| کد خبر: 116855 |

صدور مجوز بلندمرتبه‌سازی در پایتخت ادامه دارد؛

برج‌ها نفس تهران را می‌گیرند

تین نیوز| ساختمان‌های بلندمرتبه و متراکم به دلیل اشغال فضای حداکثری و بهینه‌سازی در استفاده از منابع و امکانات امروزه به عنوان یک راهکار مهم برای مدیریت کلانشهرها محسوب می‌شود. مزایای احداث ساختمان‌های بلند برای تولیدکنندگان مسکن در ساختار شهری معاصر طی دهه‌های گذشته باعث افزایش اقبال بازار به تولید این نوع مسکن‌ها شده و همین مساله کار را به جایی رسانده که این بناها خود به تهدیدی برای شهرنشینی تبدیل شده‌اند. تهران نیز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شهرهای دنیا بیش از دو دهه است که به این مشکل گرفتار شده است.

به گزارش جهان صنعت، با رشد جمعیت شهری طی نیم قرن گذشته و افزایش جمعیت شهرنشین تمایل به استفاده از آپارتمان‌های متراکم و بلند مرتبه در بافت‌های شهری افزایش یافته است. رشد بیش از ۷۰ درصدی جمعیت شهرنشین طی این مدت و افزایش برج‌ها ایران را به یازدهمین کشور دنیا در ساخت بناهای بلند تبدیل کرده است. ۱۰ سال گذشته ۴۰۶ مورد صدور پروانه بلندمرتبه‌سازی در کشور به ثبت رسیده که در نوع خود رکورد محسوب می‌شود. یکی از مهم‌ترین تبعات بلندمرتبه‌سازی بی‌رویه در کلانشهرها انباشت هوای آلوده و رویارویی با پدیده‌های مخرب محیط‌زیستی است. پیش از این شورای‌عالی معماری و شهرسازی برای جلوگیری از این تبعات بلندمرتبه‌سازی در کل تهران را ممنوع اعلام کرد اما همچنان ساختمان‌های بلندمرتبه بالای 20 طبقه در حال ساخت در سطح شهر به چشم می‌خورد.

در بحث مدیریت شهری، آلودگی هوا، باران‌های اسیدی و تابش UV که در بهداشت عمومی تاثیر دارد و همچنین در بحث بلندمرتبه‌سازی از اطلاعات سازمان هواشناسی استفاده می‌شود. رییس سازمان هواشناسی کشور به تازگی گزارشی در مورد تاثیر بلندمرتبه سازی در آلودگی هوا منتشر کرده که نشان می‌دهد یکی از مهم ترین دلایل آلودگی پایدار هوای تهران در روزهای زمستانی ساختمان‌های بلندمرتبه پایتخت است. داود پرهیزکار می‌گوید: اخیرا در شورای‌عالی مدیریت شهرسازی گزارشی در مورد بلندمرتبه‌سازی و تاثیر منفی آن بر تهویه ارائه دادیم. طبق این گزارش نه تنها بلندمرتبه‌سازی باعث اشکال در تهویه می‌شود بلکه نوع و جنس ساختمان نیز در تهویه تاثیر می‌گذارد. بنابراین در این شورا تصمیم گرفته شد به طور موقت بلندمرتبه‌سازی متوقف شود تا در موقعیت مناسب برای این موضوع تصمیم‌گیری صورت گیرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اطلاعات سازمان هواشناسی در بالاترین و مهم‌ترین تصمیمات کشور حضور دارد گفت: در کنترل آلودگی هوا اطلاعات سازمان هواشناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بحث آلودگی هوا دو عامل اصلی وجود دارد که یکی وجود منابع آلاینده و دیگری شرایط جوی است. اگر شرایط جوی پایدار حاکم باشد، باعث می‌شود آلودگی هوا هم ایجاد شود بنابراین سازمان هواشناسی از سال‌های گذشته در بحث آلودگی هوا ورود کرده و طی سه سال اخیر اطلاعات این سازمان مبنای تصمیم‌گیری‌ها در کمیته اضطرار آلودگی هوا در بحث اتخاذ تمهیداتی مثل طرح ترافیک و زوج و فرد قرار گرفته است.

از ابتدای ساختمان‌سازی در تهران تاکنون، ۹۷۹ مورد پروانه بلندمرتبه‌سازی صادر شده که حدود ۲۳۰ مورد از آنها فاقد پروانه در سیستم‌ها هستند که به دهه‌های قبل مربوط می‌شوند. از سوی دیگر در ۱۰ سال اخیر تنها ۵۲ پروانه بلندمرتبه سازی بالای ۲۰ طبقه صادر شده و ۴۰۶ مورد صدور پروانه بلندمرتبه‌سازی انجام شده است که بخشی از این پروانه‌ها از دوره‌های گذشته در حال بررسی بوده و در این دوره صدور پروانه انجام شده است. به گفته پرهیزکار طی هماهنگی با شورای‌عالی معماری و شهرسازی تصمیم‌ گرفته شد بلندمرتبه‌سازی در تهران موقتا تعطیل شود. با وجود منع قانونی برای بلندمرتبه‌سازی همچنان برخی از تولیدکنندگان با دور زدن مصوبات کمیسیون ماده «۵» به ساخت‌وساز خود ادامه می‌دهند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.