| کد خبر: 87435 |

◄مپنا شرکت‌های میتسوبیشی و هیتاچی را پشت سر گذاشته است

همزمان با فرارسیدن روز جهانی کارگر، مراسم تقدیر از کارگران و واحدهای نمونه کارگری با حضور رئیس جمهور، صبح روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، در کارخانۀ شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا برگزار شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از مپنا،حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با حضور در جمع صدها نفر از مدیران، کارشناسان و کارگران گروه مپنا و تعدادی دیگر از شرکت های صنعتی، ضمن تجلیل از کارگران و واحدهای نمونۀ کارگری، از گروه مپنا به عنوان یک مجموعۀ دانش بنیان تقدیر کرد.
در ابتدای این مراسم که وزیران نیرو، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل، رئیس و اعضای هیئت مدیره و جمعی از مدیران ارشد گروه مپنا نیز حضور داشتند، رئیس جمهور، از نمایشگاه توانمندی های متخصصان، کارشناسان و کارگران گروه مپنا در بخش های مختلف بازدید کرد و دکتر علی آبادی به ارائه گزارشی دربارۀ گروه مپنا پرداخت و اطلاعات جامعی از حوزۀ فعالیت ها، پروژه ها و جدیدترین دستاوردهای گروه در اختیار رئیس دولت یازدهم و همراهان قرار داد.

مپنا شرکت های میتسوبیشی و هیتاچی را پشت سر گذاشته است

در ادامه دکتر حسن روحانی با حضور در جمع مدیران، کارشناسان و کارگران با تبریک به مناسبت ایام سرور بعثت پیامبر عظیم الشان اسلام، اظهار داشت: قرآن و پیامبر اسلام به ما آموختند که کار سرمایۀ جاودانی بشریت و نیروی بزرگ حرکت جامعه به سمت آرمان های الهی و انسانی است و به ما یاد دادند که لازم است در کارها نظم و انضباط داشته باشیم و کارها را دقیق انجام دهیم.

وی همچنین روز معلم را به همه معلمانی که بر سر همگان حق دارند و راه زندگی و دین را به انسان ها می آموزند تبریک گفت.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز راه برای سرمایه گذاری خارجی باز شده است و ما نیاز به کار و تولید داریم، اما باید دانست که آیا تولید و کار بدون سرمایه و فعایت دانش بنیان امکان پذیر است؟

دکتر روحانی تصریح کرد: اگر شما امروز این سالن با عظمت را در مپنا مشاهده می کنید، آیا بدون سرمایه گذاری مناسب و یک شرکت پرافتخار به نام مپنا، دستیابی به این کارخانجات امکان پذیر بود؟ اگر امروز به مپنا و کارگران مپنا و مهندسان و مدیران مپنا افتخار می کنیم، به خاطر کار و کوشش، علم و دانش و فعالیت دانش بنیان موجود در این مجموعه و در این سرزمین است. اگر امروز مپنا غرور ملی ما محسوب می شود، به خاطر آن است که در یک رقابت آزاد حضور پیدا کرده است، چرا که یک شرکت موفق بدون رقابت با قدرت های اقتصادی جهان نمی تواند سر خود را با افتخار بالا بیاورد.
وی اظهار داشت: مپنا امروز شرکت های بزرگی مانند میتسوبیشی و هیتاچی را پشت سر گذاشته است. مپنا امروز در حال رقابت با GE و زیمنس است.

وی گفت:  ما به آن نیروگاه های برقی افتخار می کنیم که به دست ایران و کارگر ایرانی و مپنا تولید شده باشد. مسافرت با قطاری برای ما لذت بخش است که لوکوموتیو آن توسط مپنا و کارگران ایرانی تولید شده باشد. ما اقتصاد و بنگاه اقتصادی می خواهیم که توان رقابت با دنیا را داشته باشد تا ثروت کشور و درآمد بنگاه ها را افزایش دهیم و وضع کارگران را بهتر کنیم.

روحانی تصریح کرد: امروز مپنا اگر بخواهد با شرکت های خارجی در زمینه های مختلف همکاری کند، به سهولت می تواند فناوری روز جهانی را جذب کند.

روحانی افزود: زمانی باید دست دراز کرده و فناوری های پیشرفته را از کشورهای دیگر دریافت می کردیم، اما امروز چنین نیست و خودمان فناوری های پیشرفته ای در اختیار داریم و می توانیم برای ارتقاء هر چه بیشتر این فناوری ها، با سایر کشورها تعامل داشته باشیم.

رئیس جمهور با اشاره به توسعۀ کسب وکارهای گروه مپنا در حوزۀ سلامت، تصریح کرد: از مپنا انتظار دارم این امور را با سرعت ادامه دهد تا در آینده نزدیک دستگاه هایی مانند سی تی اسکن و ام آرآی موجود در بیمارستان های کشورمان، توسط کارگران و مهندسان ایرانی ساخته شود.

روحانی افزود: مپنا باید در عرصۀ ریل، تولید لوکوموتیوهای برقی و برقی کردن خطوط راه آهن نیز گام بردارد.
وی افزود: اگر ما نتوانیم با دنیا رقابت کنیم، نمی توانیم بازار صادرات منطقه و جهان را از آن خود کنیم و اگر نتوانیم بازار صادرات داشته باشیم، نمی توانیم بازار تولید را از لحاظ کمی و کیفی افزایش دهیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در طول ۴۰ سال گذشته توان اقتصادی کشور در حد تقاضا برای اشتغال نبوده است، همواره تقاضای اشتغال در کشور بالا بوده، اما توان اقتصادی برای جذب نه تنها کارگر ساده حتی تحصیلکرده ها، کارآموختگان، صاحبنظران و متخصصان وجود نداشته و این عدم تقاضا، عدم امنیت را برای ما به وجود آورده است.

دکتر روحانی با بیان این که در دولت تدبیر و امید، حقوق کارگران و کارمندان از نرخ تورم بالاتر بوده است، گفت: ایجاد چنین شرایطی گام بسیار مهمی بود که در دولت یازدهم برداشته شد.

وی تداوم روند کاهش نرخ تورم را برای اقتصاد کشور بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: در روز ابتدایی آغاز کار این دولت، میزان تورم بالای ۴۰ درصد بود که به مردم قول دادیم این رقم را شش ماه بعد  به ۳۵ درصد برسانیم که این وعده محقق شد. سپس وعده دادیم که در سال ۹۳ تورم به رقم ۲۵ درصد برسد که در شب عید سال ۹۴ تورم به حدود ۱۵ درصد رسید و در سال ۹۴ نیز با وجود آنکه وضعیت اقتصادی همۀ کشورهای تولیدکننده نفت بسیار بد بود و وضع اقتصادی کشور ما نیز خوب نبود، با این حال به مردم وعده دادیم که تورم به ۱۵ درصد کاهش یابد و خوشبختانه در شب عید سال جاری، تورم به ۱۲ رسید و امروز میزان تورم مطابق آمار و شاخص های مرکز آمار ایران به کمتر از ۱۱ درصد رسیده و انشاء الله تا پایان امسال، تک رقمی خواهد شد.

دکتر روحانی در ادامه تاکید کرد: اقتصاد کشور به سامان نمی رسد مگر آنکه از قدرت جذب سرمایه برخوردار باشیم و خوشبختانه امروز این شرایط فراهم شده و شاهدیم بسیاری از دولت ها و شرکت های خارجی با حضور در کشورمان به دنبال قراردادهای تجاری و گسترش روابط با ایران هستند و روسای جمهوری که به ایران سفر می کنند نیز نه تنها معاونان خود بلکه نمایندگان ده ها شرکت مهم اقتصادی را برای امضاء قراردادهای متعدد می آورند. به عنوان نمونه در جریان سفر اخیر رئیس جمهور قزاقستان بیش از ۵۶ سند توسط بخش خصوصی دو کشور امضاء شد و رئیس جمهور کره جنوبی نیز با نمایندگان تعداد زیادی از کمپانی های اقتصادی به کشورمان می آید.

مپنا اصالتاً نهاد اقتصاد مقاومتی است

مدیرعامل گروه مپنا نیز در محل نمایشگاه جانبی با خیر مقدم به رئیس جمهور، وزرا و سایر همراهان و با تبریک روز معلم و  تبریک روز جهانی کارگر و گرامی داشت یاد کارگران مجاهدی که در سنگر اقتصاد تا مرز جان جهاد می کنند، خطاب به دکتر روحانی اظهار کرد: مپنا اصالتاً نهاد اقتصاد مقاومتی است و بنیان گذاران مپنا پس از تجربه جنگ تحمیلی، این مجموعه را به عنوان یک دستگاه اقتصادی اشتغال زا و با هدف کاهش ریسک نظام در تامین برق، یعنی مهم ترین کالای زندگی و معیشت مردم و به عنوان زیرساخت اصلی اقتصاد ملی تاسیس کردند.

دکتر عباس علی آبادی گفت: مپنا اکنون یکی از ۵ شرکت جهانی است که می تواند تجهیزات پیشرفته نیروگاهی به ویژه توربین های گازی بزرگ را بسازد.

وی با تشریح ویژگی های ساختاری منسجم و یکپارچه مپنا متشکل از ۴۲ شرکت و بیش از ۱۴ هزار نفر پرسنل مستقیم گفت: مپنا آنچنان توان مهندسی و اجرایی را فراهم ساخته که می توانیم ادعا کنیم پاسخگوی هرگونه نیاز صنعتی کشوریم، ضمن آنکه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رشد مهاجرت نخبگان کشور کاهش یافته و بیش از ۹۵ درصد کارکنان شاغل در شرکت مادر مپنا و نزدیک به ۵۰ درصد کارکنان کل این گروه با تحصیلات دانشگاهی در مقاطع بالاتر از لیسانس و فوق لیسانس از بهترین دانشگاه های کشور جذب شده اند.

مدیرعامل گروه مپنا تصریح کرد: بدون تردید مپنا در داخل کشور و بلکه سطح منطقه در حوزه های فعالیت خود بی رقیب و در جایگاه ممتازی است، اما انگیزۀ مپنا برای پیشرفت، تعقیب نمودن بزرگان صنعتی جهان همچون GE و زیمنس است.
وی گفت: در ارزیابی صورت گرفته توسط MEED در سال ۲۰۱۰، مپنا جایگاه ششم و در گزارش اخیر McCoy پس از GE و زیمنس، بالاتر از میتسوبیشی و هیتاچی، مپنا در سال ۲۰۱۵ به عنوان صاحب فناوری و تولیدکننده توربین های گازی بزرگ جایگاه سوم را اخذ کرده است.

وی گفت: وجود مپنا در کنار سایر شرکت های داخلی موجب شد تا در خلال دوران تحریم، چراغ جمهوری اسلامی خاموش نشود و اکنون می توان بیان کرد که مپنا به عنوان دستگاه ارائه دهنده راه حل های جامع برای مشکلات کشور می تواند مسائل را شناسایی نموده، راه حل ارائه کند، تأمین مالی و پروژه ها را طراحی و اجرا و بهره برداری نماید و خدمات پس از بهره برداری سودمند و مطمئن ارائه کند؛ کاری که تاکنون در آن به خوبی آزموده شده است.

وی افزود: تجربیات ارزشمند مپنا در حوزه برق موجب شد تا زمینه فعالیت مپنا در بخش های نفت و گاز و ریلی فراهم شود و پس از ارائه خدمات ارزشمند در این حوزه ها، مستعد ورود به عرصه ساخت تجهیزات پزشکی و ICT بنا به توصیه و حمایت مقامات ارشد دولت تدبیر و امید هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در دوران تحریم که همه نگران تأمین تجهیزات و مواد اولیه برای ادامه تولید بودند، مپنا برای پیدا کردن راهی برای صادرات محصولات خود به خارج از کشور که هدف مهمتر تحریم بود، سازمان و ساختار توانمندی را ایجاد نمود به نحوی که توانست در همین دوره در بسیاری از مناقصات بین المللی گوی سبقت را از رقبای بزرگ خود همچون GE و زیمنس برباید و نزدیک به ۵ هزار مگاوات نیروگاه به خارج از مرزهای کشور بفروشد تا جایی که تجهیزات تحریمی GE به ایران یعنی پره های داغ توربین های گازی را برای توربین های GE به خارج از ایران صادر کند.

دکتر علی آبادی، فهرست بلند محصولات مپنا مطابق آخرین مرزهای تکنولوژی و استانداردهای جهانی را شاهدی بر توانمندی های مپنا دانست.

وی با یادآوری احداث سالن توربین بادی در کارخانه شرکت پارس ژنراتور خطاب به دکتر حسن روحانی اظهار داشت: مکانی که امروز در آن هستیم ۲ سال پیش بیابانی بیش نبود و زمانی که اراده وزارت نیرو به توسعه احداث نیروگاه های بادی در کشور تعلق گرفت، در کمتر از ۲ سال مپنا دانش لازم را تامین، کارخانه تولید توربین بادی را احداث و با تامین سرمایه تاکنون ۳۰ مگاوات نیروگاه را در دست بهره برداری دارد و تا پایان سال این مقدار به بالاتر از ۱۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: مپنا تاکنون با تامین سرمایه برای بخش خصوصی و خود، نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه را به عنوان مالک در دست بهره برداری دارد و سالانه حدود ۲۰ درصد از برق کشور را در نیروگاه های مالکیتی خود تولید می کند.
وی با یادآوری بازدید سال گذشته رئیس جمهور از پروژه آب شیرین کن مپنا در قشم، گفت: مپنا به این ترتیب راه حل جامعی را برای تامین همزمان آب و برق که زیرساخت هر توسعه ای است در سواحل جنوبی خلیج فارس ارائه و یک نمونه از آن را ابا تجهیزات کاملا ایرانی اجرا نمود.

وی افزود: مپنا در حال حاضر از نخستین سرمایه گذاران ایرانی است که منتظر دریافت وام از صندوق توسعه ملی نمانده و نیروگاه گناوه را به صورت سیکل ترکیبی احداث کرده و کلیه نیروگاه های خود را به سرعت در حال تبدیل به سیکل ترکیبی به عنوان مهمترین پروژه زیست محیطی و ثروت ساز کشور از طریق صرفه جویی سوخت است.
دکتر علی آبادی اظهار داشت: بخش نفت و گاز مپنا علیرغم جوان بودن، بزرگترین شرکت احداث یوتیلیتی طرح های نفت و گاز کشور بوده، تقریبا در کلیه فازهای پارس جنوبی به عنوان عضو کنسرسیوم یا پیمانکار سازنده و تأمین کننده تجهیزات اصلی به ویژه ۳۲ دستگاه توربوکمپرسورهای تحریمی صادرات گاز بویلرها و تجهیزات تولید آب، برق، بخار و سایر فرایندها بوده است، در خطوط انتقال گاز سراسری، تامین کننده یکصد دستگاه کمپرسور تأمین فشار گاز  است و در حوزه بالادستی با تأمین دکل های خشکی و دریایی و سرویس های جانبی، یکی از معتبرترین شرکت های وزارت نفت به شمار می آید.

وی افزود: مپنا در حوزه حمل و نقل ریلی نیز با ساخت لکوموتیوهای مسافری پیشرفته و روز اروپا تحت لیسانس یکی از معتبرترین سازندگان اروپایی (زیمنس) کار را آغاز نمود و امروز بی تردید طراح و سازنده لکوموتیوهای باری و تونلی را به دست خود انجام داده و می سازد. در پروژه های مترو خدمات ارزشمند مپنا در متروی کرج، متروی تهران، متروی اصفهان و مونوریل قم مثال زدنی است.

وی تصریح کرد: مطابق آنچه که در بخش برق شاهد بودیم، در بخش نفت و گاز و ریلی نیز مپنا با ارائه راه حل های جامع زنجیره ارزش مانند GTW برای تأمین مالی، استخراج گاز، شیرین سازی، تبدیل به برق و صادرات آن به خارج از کشور پروژه ارائه کرد و با وزارت نفت قرارداد بست. همچنین در بخش ریلی در حال تأمین مالی و تولید ۱۵۰ دستگاه لکوموتیو باری برای فروش خدمات به راه آهن جمهوری اسلامی است.

وی با طرح این سوال که آیا انعقاد بیش از ۲۰ قرارداد همکاری و اخیراً همکاری راهبردی با معتبرترین بنگاه های بین المللی نشان از ظرفیت های بین المللی مپنا ندارد، قرارداد اخیر مپنا با زیمنس در دفتر معاون صدراعظم آلمان و در حضور وزیر نیرو را نه تنها برای خرید دانش فنی آخرین توربین روز دنیا در کلاس F بلکه موافقتنامه راهبردی برای همکاری های جهانی، تأمین پره های توربین تولیدی زیمنس، سرمایه گذاری برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه و همزمان تولید آب شیرین در سواحل جنوبی کشور دانست.

دکتر روحانی اظهار داشت: آنچه که مپنا را در دوره اخیر یاری رسانده است، تمرکز بر تحقیق و توسعه در کنار تأکید بر همکاری های بین المللی و استفاده از ظرفیت های علمی و پژوهشی داخل و خارج کشور بوده است. اکنون مپنا در اغلب دانشگاه های کشور پایگاه پژوهشی تأسیس کرده و بخش های R&D خود را به واسطه این مراکز تعمیق نموده است.

وی همچنین از آمادگی مپنا برای آغاز اجرای بخش بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی به عنوان مهم ترین و حیاتی ترین پروژه ثروت ساز  ملی، شروع احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه و تولید همزمان آب و برق در سواحل خلیج فارس و دریای عمان، تسریع در اجرای پروژه GTW به منظور تبدیل کشور به هاب برق منطقه، شتاب به برقی سازی خطوط ریلی کشور با هدف بهبود راندمان و تبدیل سوخت مایع به گاز در حمل و نقل ریلی و حتی توسعه برقی سازی در سایر حوزه های حمل و نقل و آغاز تامین مالی بسیاری از پروژه های دیگر به شرط اطمینان از بازگشت سرمایه تأمین شده خبر داد.

وی در پایان با اشاره به مطالبات مالی مپنا از دولت، موارد و پیشنهاداتی را در زمینه اقتصاد صنعت برق و مشکلات تامین منابع مالی و کسری روزافزون منابع مالی بیان کرد.

تجلیل از ۱۴ کارگر نمونه و واحدهای نمونه کارگری

همچنین در اثنای این مراسم از ۱۴ کارگر نمونه و واحدهای نمونه کارگری با حضور رئیس جمهور و با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد و آقای مهدی شهابی، کارشناس بازرگانی شرکت تجهیزات و بویلر مپنا نیز از جمله دریافت کنندگان لوح تقدیر از دست رئیس جمهور بود.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • یعقوب 0 0

    مپناچقدرمسئولیت مهندسین شایسته رابااستفاده ازامکانات وتجربیات خودب برای کشوربرعهده میگیرد؟