| کد خبر: 88437 |

◄ جاده، هوا، دریا و ریل پس از گذشت سه سال

تین‌نیوز | وزیر راه و شهرسازی در جلسه مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس نهم ضمن تقدیر از اعضای این کمیسیون با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه حمل و نقل گفت: نگهداری و توسعه راه ها به ویژه آزادراه تهران - شمال، توسعه فاز یک بندر شهید بهشتی، دو هزار کیلومتر ریل‌گزاری تا دو سال آینده، توسعه شهر فرودگاهی امام و بازسازی فرودگاه مهرآباد از جمله اقدمات وزارت راه و شهرسازی پس از گذشت سه سال از عمر دولت یازدهم و حضور بنده به عنوان وزیر راه و شهرسازی است.

به گزارش تین‌نیوز، بعد از ظهر روز گذشته آخرین جلسه وزیر راه و شهرسازی و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ساختمان شهید دادمان برگزار شد و عباس آخوندی علت برگزاری این جلسه را تقدیر و تشکر از زحمات اعضای این کمیسیون خواند.

البته در همین جلسه گزارشی درباره شقوق مختلف حمل‌ونقل و مسکن از سوی وزیر راه و شهرسازی مطرح شد.

آخوندی درباره پروژه‌های حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای گفت: نگهداری و حفظ راه‌های موجود اعم از آزادراه، بزرگراه و راه روستایی و پروژه‌های متوقف مانند آزادراه تهران ـ شمال فعال شد. به‌طوری که 100 کارگاه به‌طور هم‌زمان در 30 کیلومتر ابتدایی آن دایر است.

وی افزود: پس از اتمام کار قطعه یک،  پیمانکار چینی با پروژه خداحافظی می‌کند و پنج پیمانکار داخلی به کار خود ادامه می‌دهند. قطعه یک آزادراه سال آینده بهره‌برداری می‌شود همچنین در این آزادراه، فقط یکی از تونل‌ها شش هزار و 450 متر طول دارد که از هر دو طرف در حال خاک‌برداری و حفاری است.

به گفته آخوندی با تکمیل بزرگراه همت، مردم به‌جای ورود به آزادراه کرج مستقیم وارد آزادراه تهران - شمال می‌شوند و طول مسیر  60 کیلومتر کاهش می‌یابد. با تکمیل بزرگراه همت نیز مردم مستقیم وارد آزادراه تهران شمال می‌شوند و دیگر به آزادراه کرج وارد نمی‌شوند.

وی ادامه داد: در این سال‌ها تعریض جاده‌های هراز و فیروزکوه انجام گرفت و آزادراه رشت - قزوین و نیز آزادراه قم - چرمشهر تکمیل شد. همچنین در حال حاضر آزادراه آبیک به چرمشهر در حال اجراست.

توسعه بندر شهید بهشتی در اواخر 95
وزیر راه و شهرسازی سپس به تشریح جایگاه حمل‌ونقل دریایی پرداخت و گفت: توسعه بندر مهم در دریای عمان که بارها مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بود به‌سرعت در حال انجام است و امیدوارم فاز نخست توسعه بندر شهید بهشتی اواخر سال جاری آماده شود.

آخوندی خاطرنشان کرد: در صورت افتتاح، ظرفیت این بندر از 2.5 میلیون تن فعلی به 8.5 میلیون تن ارتقا می‌یابد. همچنین 40 درصد از زیرسازی و ریل‌گذاری چابهار- ایرانشهر نیز انجام شده است.

وی افزود: غیر از توسعه بندرعباس در پس‌کرانه‌ها نیز شاهد شش هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی بودیم که وضعیت بندرها را تکان می‌دهد. توسعه بنادر شمالی ازجمله امیرآباد و انزلی هم در دست اجراست.

عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به بخش ریلی خاطرنشان کرد: قرارداد قطار سریع‌السیر تهران - قم - اصفهان و گشایش ال‌سی‌های موردنظر، قرارداد برقی کردن قطار تهران - مشهد، دوخطه کردن ریل یزد - اصفهان به طول 500 کیلومتر ازجمله اقدامات انجام‌شده در حوزه ریلی است.

دو هزار کیلومتر در کشور ریل‌گذاری انجام می‌شود
وزیر راه و شهرسازی از انعقاد قرارداد خرید ریل از هند توسط پورسیدآقایی در هفته گذشته خبر داد و گفت: این آخرین خبر خوش ریلی است؛ بنابراین در سال جاری و آینده دو هزار کیلومتر در کشور ریل‌گذاری انجام می‌شود.

آخوندی با اشاره به چند پروژه عمده حمل‌ونقل هوایی در طول مدت وزارت خویش اظهار داشت: رشد فعالیت و افزایش ناوگان هواپیمایی در شرایط تحریم و افزایش رشد سفر ازجمله اقدامات است. بعد از برجام نیز 118 فروند ایرباس و 20 فروند ای‌تی‌آر به مجموع ناوگان هوایی افزوده شد که می‌تواند کل صنعت حمل‌ونقل هوایی کشور را دگرگون کند.  همچنین ظرفیت صندلی‌های اضافه‌شده، یک و نیم برابر کل صندلی‌های موجود است که اتفاق بزرگی در حوزه حمل‌ونقل هوایی رقم می‌زند. همه این هواپیماها 100 درصد از کمپانی و به‌صورت اجاره به‌شرط تملیک و بدون نیاز به تضمین دولتی خریداری می‌شوند.

وی در ادامه گفت: در این مدت که از عمر دولت یازدهم گذشته توانستیم در وزارت راه و شهرسازی شرکت شهر فرودگاهی، منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه امام خمینی (ره) را تشکیل دهیم. پایانه دوم این فرودگاه با ظرفیت 4.5 میلیون مسافر در سال در دست ساخت است که پاییز امسال افتتاح می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی افزود: هفته گذشته یادداشت تفاهم میان شرکت فرودگاه‌ها با ایتالیایی‌ها برای نوسازی 80 هزار مترمربع فرودگاه مهرآباد بسته شد. 40 سال است که مهرآباد بازسازی کامل نشده است. در حال حاضر کل باند راست و تاکسی‌وی بازسازی شده و فقط بخش کمی از باند چپ باقی‌مانده که در حال اجراست.

آخوندی خاطرنشان کرد: کل سیستم ناوبری ایران بازنگری شده است و راه‌های هوایی جدید با همکاری وزارت دفاع و شورای عالی امنیت ملی نیز تعریف شده که دو برابر راه‌های فعلی است. ضمن این‌که تعداد پروازهای عبوری به 287 هزار پرواز رسید در فرودگاه‌های بوشهر، مشهد، اصفهان، اهواز، کرمان و شیراز نیز پروژه‌های مهمی در دست ساخت است.


 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • کارشناس راه آهن 0 0

    آیا خبر خرید ریل از هندوستان خبر خوش محسوب می شود؟ دو سال است که وزارت راه به تعهد خود مبنی بر پیش خرید ریل از ذوب آهن عمل نکرده است. حالا در سال اقتصاد مقاومتی وزیر محترم خرید ریل از خارج را به عنوان خبر خوش ریلی اعلام می کند ولی کسی نمی گوید که اگر از ذوب آهن حمایت می شد اکنون ریل ایرانی را داشتیم.