| کد خبر: 70357 |

سناتور پاکستانی: توسعه چابهار ایران توسط هند تهدید امنیتی است

تین نیوز | یک سناتور پاکستانی از حزب حاکم با تهدید ایران گفت: «پاکستان پروژه توسعه بندر چابهار با تامین مالی هند را یک تهدید امنیتی تلقی خواهد کرد و آن را غیر قابل قبول می داند.»

مشاهد حسین سید، سناتور پاکستانی از حزب حاکم نسبت به عکس العمل(پاکستان) در صورت اجازه دادن ایران برای تکمیل پروژه چند میلیارد دلاری بندر چابهار توسط هند هشدار داد.

بر اساس گزارش پاکستان تودی، وی که به عنوان رئیس انستیتوی پاکستان و چین در اولین نشست رسانه ای کوریدور اقتصادی چین و پاکستان سخن می گفت، خطاب به ایران اظهار داشت:«پاکستان پروژه توسعه بندر چابهار با تامین مالی هند را یک تهدید امنیتی تلقی خواهد کرد و آن را غیر قابل قبول می داند.»

مشاهد با ادعای همکاری کشورش با ایران در جریان تحریم های غرب گفت: «زمانی که کل دنیا ایران را در انزوا قرار داده بود، این پاکستان بود که از پیروی از سیاست های آمریکا امتناع کرد و در زمان های دشوار در کنار ایران ایستاد. زمانی که سفیر آمریکا در هند از دولت این کشور خواست تا بین همکاری های هسته ای و خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان و هند یکی را انتخاب کند، دهلی نو در سال 2006 اعلام کرد که از این خط لوله کنار می کشد.» هند فورا کنار کشید و نه تنها این پروژه را کنار گذاشت، بلکه مانی شانکار، وزیر نفت آن موقع خود را برکنار کرد.

وی افزود: «هند از خط لوله انتقال گاز ایران کنار کشیده اما همچنان بخشی از پروژه تاپی است که از حمایت کامل دولت های غربی برخوردار است.»

اظهارات گستاخانه این سناتور پاکستانی در حالی است که پاکستان در دوران تحریم ایران، به بهانه محدودیت های ناشی از تحریم ها و عدم امکان تامین مالی پروژه خط لوله انتقال گاز ایران، از تکمیل این پروژه امتناع کرد و مقامات ایران به رغم نقض قرارداد فی مابین، از پیگیری پرداخت غرامت این کشور به ایران خودداری کرده اند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • سید مرتضی ناصریان 0 0

    امروزه کشورهای مختلف سعی می کنند با همکاریهای منطقه ای و توجه به منافع مشترک کشور خود را رشد دهند ولی سیاستهای راهبردی کشور پاکستان مبتنی بر تضاد منافع با کشورها همجوار و رقابت است و نتیجه آن است که این کشور علیرغم مزیتهای نسبی همچون موقعیت ژئوپلتیک و جمعیت بالا و همسانی فرهنگی و پتانسیلهای کشاورزی و صنعتی، از نظر اقتصادی و اجتماعی بسیار عقب مانده است. عقب ماندگی اجتماعی را در شاخص بیسوادی اکثر جمعیت این کشور و وجود سازمانهای تروریستی می توان مشاهده نمود و عقب افتادگی اقتصادی نیز در شاخصهای اقتصادی عیان است. همکاری پاکستان با همسایگانش می تواند موجب رشد قابل توجه آن کشور باشد روشی که چین را رشد داده است تعاملات اقتصادی بوده است نه رقابتهای بیهوده اقتصادی و سیاسی و نظامی. پیشنهاد می کنم پاکستان به مزیتهای خود بیشتر توجه کند و اگر راه آهن تفتان کویته را بازسازی کند می تواند به تردد بین المللی از پاکستان به سمت ایران و از طریق ایران به مناطق آسیای میانه، قفقاز و ترکیه دسترسی داشته باشد. همچنین اتصال ریلی بنادر چابهار و گوادر برای هم افزایی این دو بندر مفید است در اینصورت بندر گوادر می تواند بارهایی به مبدا یا مقصد ایران را پذیرش کند و همچنین بندر چابهار بارها به مبدا و مقصد پاکستان را بپذیرد.