| کد خبر: 112724 |

◄ با سمینار نمی‌شود فساد را ریشه‌کن کرد

تین‌نیوز|

دومین همایش مبارزه با فساد کشور صبح امروز در حالی در اتاق تهران برگزار شد که میزبان میهمانانی چون حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق نوری، رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری و کاظم پالیزدار، دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بود.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، علی‌اکبر ناطق نوری رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری در همایش مبارزه با فساد در محل اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه، ۳ چیز مثل موریانه انقلاب را از داخل پوک می‌کند: تملق، رودربایستی و باندبازی. پس‌ از آنکه رژیم شاه با تقسیم اراضی چوب محکمی به کشاورزی کشور زده بود و در آن مقطع کشاورزی نابودشده بود، در مجلس اول با کشت موقت و بند «ج» و تصمیمات تنگ‌نظرانه به این بار شیشه‌ای چوب زدیم.
 
ناطق نوری گفت: تا نگاه محدود است همین است، لذا همه اقتصاد ما دولتی شد و آنگاه‌که خواستیم طبق فرمان مقام معظم رهبری سیاست‌های اصل ٤٤ را اجرا کنیم، دیدیم که چیزی از اصل ٤٤ در نیامد و نگاه تنگ‌نظرانه و چپ‌گرایانه موجب خصولتی شدن شد به‌گونه‌ای که بخشی را به صندوق‌های بازنشستگی و بنیادها و تأمین اجتماعی و ... واگذار کردیم.
 
رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه سال‌ها است که می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم در همه دولت‌ها، این کار را خواستیم انجام دهیم، اما چه شده؟ گفت: دو سال پیش در مرقد امام (ره) گفتم که نمی‌شود با تعارف و سمینار و کنگره با فساد مبارزه کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه صدها تریلی قاچاق وارد کشور می‌شود و واردات قاچاق را هم از طریق تلویزیون نشان می‌دهیم، ر تأکید کرد: سؤال من این است که چرا نشان می‌دهیم و به کی نشان می‌دهیم؟ مگر قوطی کبریت است که واردات آن مشخص نباشد؟

ناطق نوری تصریح کرد: ما کمبود قانون در کشور نداریم بلکه زیادی قانون داریم و حتی زیادی قانون برای ما بدبختی شده است به‌طوری‌که هرکسی از هر بند و تبصره‌ای که می‌خواهد استفاده می‌کند.

مهمترین تاکتیک مبارزه با فساد حمله است
«حسن عابدی جعفری»، در این مراسم با ارائه توضیحاتی گفت: بخش خصوصی بخشی از راه‌حل مبارزه با فساد است و باید در کنار بخش دولتی و مردمی نقش خود را در مبارزه با فساد ایفا کند.

جعفری مهم‌ترین تاکتیک برای مبارزه با فساد، تهاجم داشتن و حمله کردن است، اساساً نمی‌شود در مقابل فساد حالتی غیر از تهاجمی داشت و راه‌حل دیگری وجود ندارد.

این فعال بازرگانی گفت: از سال گذشته که اولین نشست از این سلسله همایش‌ها برگزار شد اقدامات مثبتی مانند تشکیل گروهی برای بررسی وضعیت اقتصاد کشور در اتاق تهران، برگزاری نشست با فعالان اقتصادی، برگزاری نشست با دانشگاهیان و مواردی این دست را پیگیری کردیم.

عابدی جعفری، برگزاری نشست‌های مختلف و همکاری با اتاق بازرگانی بین‌المللی برای پیشبرد مبارزه با فساد در بخش خصوصی بر اساس موازین و استانداردهای بین‌المللی را از دیگر اقدام‌های انجام‌شده در این رابطه عنوان کرد.

این عضو اتاق تهران در خصوص ادبیات مبارزه با فساد گفت: ما میان کسانی که اقدام به فساد می‌کنند و کسانی که قربانی فساد می‌شوند در ادبیات مبارزه با فساد تفکیک قائلیم.

ایران در انتهای جدول مبارزه با فساد قرار دارد
مسعود خوانساری نیز در این نشست با ارائه مطالبی در خصوص وضعیت فساد اقتصادی در کشور گفت: ایران در انتهای جدول مبارزه با فساد قرار دارد، ضمن آنکه بر اساس شاخص‌های داخلی نیز وضعیت خوبی نداری، من تصور می‌کنم یکی از موانع جدی بر سر راه توسعه و پیشرفت کشور همین موضوع فساد و عدم شفافیت مالی در حوزه‌های مختلف است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهرآن‌همچنین اظهار داشت: دستگیر و زندانی کردن افراد، مبارزه با معلول است و فساد را از بین نمی‌برد، برای مبارزه با فساد باید ریشه‌های آن را از بین برد، اگر مقایسه‌ای داشته باشیم بین حالا و سی سال گذشته متوجه می‌شویم که نرخ طلاق و جرم و اعدام و زندانی‌ها چندین برابر شده است و این روند صعود بیانگر این نکته است که یک جای کار ما مشکل دارد.

خوانساری همچنین اظهار داشت: درصورتی‌که بررسی‌های دقیق صورت نگیرد و مشکلات ریشه‌یابی نشوند، بعید به نظر می‌رسد آینده روشنی در انتظار ما باشد، وظیفه ما دراین‌بین آسیب‌شناسی و بررسی‌های دقیق است، ما در اتاق تصور می‌کنیم ساختارهای سیاسی و اقتصادی کشور از مشکلات جدی رنج می‌برد و تا زمانی که این ساختارها اصلاح نشود، مبارزه با فساد راه به‌جایی نخواهد برد.

اگر بخواهم تعدادی از این مشکلات ساختاری که اتاق با آن درگیر است را مثال بزنم بزرگ بودن دولت اولین مثال بنده خواهد بود، متأسفانه در طی سال‌های گذشته دیده‌ایم که هر دولت بزرگ‌تر از دولت گذشته بوده و این بزرگ بودن ناکارآمدی دولت و نهایتاً فساد مالی را به همراه‌ خواهد داشت.

از دیگر مسائل ساختاری، دخالت بیش‌ازحد دولت در اقتصاد و به‌طورکلی اقتصاد دستوری است که مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند، وجود نظارت‌ها و امضاهای طلایی، رقابتی نبودن اقتصاد، رعایت نکردن قوانین و مقررات و چند نرخی بودن ارز همه ازاین‌دست موارد است.

اگر بخواهیم به رشد هدف هشت‌درصدی برسیم و بیکاری را کاهش دهیم باید بتوانیم سرمایه‌گذاری خارجی جذب کنیم، درحالی‌که از سال 1390 به بعد، شاهد رشد منفی سرمایه‌گذاری و خروج سرمایه از کشور بوده‌ایم و در جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز تاکنون عملکرد موفقی نداشته‌ایم.

در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران مشکلات اصلی اقتصاد در بخش فساد را در 9 شاخص معرفی کرد:

یک) بزرگ بودن دولت
 
دو) دخالت بیش‌ازاندازه دولت و اقتصاد دستوری
 
سه) وجود مجوزهای غیرضروری و امضاهای طلایی

چهار) وجود دستگاه‌های متعدد نظارتی
 
پنج و شش) وجود شرکت‌ها و بنگاه‌های دولتی وابسته به حاکمیت که می‌توانند ایجاد رانت کند دو عامل بعدی ایجاد فساد در کشور هستند.

هفت)‌ اقتصاد بسته و رعایت نکردن قانون که در تأمین اجتماعی و همچنین مالیات به چشم می‌خورد

هشت) چند نرخی بودن قیمت ارز

نه) نبودن رسانه‌ها و مطبوعات است که به‌صورت باز نمی‌توانند مسائل را مطرح کنند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: از سال 90 تاکنون رشد سرمایه‌گذاری منفی است و تا امروز حتی نتوانسته‌ایم یک سرمایه‌گذاری بزرگ جذب کنیم و راه‌حل آن‌هم شفافیت اقتصادی و مبارزه با فساد است.

در پایان نیز فعالان اقتصادی حاضر در همایش از مشکلات و مسائل مربوط به حوزه خود گفتند و از رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری خواستند این مشکلات را به مقامات مسئول منتقل کند.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.