| کد خبر: 123027 |

حمل‌و‌نقل گزارش می‌دهد

سوت ممتد رکود در بازار مسکن

هفته‌نامه حمل ونقل|

 گروه اقتصادی:

بازار مسکن همچنان زمستانی است، درحالی که بخش‌های مختلف اقتصادی خروج از رکود را تجربه کرده‌اند، بازار مسکن همچنان در رکود و سکون روزها را سپری می‌کند. حالا تداوم این رکود نوید این را می‌دهند که مسکن، در سال‌های آتی، پس از نفت می‌تواند پیشران اقتصادی ایران باشد و همین مسئله خود نشان از آن دارد که بازار مسکن در نوعی قفل شدگی به سر می‌برد و باید اقداماتی برای خروج این بازار از رکود اندیشیده شود.  

رئیس اتحادیه مشاوران املاک می‌گوید در دی ماه و بهمن سال جاری کاهش ۴۰ درصدی حجم معاملات مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل رخ داده است.

حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفته است در بهمن ماه سال جاری در پایتخت حدود ۱۷ هزار و ۴۶۷ قرارداد خرید و فروش و ۱۶ هزار و ۷۶۱ قرارداد اجاره به ثبت رسید این درحالی است که در دی ماه سال ۹۵، ۱۹ هزار و ۲۷۱ قرارداد خرید و ۱۶ هزار و ۲۱۶ قرارداد اجاره به امضا رسیده است.

عقبایی ادامه داد: نگاهی به آمار حجم معاملات مسکن در دی و بهمن سال جاری نشان دهنده آن است که تعداد قراردادها در هر دوماه نسبت به آذرماه سال جاری افزایش داشته اما با این وجود تعداد قراردادها در دی و بهمن سال ۹۵ در تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تغییر محسوسی نداشته است. به گفته وی، در نخستین روز اسفندماه هم ۵۰۸ قرارداد خرید و فروش و ۶۳۶ قرارداد اجاره در پایتخت ثبت شده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: روند ثبت معاملات در دی و بهمن ماه سالجاری در تهران مناسب بوده است اما این موضوع در مورد قراردادهای کل کشور مشاهده نمی‌شود اگرچه انتظار می‌رود که این سیر صعودی به شهرهای دیگر به‌ویژه مراکز استان‌ها و سپس شهرهای کوچکتر منتقل شود.

وی اضافه کرد: در دی ماه سال جاری، تعداد قراردادهای موجود در سامانه املاک و مستغلات کشور حاکی از آن است که ۵۹ هزار و ۵۸ واحد مسکونی خرید و فروش شده و ۵۳ هزار و ۸۵۵ قرارداد اجاره هم امضا شده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران به حجم معاملات مسکن کل کشور در بهمن ماه اشاره کرد و گفت: ۵۵ هزار و ۲۲۲ قرارداد خرید و ۵۳ هزار و ۳۳۰ قرارداد اجاره به ثبت رسیده است و در نخستین روز اسفند هم یک‌هزار و ۸۴۸ قرارداد خرید و یک‌هزار و ۹۸۹ قرارداد اجاره امضا شده است.  عقبایی گفت: پیش‌بینی می‌شود که سال ۹۵، پایان رکود بخش مسکن باشد و در سال ۹۶ و پس از برگزاری انتخابات شاهد رونق بازار مسکن باشیم.

 این نکته از سوی بسیاری از کارشناسان اقتصادی مورد تأیید قرار گرفته است، می‌گویند بازار مسکن پس از انتخابات سال ۱۳۹۶ با رونقی نسبی روبه‌رو می‌شود اما این رونق به گفته بسیاری از کارشناسان زمینه ساز رشد و ترقی انفجاری و ناگهانی قیمت‌ها نخواهد بود. 

قیمت مسکن در سال ۱۳۸۶ به شدت افزایش یافت و همین امر سبب شد از این سال به بعد، به تدریج توان مردم برای خرید واحدهای مسکونی از دست رفته و مشتریان بالقوه بسیاری نتوانند تقاضای خود را راهی بازار کنند.

 بر‌اساس این گزارش مسکن بخش مهمی را در سبد هزینه‌ای خانوار به خود اختصاص داده است. مسکن و خوراک و پوشاک به تنهایی عمده‌ترین سهم‌داران سبد هزینه‌ای خانوارهای ایرانی هستند و همین مسئله نشان می‌دهد اقتصاد ایران هنوز از مرحله تأمین نیازهای اولیه عبور نکرده است، از این رو سهم تفریح، آموزش، سفر و... در سبد هزینه‌ای خانوار ایرانی هنوز کمرنگ است و لازم است تدابیری برای بهبود این وضعیت و متناسب شدن سهم دو گروه اصلی مسکن و خوراک با استانداردهای بین‌المللی اتخاذ شود.

دولت یازدهم در سال‌های گذشته درگیر اجرای پروژه عظیم مسکن مهر بود و همین مسئله سبب شد نتواند سیاست تازه‌ای در این حوزه اجرا نماید اما به تازگی با اعلام جزئیات طرح مسکن اجتماعی شرایط پیش رو و آینده مد نظر خود را ترسیم کرده است.

لینک خبر
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.