| کد خبر: 116836 |

نقشه راه جدید توسعه فرابورس

تین‌نیوز| روز گذشته نشست تخصصي بررسي بازارهاي كوچك و متوسط با ارائه توضيحاتي از سوي مديرعامل فرابورس و با حضور مديران فعال در بازار سرمايه برگزار شد. در ابتداي اين نشست امير هاموني، مدير‌عامل فرابورس ايران به معرفي بازار SME پرداخت و اين جلسه را مكاني براي تبادل‌نظر بين فعالان بازار سرمايه در جهت توسعه هر‌چه بيشتر اين بازار عنوان كرد.

وي در ادامه توضيح داد: ايده اصلي راه‌اندازي بازار شركت‌هاي كوچك و متوسط در پي درخواست بالاي شركت‌ها براي ورود به بازار سرمايه رخ داد، به‌طوري‌كه تا‌كنون ٥١١شركت درخواست پذيرش براي ورود به فرابورس ايران را داشته‌اند كه براي اين تعداد شركت بالغ بر ١١٣ جلسه در هيات پذيرش فرابورس تشكيل شده است.
 

وي ادامه داد: از اين تعداد تنها ٢ ٨ شركت قابل پذيرش در بازار بودند كه تاكنون ١٣٨ شركت در بازار اول و دوم فرابورس پذيرش شده‌اند. هاموني در ادامه با اشاره به راهيابي ٨ درصد از شركت‌ها به تابلوي فرابورس و سوخت شدن ٢ درصد ديگر گفت: اين مساله فرابورس را به آسيب‌شناسي موضوع واداشت تا تجربه ديگر كشورهاي موفق در حوزه بازار سرمايه و جلب شركت‌ها بررسي شود. وي ادامه داد: نتيجه اين تحقيقات اختصاص تابلوها و بازارهاي جداگانه براي اين قبيل شركت‌ها بود كه با گسترش مطالعات و همكاري با سازمان بورس، نقشه جديد بازار ترسيم شد.

هاموني در ادامه به نقش مهم شركت‌هاي كوچك و متوسط در اقتصاد گفت: بالغ بر ١٦ درصد ازGDPكشور و ٤٥درصد از اشتغال كشور در دست اين شركت‌ها است. هاموني درخصوص قواعد معاملاتي اين بازار نيز توضيح داد و گفت: به علت قوانين موجود سرمايه‌گذاران حقيقي اجازه معامله را در اين بازار ندارند و تنها سرمايه‌گذاران حقوقي و نهادي مجاز به معامله هستند.

اين موضوع به افزايش عمق اين بازار و تحقق اهداف استراتژيك اين بازار منجر خواهد شد. وي ادامه داد: هدف اصلي از ايجاد قوانين معاملاتي مزبور و منع ورود سرمايه‌گذاران خرد به اين بازار، تبديل ديد سرمايه‌گذاري كوتاه‌مدت به بلند‌مدت و همچنين يافتن شريك استراتژيك براي بهبود اهداف اصلي شركت است. هر‌چند به‌دليل عدم حضور سرمايه‌گذاران خرد با كاهش نقدشوندگي در مقايسه با ديگر بازارها مواجه هستيم.
 
تسهيل شرايط با كاهش محدوديت هاي معاملاتي
در ادامه اين نشست حسن اميري، معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس نيز با اشاره به كاهش محدوديت معاملاتي در بازار SME گفت: درنظر داريم با ايجاد مشوق‌هاي لازم به ترغيب شركت‌ها براي ورود به اين بازار تلاش كنيم تا از يكسو شاهد رشد اين شركت‌ها در ابعاد داخلي و از سوي ديگر رشد مولفه‌هاي كلان اقتصادي باشيم. وي در ادامه افزود: بر اين اساس سعي شده تا وجود حداقل محدوديت‌ها در اين بازار اعمال شود كه در اين راستا مي‌توان به نبود دامنه نوسان اشاره كرد. اميري در ادامه به تغيير قوانين موجود در بازار پايه فرابورس اشاره كرد و گفت: با توجه به تغييرات در حال انجام در بازار پايه، قرار است در آينده نزديك شركت‌هاي فعال در اين بازار با محدوديت‌هاي بيشتري مواجه شوند كه بر اين اساس شركت‌هاي مزبور بايد به ديگر بازارهاي فرابورس منتقل شوند كه يكي از بازارهاي هدف همين بازار SME است. وي در ادامه تاكيد كرد: انتظار مي‌رود با ورود اين شركت‌ها به بازار SME، شاهد گسترش و توسعه اين بازار باشيم.
 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.