| کد خبر: 117766 |

◄ صرفه جویی ۱۰ میلیارد دلاری با نوسازی ناوگان بار

تین‌نیوز| وزیر راه و شهرسازی در مراسم طرح نوسازی ناوگان باری با واگذاری کشنده‌های جدید گفت: امروز در اینجا جمع شده‌ایم که راجع به یک مسئله بسیار مهم صحبت کنیم، مسئله نوسازی ناوگان حمل بار کشور موضوعی است که از جهات بسیاری بر اقتصاد، محیط‌زیست و زندگی جاری مردم تأثیر می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، عباس آخوندی در خصوص اهمیت نوسازی ناوگان گفت: یکی از مسائل بسیار مهمی که امروز لازم است به آن توجه کنیم، بحث بهره‌وری است، یعنی چه هزینه‌ای انجام می‌دهیم و چه بهره‌ای برداشت می‌کنیم، توجه به این نکته باعث می‌شود که دچار اسراف در منابع کشور نشویم، قبل از اینکه طرح پیمایش به مرحله اجرا برسد، ما 127 هزار کامیون داشتیم که بالای 25 سال عمر داشتند و به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش 60 لیتر گازوئیل مصرف می‌کردند.

این مقام مسئول ادامه داد: بعد از طرح پیمایش و اینکه مقرر شد کامیون‌های بدون کارت پیمایش نتوانند کارت سوخت بگیرند این عدد به 52 هزار رسید، یعنی بیش از 70 هزار دستگاه کاهش داشتیم، این کامیون‌ها سوخت را با قیمت پایین می‌گرفتند و با قیمت بالا می‌فروختند و بدون اینکه هیچ زحمتی بکشند درآمدهای زیادی به دست می‌آوردند.

عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به نتایج موفقیت آمیز طرح پیمایش خودروها گفت: بعد از طرح پیمایش طبق آمار وزارت نفت روزانه 7 میلیون لیتر کاهش مصرف سوخت داشتیم یعنی روزانه 7 میلیون دلار در هزینه‌های ملی صرفه‌جویی داشتیم اما پیمایش گام اول بود و ما امروز به دنبال اجرایی کردن گام دوم هستیم.

آخوندی ادامه داد: در گام دومی كه با همكاری وزارت نفت برداشته‌ایم قرار شد خودروهایی كه سوخت بالاتری دارند با خودروی جدیدتر جایگزین شود، موافقت‌نامه‌ای برای نوسازی ۶۵ هزار كامیون امضا می‌شود كه سالانه یك میلیارد لیتر گازوئیل را كه بهره‌وری یك میلیارد دلاری یک‌ساله را دارد و ظرف ۱۰ سال ۱۰ میلیارد لیتر گازوییل كمتر مصرف می‌شود را به دنبال دارد.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص وضعیت مصرف سوخت در کشور ابراز تاسف کرد و گفت: متأسفانه در كشور ما به دلیل دسترسی راحت و ارزان به منابع انرژی، مصرف بی‌رویه بیداد می‌کند و ایده اصلی ما از این قرارداد این است كه بر اساس ماده ۱۲ رفع موانع تولید بخشی از صرفه‌جویی به صرفه‌جویی كننده برگردد. به‌عبارت‌دیگر اگر در ۱۰ سال ۱۰ میلیارد دلار صرفه‌جویی می‌شود ۲.۷ میلیارد دلار به صرفه‌جویی کننده برمی‌گردد، ضمن اینكه با این طرح ۱۹۴ میلیون تن آلاینده كمتری تولید می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشكل آلودگی هوا در کلان‌شهرها تصریح كرد: اهداف نوسازی ناوگان و این قرارداد فراتر از حمل‌ونقل و صرفه‌جویی و كاهش آلاینده‌هاست و زنجیره‌ای است كه از تولید شروع می‌شود و وارد خدمات می‌شود و اشتغال‌زایی برای صنعت و خدمات را در كنار صرفه‌جویی مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری دارد و امكان رقابت را برای مالكان كامیون‌ها فراهم می‌كند.

آخوندی گفت: ارزش اقتصادی یك لیتر گازوئیل در بازار جهانی با یك لیتر برابر است ولی در ایران قیمت گازوئیل به یک‌سوم بنزین عرضه می‌شود و اگر روزی به تعدیل در قیمت سوخت برسیم این صرفه‌جویی برای كسانی كه كشنده‌های آن‌ها مصرف سوخت یک‌دوم دارند صرفه‌جویی زیادی به دنبال دارد. خوشبختانه با موافقت‌های صورت گرفته با وزارت نفت در حال حاضر مقدمات نوسازی ۲۱ هزار دستگاه کامیون فراهم‌شده که قرارداد امروز ۵۰۰۰ دستگاه را شامل می‌شود. ما امیدواریم در چارچوب یک برنامه بلندمدت امکان آن وجود داشته باشد که با نوسازی ناوگان و واقعی‌ شدن قیمت انرژی شرایط برای صرفه‌جویی قابل‌توجه در این عرصه فراهم شود.
 
مقام عالی وزارت راه گفت:‌ یک درصد سود تسهیلات توسط سازمان راهداری پرداخت می‌شود و ۸۰ درصد قیمت این کامیون‌ها تسهیلات با نرخ سود ۹ درصد به مالک پرداخت می‌شود، همچنین آقای زنگنه موافقت کردند که مدت‌زمان سه‌ماهه فاصله اسقاط خودرو توسط مالک و تحویل خودروی جدید به‌عنوان صرفه‌جویی از سوی وزارت نفت پرداخت شود.
 
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای نوسازی ناوگان فعلاً قراردادی با ماموت برای تحویل ۵ هزار دستگاه کشنده به امضاء‌ رسانده‌ایم ضمن آنکه در آینده‌ای نزدیک با تولیدکننده‌ای دیگر قرارداد ۱۱ هزار دستگاه منعقد می‌کنیم و همچنین با شرکت دیگر قرارداد تولید ۵ هزار دستگاه کامیون نو امضا خواهیم کرد تا طی مدت‌زمان ۵ سال آینده به رقم نوسازی ۶۵ هزار دستگاه کامیون نو دست‌یابیم.
 
عباس آخوندی با تأکید بر اهمیت ناوگان و حمل‌ونقل عمومی گفت: ما ناچاریم تلاش‌ها و اقدامات‌مان را به حمل‌ونقل عمومی معطوف کنیم، كم‌توجهی به توسعه ناوگان عمومی باعث توسعه ناوگان شخصی می‌شود كه این موضوع مسائلی مانند، ترافیک، آلودگی هوا، مصرف بی‌رویه سوخت و ... را در بر دارد.
 
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه برندسازی از مسائل بسیار مهم است و رئیس سازمان راهداری هم بارها به این مسئله اشاره‌کرده‌اند و اقدامات زیادی در این خصوص انجام داده‌اند گفت: خوشحالم كه شركت ماموت توانسته یك نمونه موفق باشد كه نشان دهد چگونه ایرانیان باوجود موانع می‌توانند سهمی در اقتصاد جهانی داشته باشند و این مایه افتخار برای ماست.
 
مقام عالی وزارت راه در خصوص توسعه بنادر نیز اظهار داشت: توسعه بندر شهید رجایی در فاز سوم در حال اجراست و در چند ماه دیگر ظرفیت بندر چابهار به ۸.۵ میلیون تن می‌رسد و بنادر جاسك و امام خمینی(ره) نیز رو به توسعه هستند.
 
آخوندی در پایان گفت: طول ساحل ما ۵ هزار كیلومتر است كه می‌تواند سكوهای اقتصادی و صادراتی شود و باید توجه داشت به دنبال اندیشه‌ای هستیم كه چگونه با كمك كارآفرینان از سواحل بیشتر از میزان صادرات نفت استفاده كنیم.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.