| کد خبر: 103885 |

جزئیات سفر وزیر راه و شهرسازی به هند

مقدمات تاسیس کریدور بین‌المللی حمل و نقل ترانزیت هند، ایران و افغانستان

تین‌نیوز| عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی روز چهارشنبه در صدر هیاتی عالیرتبه برای دیدار با وزیران راه آهن، کشتیرانی، حمل و نقل و بزرگراه‌ها و تعدادی از مقامات عالیرتبه این کشور وارد دهلی نو پایتخت هند شد.

احداث خط آهن چابهار - زاهدان، طرح توسعه بندر چابهار و اتخاذ راهکارهایی برای تسریع در اجرایی شدن موافقتنامه ترانزیتی ایران و افغانستان از جمله محورهای گفت وگوی وزیر راه و شهرسازی با همتایان هندی عنوان شده است .

وزیر راه و شهرسازی قرار است روز پنجشنبه برای گفت وگو با مقامات محلی و بازدید از چند طرح عازم بمبئی پایتخت اقتصادی هند شود.

توافقنامه سه جانبه چابهار
توافقنامه سه جانبه ترانزیتی چابهار خرداد ماه امسال در حضور حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران ،نارندرا مودی ' نخست وزیر و 'اشرف غنی ' رئیس جمهوری افغانستان توسط وزرای راه سه کشور به امضا رسید.

هند اعلام کرده است که از طریق بندر چابهار می تواند خط ترانزیتی دیگری در شرق ایران برای دسترسی به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی داشته باشد.

نخست وزیر هند هنگام امضای توافقنامه توسعه بندر چابهار درتهران متعهد شد ۵۰۰ میلیون دلار برای توسعه بندر چابهار هزینه کند .

وی وعده داد هند در سالهای آتی نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار برای ایجاد منطقه آزاد تجاری چابهار سرمایه گذاری کند.

تکمیل راه آهن چابهار- زاهدان
به گزارش ايرنا وزیر راه و شهرسازی دراین سفر قرار است در خصوص تکمیل راه آهن چابهار- زاهدان که می تواند زمینه تاسیس کریدور بین المللی حمل و نقل ترانزیت هند، ایران و افغانستان موسوم به کریدور چابهاررا فراهم کند نیز با مقامات هندی گفت وگو کند.

براساس تفاهمنامه امضا شده ، هند برای سرمایه گذاری در این مسیر ریلی به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به طول ۶۱۰ کیلومتر پیش قدم و موظف شده است درمدت چهار ماه طرح تامین مالی مناسب برای این پروژه را به تصویب مراجع ذیصلاح از جمله وزارت راه وشهرسازی ،وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی برساند.

به گفته 'علی نورزاد' مدیر عامل شرکت توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ، درصورت تصویب طرح تامین مالی مقرر شده است، اسناد مهندسی مورد نیاز برای ارائه پیشنهاد فنی – مالی طرح از سوی طرف هندی در مدت سه تا چهار ماه ارائه شود و به تصویب کارفرما برسد، سپس در مدت دو ماه فرایند توافق قیمت قرارداد دنبال خواهد شد.

وزارت راه و شهرسازی از سال گذشته اجرای این خط آهن را از محل بودجه داخلی وزارتخانه آغاز و تاکنون زیرسازی پروژه درمحدوده چابهار- ایرانشهر به میزان ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گفته وزیر راه و شهرسازی اجرای این پروژه از سمت زاهدان نیز از چند ماه گذشته آغاز شده و بنابراین این مسیر تنها باحضور هندی ها اجرایی نمی شود.

آخوندی پیش بینی کرده است که راه آهن چابهار – زاهدان در سه سال آینده به بهره برداری برسد تا بتوان کل بارهای مسیر افغانستان از مرز میلک سیستان و بولچستان عبور می کند ، از این مسیر ترانزیت شود.

اهمیت اتصال چابهار به شبکه ریلی کشور
اتصال تنها بندر اقیانوسی ایران به شبکه ریلی کشور ،مسیر تمام ریلی جدیدی را در کریدور ترانزیت بین المللی شمال – جنوب رقم می زند که این مسیر درسال های آینده نقش مهمی را در افزایش ترانزیت ریلی به کریدور شرق دریای خزر ایفا خواهد کرد.

توسعه بندر چابهار با سرمایه گذاری ایران و هند جغرافیای کل منطقه را تغییر خواهد داد، چون این بندر در توسعه مناسبات حمل ونقل بین ایران و کشورهای آسیای میانه ،روسیه وحتی اروپا بیش از پیش تسهیل می کند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت کریدور چابهار می گوید:برای فعال کردن کریدور چابهار در حال حاضر برای ترانزیت زمینی حدود ۵۰ درصد تخفیف داده می شود، دربخش دریایی نیز برای پهلوگیری و هزینه های ترمینالی تخفیف های ۳۰ درصدی و ۵۵ درصدی پیش بینی شده است .

گفته می شود به ثمر نشستن این مسیر ترانزیتی برای ایران اهمیت حیاتی دارد زیرا قرارگرفتن ایران در دالان شرق به غرب و شمال به جنوب کشورمان را به یک مسیر ممتاز ترانزیتی درجهان تبدیل کرده است .

بندر چابهار در ۶۴۶ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت راهبردی برای دسترسی به بازار دو میلیارد نفری کشورهای حاشیه اقیانوس هند و منطقه آسیای میانه با

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.