| کد خبر: 115184 |

به کجا چنین شتابان!

تین نیوز| از آغاز فروردین ماه تا پایان آذر ماه چهار میلیون و 581 هزار و 630 تن کالای ترانزیتی با کاهش 38 درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در بنادر تخلیه و بارگیری شد.
در 9 ماهه امسال، چهار میلیون و 581 هزار و 630 تن کالای ترانزیتی در بنادر تخلیه و بارگیری شد.

از آغاز فروردین ماه تا پایان آذر ماه چهار میلیون و 581 هزار و 630 تن کالای ترانزیتی با کاهش 38 درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در بنادر تخلیه و بارگیری شد.
با وجود اینکه زیرساخت‎های ترانزیتی بنادر کاملا مهیا هستند و آمادگی کامل برای پذیرش کالاهای ترانزیتی دارند اما همانطور که می‎بینیم روز به روز و ماه به ماه این آمار کاهش می‌یابد و کوتاه می‎آید تا جایی که در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38 درصد ریزش داشته است. کارشناسان و بزرگان حمل و نقل دریایی ایران از جمله رئیس انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته معتقدند که افق کوتاه مدت ترانزیتی در ایران، قوانین دست و پاگیر ترانزیتی، تعدد دستگاه‎های ناظر در این موضوع و از همه مهم‌تر وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور موجب شده است که ترانزیت ایران همواره در مسیر کاهشی گام بردارد و در هر ماه شتاب این کاهش نسبت به ماه قبل و در هر سال نسبت به سال قبل بیشتر ‎شود.
بر اساس آمار سازمان بنادر و دریانوردی در 9 ماهه امسال، سه میلیون و 274 هزار و 676 تن کالاهای ترانزیتی در بندر شهیدرجایی تخلیه وبارگیری شد که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 14.6 درصد کاهش داشته است.
در همین مدت زمان در بندر امام خمینی نیز یک میلیون و 49 هزار و 967 تن کالای ترانزیتی جابه‎جا شد که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 65 درصد ریزش داشت.
از کل آمار یاد شده که حدود 4.5 میلیون تن بود 56 هزار و 537 تن کالای تزانزیتی در بندر لنگه تخلیه و بارگیری شد. عملکرد ترانزیتی این بندر نیز 41.4 درصد کاهش داشت.
همانطور که مشاهده کردید در 9 ماهه امسال، بنادر شهیدرجایی، امام خمینی و بندر لنگه سه بندر نخست ترانزیتی ایران بودند.
پس از این سه بندر، بندر امیرآباد به واسطه تخلیه و بارگیری 54 هزار و 198 تن کالای ترانزیتی و کاهش 34.2 درصدی چهارمین بندر ترانزیتی ایران شد.
بندرانزلی که می‎تواند یکی از شاهراه‎های ترانزیتی باشد در 9 ماهه امسال 73.2 درصد کاهش عملکرد ترانزیتی داشت زیرا در مدت زمان یادشده فقط 49 هزار و 674 تن کالای ترانزیتی در این بندر جابه‎جا شد. این بندر، پنجمین بندر ترانزیتی ایران است.
بندر شهیدباهنر نیز در 9 ماهه امسال محل تخلیه و بارگیری 43 هزار و 698 تن کالای ترانزیتی بود. این میزان کالا، کاهش 47.8 درصدی را برای این بندر به ثبت رساند.
نخستین بندری که در این مدت زمان عملکرد ترانزیتی افزایشی نسبت به 9ماهه سال گذشته ثبت کرد، بندر بوشهر بود که هفتمین بندر ترانزیتی شده است. این بندر با افزایش پنج درصدی، تخلیه و بارگیری 36 هزار و 556 تن کالای ترانزیتی را در پرونده خود دارد.
در ادامه، بندر نکا با تخلیه و بارگیری 9 هزار و 689 تن کالا و افزایش 0.63 درصدی در رتبه هشتم، بندر خرمشهر با تخلیه و بارگیری دو هزار و 571 تن کالا و کاهش 42.5 درصدی در رتبه نهم، بندر قشم با تخلیه و بارگیری دو  هزار و 41 تن کالا و کاهش 2.04 درصدی در رتبه دهم، بندر نوشهر با تخلیه و بارگیری هزار و 442 تن کالا و کاهش 38.2 درصدی در رتبه یازدهم و در آخر بندر آبادان با تخلیه و بارگیری 581 تن کالا و کاهش 67 درصدی در رتبه دوازدهم بنادر ترانزیتی قرار گرفتند.
گفتنی است، بنادر چابهار، جاسک، گناوه، فریدون کنار و آستارا هیچ گونه فعالیت ترانزیتی نداشتند.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.