمای ٤ ‌ساله با آرم کشورمان آیا این قدرت ما ست؟ نمی‌گویم زمین به آسمان می‌رود، هنر ما این است و هنر دیپلماسی این است که پیچ‌های سخت را به‌راحتی باز کند».
همه‌چیز با مشت نمی‌شود

 پس خدا برای چه عقل داده است؟
روحانی افزود: «برخی فکر می‌کنند فقط باید مشت گره کرد و داد زد، البته گاهی باید شعار داد و مشت گره کرد، ولی همه‌چیز با مشت نمی‌شود؛ پس خدا برای چه عقل داده است؟». او ادامه داد: «اگر مردم احساس کنند رأی آنها اثر نداشته انتخابات بعد سخت‌تر خواهد بود. البته مردم به خاطر نظام پای صندوق خواهند آمد، ولی باید تشویق کنیم و هرکسی کاندیدا می‌شود در هر امری باید بار مسئولیت سنگینی را احساس کند».
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه یک نوع تفکر وجود ندارد، گفت: «چرا وقتی در موضوعی به مراجع و رساله‌ها مراجعه می‌کنیم اختلافات وجود دارد؟ نظریات مختلف علمی است که در طول تاریخ آمده است. دولت زمانی می‌تواند عدالت را اجرا کند که اول مخالف خود را به رسمیت بشناسد».

فکر می‌کنید اگر در کشور مخالف نباشد، افتخار است؟
روحانی تأکید کرد: «فکر می‌کنید اگر در کشور مخالف نباشد، افتخار است؟ نظام‌هایی که در کشورهای اطراف ما هست که در دوران انتخابات آرای آن فرد ٩٩,٧٩ درصد می‌شود، معلوم است که درست نیست. البته در صندوق صددرصد است حالا چند دهم و چند درصد بالا و پایین می‌کنند و تلاش می‌کنند که یک آدم و رقیب درست کنند». او ادامه داد: «یک جناح دید هرچه پیشنهاد داده بود در ردیف‌های اول، دوم، ‌سوم مشاهده نکرد و در برخی حوزه‌ها تبلیغ از یک کاندیدا توسط یک جناح ٤٨ ساعت قبل از شروع انتخابات آغاز شده بود، ولی مردم هوشیار نشان دادند که وقتی تصمیم بگیرند و وارد صحنه شوند، کار را پیش می‌برند».
رئیس‌جمهوری اضافه کرد: «مشکلات هست، باید از آن عبور کنیم و در انتخابات گذشته دیدیم که مردم سکوت کردند، به خیابان‌ها نیامدند و انتخابات با امنیت و با شکوه و حضور حداکثری و رقابت انجام شد. امروز پیش‌ِروی ما انتخابات مهمی است که همه وظیفه سنگینی داریم».

استفاده از رسانه‌هایی که با بیت‌المال اداره می‌شوند، ممنوع
رئیس‌جمهوری با اشاره به انتخابات سال آینده، به مجریان برگزاری انتخابات گفت: «باید مردم را تشویق کنیم و بخواهیم پای صندوق بیایند». روحانی افزود: «با همان امنیت و آرامشی که انتخابات گذشته را برگزار کردید، انتخابات آتی را اداره کنید. همه باید مراقب باشیم که امکانات دولتی و عمومی به نفع جناح و یا فرد خاصی استفاده نشود که حرام است».
او ادامه داد: «اموال و امکانات دولتی تنها شامل قوه اجرائی نمی‌شود، بلکه قوه قضائیه، مقننه و نیروهای مسلح و همه شرکت‌هایی که از اموال دولتی استفاده می‌کنند به معنای عام و تریبون‌های عمومی شامل این موضوع می‌شود».

رئیس‌جمهوری اضافه کرد: «هیچ کسی حق ندارد از رسانه عمومی، روزنامه یا سایتی که از بیت‌المال اداره می‌شود، در انتخابات نسبت به فرد و یا جناح خاصی استفاده کند که این مسئله ممنوع و مسئول نظارت بر آن وزارت کشور است». روحانی گفت: «نمی‌پذیرم که کسی بگوید شورای نگهبان مسئول است، شورای نگهبان مسئولیت نظارت بر انتخابات را دارد. اگر کسی تخلف کند، چه نیروهای نظامی، مسلح و امنیتی باید بایستیم و فریاد بزنیم. هرکسی می‌خواهد می‌تواند از اموال شخصی خرج کند و طرفدارانش نیز از اموال شخصی برایش خرج کنند اما استفاده از بیت‌المال ممنوع است».

انتخابات قطبی دردسر درست می‌کند
او با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر دوقطبی‌شدن انتخابات گفت: «نگذاریم انتخابات قطبی شود، چراکه دردسر درست می‌کند. تجربه داریم و دیدیم چه مشکلاتی به وجود آمد، چراکه وقتی قطبی شد، احساساتی و شعاری می‌شود». روحانی با بیان اینکه انتخابات درواقع نباید رقابت جناح‌ها و احزاب باشد، افزود: «باید رقابت بین برنامه‌های افراد و احزاب باشد و نقدها باید براساس برنامه‌ها صورت گیرد». روحانی با تأکید بر اینکه بدانیم کل انتخابات امانت الهی است، گفت: «همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، رأی حق‌الناس مردم است پس باید دقت و مراقبت کنیم. زبان ما آرای صندوق است و هرچه بود سر فرود آوریم».

با مردم مهربان‌تر برخورد کنیم
او با اشاره به ایام نوروز گفت: «باید تلاش کنیم تا در ایام نوروز نشاط برای مردم فراهم کنیم، امسال غم‌وغصه و نگرانی قدری زیاد بود و امیدواریم که عید نوروز جبران شود». رئیس‌جمهوری تأکید کرد: «با مردم قدری مهربان‌تر برخورد کنیم تا غم‌وغصه چند ماهه گذشته در زمینه حوادث قطار، پلاسکو و ازدست‌دادن عزیزان با قرارگرفتن در ایام نوروز و آغاز سال جدید التیام یافته و مردم هم لبخند بزنند».

جهانگیری: بی‌عرضگی کردیم که کشور دیگری منابع ما را به غارت برد
«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس‌جمهوری هم در این همایش با اشاره به اظهارات ضدایرانی وزیر خارجه عربستان گفت: «برخی کشورهای کم‌تدبیر منطقه، گروه‌های تروریستی درست‌ کردند که امنیت ایران را دچار بحران کنند، بعد وزیر دولت سعودی می‌گوید چرا در ایران انفجار نمی‌شود، این نهایت سخن وزیری است که باید در دنیا روی آن حساب کرد».
به گزارش «تسنیم» او اضافه کرد: «ایران نیروی مسلح قوی دارد؛ شما تروریست به مرزها و به داخل شهرها فرستادید؛ البته نتوانستند کاری کنند و همه آنها دستگیر شدند. این امنیتی است که نیروهای مسلح و مردم ایران ایجاد کردند».
جهانگیری با بیان این مطلب که ما اگر درآمد مردم را به قبل از سال ٩١ برگردانیم، کار بزرگی کرده‌ایم، تصریح کرد: «قدرت اقتصادی یکی از مؤلفه‌های قدرت منطقه‌ای ماست، پس ما باید اقتصاد قوی داشته باشیم و اقتصاد مقاومتی می‌تواند یک نسخه خوب برای حرکت در کشور باشد و این اقتصاد باید در برنامه‌های کشور جاری باشد».

به گفته جهانگیری اقتصاد مقاومتی فقط منوط به دولت نبوده و مقام معظم رهبری گفته‌اند علاوه بر دولت، مجلس و قوه قضائیه هم باید در این زمینه گزارش خود را بدهند. برخی فکر می‌کنند دولت فقط مسئول اجرای اقتصاد مقاومتی است و اگر لازم شد چوپ هم لای چرخ دولت می‌گذارند درحالی‌که اقتصاد مقاومتی باید به گفتمان اصلی کشور تبدیل شود.
او افزود: «در سال ٩٢ قطر دوبرابر ما از پارس جنوبی برداشت می‌کرد. بی‌عرضگی کردیم که کشور دیگری منابع ما را به غارت برد. به چه حقی این‌قدر کوتاهی شد که قطر چندده ‌میلیارد دلار از پول ملت ما را برداشت؟ البته امسال برداشت ما از پارس جنوبی از قطر بیشتر می‌شود. اینها اقتصاد مقاومتی است. برداشت از این میادین مشترک نیز مورد تأکید رهبری است».

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش ضمن قدردانی از خدمات وزیر کشور در دولت یازدهم گفت: «تیم برگزار‌کننده انتخابات در سال آینده، انتخاباتی بی‌نقص برگزار خواهند کرد. باید بدانیم این انتخابات در شرایط حساسی برگزار می‌شود و برای اقتدار نظام و کارآمدی دولت یک آزمون است. در این مقطع مسئولیت ما این است که انتخابات با مشارکت بالا شکل بگیرد».

جهانگیری با بیان اینکه سیاست همدلی و هم‌زبانی جزء سیاست‌های دولت است و باید در دستور کار استانداران و فرمانداران قرار گیرد، حضور فعال احزاب و گروه‌های سیاسی در زمان انتخابات را ضروری دانست و گفت: «یک عده به خود اجازه می‌دهند که سخنرانی یک مقام رسمی در حد وزیر و معاون وزیر را به هم بزنند. مگر این اتفاق امکان‌پذیر است؟ شما چه‌‌کاره هستید که نگذارید سخنرانی معاون رئیس‌جمهور برگزار شود؟».

او ادامه داد: «حزبی که مجوز دارد باید امنیتش برقرار شود. باید فعال باشد. احزاب در زمینه پرشورکردن انتخابات نقش مهمی دارند، ما هم وظیفه داریم تا نشاط سیاسی انتخابات و مشارکت مردم را بالا ببریم. دولتی که برخاسته از آرای ملت است، خود را متعهد به رعایت قانون می‌داند تا انتخاباتی قانون‌مند برگزار شود».
جهانگیری در بخش پایانی سخنانش با اشاره به مصمم‌بودن رئیس‌جمهور در حل مشکلات مردم، به سفر وی به استان خوزستان اشاره کرد و گفت: «با وجود اینکه بنده خودم به خوزستان رفته بودم و حتی در تهران هم جلسه‌ای برای موضوع ریزگردهای استان تشکیل دادیم اما شخص دکتر روحانی تأکید داشتند که باید به استان خوزستان سفر کنند و از نزدیک در جریان حل مشکلات مردم به صورت میدانی قرار گیرند».

وزیر کشور: ممنوعیت استفاده از بیت‌المال
عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور، هم در سخنرانی‌اش مطالبی مانند رئیس‌جمهوری بیان کرد: «دستگاه‌های کشور موظفند در انتخابات بی‌طرف باشند. هیچ دستگاهی حق ندارد از بودجه بیت‌المال و عمومی کشور برای تبلیغ به نفع جریان یا فردی استفاده کند، مجریان برگزاری انتخابات باید روزانه هرگونه تخلفی در این زمینه و هر فعالیتی را که کاهش مشارکت مردم را دنبال می‌کند، بررسی و گزارش دهند تا با آنها برخورد شود».

او افزود: «انتخابات مدنظر وزارت کشور، انتخاباتی قانونی، سالم، با مشارکت بالا، اخلاقی و توأم با امنیت است».  وزیر کشور ادامه داد: «در چنین انتخاباتی است که هرکس از آن پیروز بیرون آید چه رئیس‌جمهوری شود، چه نماینده مردم در شوراهای اسلامی شهر و روستا، همه موظفند از او حمایت کنند». او با انتقاد از بعضی سناریوهای انتخاباتی که در برخی محفل‌ها مطرح می‌شود، تصریح کرد: «این سناریو پرخاشگرانه، افشاگرانه و غیراخلاقی است نتیجه چنین سناریویی این است که هرکسی از آن پیروز بیرون‌ آید، نمی‌تواند اهداف مهم نظام و کشور را محقق کند، چراکه چهار سال باید درگیر پاسخ‌گویی و حل مسائل پس از انتخابات خواهد بود». وزیر کشور به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات اشاره کرد و گفت: «ایشان ضمن تشکر از برگزاری انتخابات ٩٤، فرمودند سلامت انتخابات، رعایت قانون و مشارکت بالا در انتخابات برای من خیلی مهم است.

عملکرد شما می‌تواند بستر و زمینه مناسبی را برای مشارکت بالای مردم فراهم کند». رحمانی‌فضلی افزود: «هر جریان و حرکتی که بخواهد میزان مشارکت مردم را کاهش دهد خلاف نظر رهبر معظم انقلاب است». او تأکید کرد: «دراین‌راستا تلاش استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران باید کاهش سطح نارصایتی مردم باشد. بارها بر ارتباط مستقیم و مستمر و پاسخ‌گویی به مردم از ابتدای دولت تأکید شده است». او خطاب به منتقدان دولت افزود: «شما که از دولت انتقاد می‌کنید آیا در این سه‌وسال‌ونیم گذشته دولت اقدام خوبی انجام نداده است که این‌گونه گفته شود؟ البته نظام حاکم بر جریان آگاهی‌بخشی به جامعه، طوری است که مردم خودشان اینها را متوجه می‌شوند». رحمانی‌فضلی گفت: «برخی به دنبال آن هستند از هر اظهارنظر یا تصمیمی یک جریان اجتماعی علیه دولت درست کنند که نمونه‌اش در مراسم اربعین امسال ٢,٥ ‌میلیون زائر ایرانی به زیارت اباعبدالله رفتند و ما توانستیم امنیت را برای آنها برقرار کنیم چند روز بعد از اربعین کنسروهای غذایی را که زیاد آمده بود گفتیم بین مردم منطقه توزیع کنند حال برخی می‌گویند شما از این کار اهداف انتخاباتی داشته‌اید».

معاون امنیتی وزیر کشور: تشدید فعالیت گروهک‌های معاند
حسین ذوالفقاری معاون، امنیتی-انتظامی وزیر کشور، هم در سخنانی گفت: «فعالیت گروهک‌های معاند در سال آینده و در آستانه انتخابات تشدید خواهد شد که باید مراقبت‌ها را بیشتر کنیم. جامعه اطلاعاتی و امنیتی خبر دادند فعالیت گروهک‌های معاند در سال آینده و در آستانه انتخابات تشدید می‌شود؛ البته ما نظارت دقیق بر هر نوع تحرکاتی خواهیم داشت». او گفت: «این گروه‌ها به دنبال یارگیری در داخل کشور هستند و مسئله ترامپیسم نیز مزید بر علت شده است که این موضوع، تدابیر خود را می‌‌طلبد».

دستگیری افراد خاص سیاسی یا بستن ستاد تبلیغاتی با مشورت ستاد امنیت انتخاباتی
رئیس کمیته امنیت ستاد انتخابات کشور درباره ملاحظات اساسی انتخابات که مورد وفاق ملی قرار گرفته نیز افزود: «این ملاحظات در ٩ بند وحدت ملی و صیانت‌ از سرمایه‌ اجتماعی، تعامل همه دستگاه‌های امنیتی، سیاسی، نظارتی و اجرائی با نامزدها، الزام همگان به رعایت قانون، ممنوعیت تحریک احساسات مخصوصا در مناطقی که اقوام و مذاهب مختلفی وجود دارد و ممنوعیت دادن وعده‌های خارج از مسئولیت و توان توسط نامزدها از جمله آن است». ذوالفقاری ادامه داد: «از ملاحظات دیگر، ممنوعیت انتشار اعلام نتایج قبل از وزارت کشور، ممنوعیت دخالت غیرقانونی در انتخابات، پیشگیری و برخورد سریع با جرائم و هرگونه تخریب است».

او اضافه کرد: «بند آخر که به‌تازگی با همکاری دستگاه‌های قضائی و امنیتی گنجانده شده، این است که دستگیری افراد خاص سیاسی یا بستن ستاد تبلیغات افراد باید با مشورت ستاد امنیت استان و یا کشور باشد». معاون وزیر کشور تأکید کرد: «استفاده از تمام ظرفیت‌‌ها باید در برقراری امنیت در انتخابات مورد توجه قرار گیرد». او افزود: «اگر وحدت، اخلاق و قانون مورد توجه قرار نگیرد، باید احتمال تنش و ناآرامی را در زمان انتخابات داشته باشیم».

استفاده انتخاباتی از نوروز و چهارشنبه آخر سال
ذوالفقاری همچنین مراقبت از چهارشنبه آخر سال و نوروز را از دیگر کارویژه‌های ستاد امنیت انتخابات و شورای تأمین استان‌ها دانست و گفت: «جریانی می‌خواهند در نوروز در مکان خاصی جمع شوند یا خبر داریم که در چهارشنبه آخر سال می‌خواهند برای انتخابات شروع کنند که ما باید احکام تنش‌‌زا و تحرکات را به‌درستی مراقبت و امنیت را برقرار کنیم». معاون وزیر کشور گفت: «برای تأمین امنیت اجتماعات دستورالعملی در شورای امنیت کشور تصویب و ابلاغ شده است که باید متناسب با آن عمل شود».

رئیس ستاد انتخابات: برخی تمام آبروی مردم را به تاراج می‌‌برند
علی‌اصغر احمدی، رئیس ستاد انتخابات و معاون سیاسی وزارت کشور، هم در سخنانی خطاب به استانداران، فرمانداران و بخشداران گفت: «از امروز مسافرت‌های خارجی برای هر مأموریتی ممنوع است و باید با حضور در محل فعالیت خود، برای انتخابات سال آینده برنامه‌ریزی کنند». او افزود: «همچنین استانداران و فرمانداران باید تمامی تحرکات سیاسی جریانات مختلف، نوع تخریب‌ها و اقدامات غیرقانونی را رصد کنند و در‌این‌زمینه با مدیرکل سیاسی وزارت کشور در تعامل باشند». او با اشاره به مراجع چهارگانه استعلام بررسی صلاحیت‌ها، گفت: «با مراجع چهارگانه جلسه برگزار کردیم تا فرمانداران و بخشداران بدانند استعلام داوطلبان در خود شهرستان‌ها انجام می‌شود». معاون سیاسی وزیر کشور همچنین گفت: «مراجع چهارگانه ننویسند این داوطلب تأیید یا رد صلاحیت شده است، این موضوع جزء وظایف هیئت‌های اجرائی است و اگر دستگاهی این‌گونه نوشت، آن را برگردانید».

احمدی خطاب به فرمانداران و بخشداران تصریح کرد: «تمدید زمان انتخابات با وزیر کشور است؛ بنابراین ما حق نداریم انتخابات را یا زودتر از زمان قانونی تمام کنیم یا اینکه خود فرمانداران انتخابات را تمدید کنند. تمدید انتخابات با هماهنگی وزیر کشور انجام می‌شود». او به بی‌اخلاقی‌هایی که در زمان انتخابات انجام می‌شود، اشاره کرد و گفت: «در سایت‌ها، پیامک‌ها، روزنامه‌ها یا شب‌‌نامه‌ها، برخی تمام آبروی مردم را به تاراج می‌‌برند؛ اما فرمانداران نباید چیزی را جز گزارش مراجع چهارگانه بپذیرند». او خطاب به فرمانداران و بخشداران تأکید کرد: آبروی مردم را مدنظر داشته باشید.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.