| کد خبر: 118161 |

تجارت در هفته‌ای که گذشت

تین‌نیوز| دنیای تجارت، دنیای پرفرازونشیبی است. در طول یک هفته صدها اتفاق تجاری در ایران و جهان رخ می‌دهد که ما فقط می‌توانیم بخشی از آنها را در روزنامه «گسترش تجارت» منعکس کنیم، اما همواره تلاش داریم تا گزیده‌کار باشیم و درباره مهم‌ترین اتفاقات دست به قلم شویم.
 
حالا در بخش ویژه «چرتکه خبر» سعی داریم از میان مهم‌ترین‌ها، ویژه ترین‌ها را بیرون بکشیم تا مخاطبان در روز پنجشنبه هر هفته وضعیت کلی حوزه تجارت را فقط در یک نگاه رصد کنند. در این گزارش نگاهی می‌اندازیم به امضای قرارداد نوسازی ۵ هزار کامیون و کشنده فرسوده، برپایی دومین همایش شهرسازی ریل‌پایه، آغاز دو رویداد صنعتی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، مزایای قانون جدید شخص ثالث و برخی اخبار مهم دیگر در فضای تجارت ایران و جهان در این میان به حادثه پلاسکو به‌عنوان مهم‌ترین اتفاق این هفته در صفحه۵ پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید:

برپایی دومین همایش شهرسازی ریل‌پایه
باتوجه به اهمیت حمل‌ونقل ریلی برای دولت یازدهم، برگزاری دومین همایش شهرسازی ریل‌پایه را می‌توان یکی از رویدادهای مهم حمل‌ونقلی هفته جاری دانست. در این همایش، سعید محمدزاده، مدیرعامل راه‌آهن گفت: در مسیر شهرهای اطراف تهران عمده مسیر دو خطه و در برخی محل‌ها ۳ و ۴ خطه خواهند شد. در مسیر تهران-ورامین-گرمسار عملیات اجرایی در بخش زیرساخت برای قطارهای حومه‌ای به اتمام رسیده، ریل‌گذاری خط سوم تا چند هفته آینده و خط چهارم تا بهار ۹۶ تکمیل می‌شود. وی به مکان‌یابی ایستگاه‌ها در درون‌شهرها و ممانعت از احداث ایستگاه‌های قطار در بیرون شهرها اشاره کرد و گفت: اگر ایستگاه قطار در مرکز ثقل شهرها نباشد برای کاربران توجیه ندارد. مدیرعامل راه‌آهن ادامه داد: در این راستا و به منظور اجرای سیستم حمل‌ونقل سریع و مطمئن برای مردم در ۳۰ شهر بزرگ کشور مطالعاتی برای احداث و طراحی ایستگاه‌ها در درون شهرها و ارتباط وسایل حمل‌ونقل درون و برون شهری انجام داده‌ایم.

امضای قرارداد نوسازی ۵هزار کامیون و کشنده فرسوده
در هفته‌ای که گذشت، فاز نخست نوسازی ناوگان باری جاده‌ای با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت کلید خورد و قرارداد نوسازی ۵هزار کامیون و کشنده میان این دو وزارتخانه و شرکت خودروسازی ماموت به صورت لیزینگ امضا شد. عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در آیین امضای این قرارداد، گفت: قرار است ۶۵هزار دستگاه کامیون و کشنده با همکاری دو وزارتخانه نوسازی شود که اگر این موضوع عملیاتی شود سالانه یک میلیارد لیتر در مصرف گازوئیل صرفه‌جویی می‌شود. مفهوم اقتصادی آن این است که ما شاهد بهره‌وری یک میلیارد دلاری در سال خواهیم بود. به گفته او قرار است در طرح نوسازی ناوگان فرسوده جاده‌ای ۶۵هزار کامیون از سوی شرکت ماموت و ۱۱هزار دستگاه از سوی سایر شرکت‌های ایرانی نوسازی شوند و فعلا برای نوسازی ۵هزار دستگاه هم در حال مذاکره و رایزنی با شرکت‌های سازنده کامیون هستیم.

آخوندی بیان کرد: با صرفه‌جویی در مصرف سوخت بخشی از درآمد آن هم به صرفه‌جویی‌کننده بازمی‌گردد، یعنی اگر ۱۰میلیارد لیتر (۱۰میلیارد دلار گازوئیل) در ۱۰ سال صرفه‌جویی شود، ۲/۷میلیارد دلار آن به صرفه‌جوکننده بازمی‌گردد. به گفته آخوندی براساس قرارداد امضاشده بین سازمان راهداری، شرکت ماموت و شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت حدود ۱۶هزار دستگاه کامیون در امسال نوسازی می‌شود و باقی آنها در سال‌های آینده مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

بخش خصوصی، نقش اول تجارت در هفته جاری
از اتفاقات مهم این هفته برگزاری نخستین همایش اعطای نشان امین‌الضرب بود که در آن از کارآفرینان، اقتصاددانان و پیشکسوتان برتر در حوزه اقتصاد قدردانی و به آنها نشان و لوح امین الضرب اعطا شد. این آیین از این پس به‌طور مستمر با تلاش اتاق بازرگانی تهران برگزار خواهد شد. در این آیین به مرتضی سلطانی مدیرعامل مجموعه صنعتی زر، غلامعلی سلیمانی رییس هیات‌مدیره شرکت فرآورده‌های لبنی کاله و عبدالرضا یعقوب‌زاده رییس هیات‌مدیره شرکت پویندگان راه سعادت به عنوان ۳کارآفرین برتر تندیس امین‌الضرب تقدیم شد. رویداد مهم بعدی حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بود. در این نشست نمایندگانی از بخش خصوصی به بیان مشکلات و خواسته‌های خود پرداختند و ظریف نیز از برجام گفت و الزامی که باید در حفظ آن به کار برد و تاکید کرد تاجران می‌توانند نقش موثری در حفظ برجام داشته باشند.

آغاز دو رویداد صنعتی در سایت بین‌المللی تهران
هشتمین نمایشگاه بین‌المللی قیر، آسفالت، عایق و ماشین‌آلات وابسته با حضور ۱۱۰ شرکت داخلی و خارجی از ترکیه، آلمان، چین و نیوزلند و با عرضه آخرین فناوری‌ها در زمینه قیر مولسیون، پی‌جی، آخرین فناوری در زمینه رویه‌های آسفالتی و همچنین دستگاه‌ها و تجهیزات روز دنیا در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برپاست. در این نمایشگاه تولیدکنندگان داخلی و شرکت‌های خارجی آخرین توانمندی‌های خود در زمینه انواع قیر و آسفالت پلیمری و رنگی، ماشین‌آلات پخش قیر و آسفالت، انواع دستگاه‌های سنگ‌شکن و پلنت کارخانه‌های آسفالت و قطعات آنها، انواع عایق‌های ساختمانی، دستگاه‌های لکه‌گیری و آسفالت سطحی، ماشین‌آلات راهسازی، انواع پوشش‌های حفاظتی و آب‌بندی، کیسه‌های بسته‌بندی قیر، ذخیره‌سازی، حمل‌ونقل فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و تجهیزات وابسته را در معرض بازدید متخصصان قرار داده‌اند.

افزایش ۲۰درصدی مشارکت‌کنندگان و توجه به توان متخصصان جوان کشور در صنعت قیر، آسفالت و عایق از مهم‌ترین ویژگی‌های هشتمین نمایشگاه بین‌المللی قیر، آسفالت، عایق و ماشین‌آلات وابسته است که از ۵ تا ۸ بهمن در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران درحال برگزاری است. باتوجه به حضور هیات‌های تجاری بازرگانی از کشورهای مختلف، نشست و میزگردهای تخصصی با هدف افزایش صادرات، وارد کردن فناوری‌های روز دنیا به کشور و ایجاد رقابت در بازار برگزار می‌شود که ازجمله آنها می‌توان به عرضه توانمندی متخصصان ایرانی در تولید قیر سبز سازگار با محیط‌زیست، تاثیر عملکرد نانو در صنعت قیر و آسفالت و بازیافت آسفالت، اشاره کرد.

علاوه‌بر این هشتمین نمایشگاه بین‌المللی در و پنجره و صنایع وابسته نیز با حضور مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه تجارت ایران، برخی مقامات وزارت راه و شهرسازی، مسئولان و روسای تشکل‌ها و انجمن‌های انبوه‌سازی کشور و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران کلید خورد. این نمایشگاه هم از ۵ تا ۸ بهمن با حضور بیش از ۴۱۵ شرکت از جمهوری اسلامی ایران و ۱۰کشور خارجی درحال برگزاری است و در آن جدیدترین تولیدات، تجهیزات و خدمات مربوط به صنعت در و پنجره به نمایش گذاشته شده است.

در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی در و پنجره و صنایع وابسته که در نوع خود «بزرگترین نمایشگاه بین‌المللی در و پنجره منطقه خاورمیانه» به شمار می‌رود، ۳۵۲ شرکت داخلی و ۶۳ شرکت خارجی از کشورهای ترکیه، چین، آلمان، بلغارستان، ایتالیا، بلاروس، اسپانیا، لهستان، اسلوونی و بلژیک حضور دارند و آخرین پیشرفت‌های این صنعت را به نمایش گذاشته‌اند. امسال استقبال از نمایشگاه بین‌المللی در و پنجره و صنایع وابسته به حدی بوده که از حدود یک ماه پیش، فضای اختصاص داده شده به نمایشگاه تکمیل شد و تعدادی شرکت نیز در نوبت جایگزینی قرار گرفته بودند. هشتمین نمایشگاه بین‌المللی در و پنجره و صنایع وابسته در فضایی افزون‌بر۴۲ هزار مترمربع در ۱۳ سالن نمایشگاهی و در ۵ گروه اصلی شامل پروفیل یوپی‌وی‌سی، در و پنجره یوپی‌وی‌سی، گروه ماشین‌آلات و تجهیزات، در و پنجره آلومینیومی و گروه یراق‌آلات، شیشه پنجره و نشریات تخصصی به‌صورت تفکیکی برگزار می‌شود.

مزایای قانون جدید شخص ثالث
در این هفته همچنین بیمه مرکزی براساس روال سال‌های گذشته، به مناسبت گرامیداشت ایام مبارک دهه فجر، نشستی خبری را با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران ترتیب داد تا به تشریح عملکرد صنعت بیمه و اقدامات و برنامه‌های این حوزه بپردازد. قانون جدید شخص ثالث در این برنامه مورد نقد و بررسی قرار گرفت. عبدالناصر همتی درباره اصلاح و تصویب قانون بیمه شخص ثالث گفت: این بیمه توانست خلأهای قانون قبلی را پر کند و با عنوان قانون جدید بیمه شخص ثالث تصویب شد. رییس کل بیمه مرکزی درباره مزایای این قانون گفت: با اجرای این قانون آسیب‌دیدگان در حوادث رانندگی می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان به حقوق خود دست یابند و مقصران حادثه نیز در صورت تخطی نکردن از قوانین تکلیف بیمه‌ای خود را به شرکت‌های بیمه محول خواهند کرد و با اجرای این قانون هیچ مقصر حادثه‌ای به زندان نمی‌رود. وی با اشاره به پیشرفت‌های صنعت بیمه پس از برجام ادامه داد: در دوران پیش از برجام باتوجه به تمهیداتی که بیمه مرکزی اندیشیده بود، با ایجاد حساب ویژه اتکایی توانستیم در برابر تحریم‌ها شرایط خود را حفظ کنیم. همتی در ادامه افزود: درخواست ایجاد حساب ویژه اتکایی را ۱۰سال پیش به دولت داده بودم تا یک میلیارد دلار برای پوشش بیمه در زمان تحریم‌ها در نظر گرفته شود که اکنون با بخشی از آن موافقت شده و این حساب ایجاد شد. رییس کل بیمه مرکزی همچنین افزود: پس از برجام و موفقیت در برقراری ارتباط با شرکت‌های خارجی به طور تقریبی تمام مشکلات بیمه در حمل‌ونقل دریایی برطرف شد و در بیمه کشتیرانی و نفتکشی اکنون مشکلی وجود ندارد. وی در همین‌باره افزود: قراردادهایی که اکنون با شرکت‌های بیمه خارجی می‌بندیم به دلیل نگرانی آنها از جریمه‌های امریکا به صورت محتاطانه پیش می‌رود، اما روند خوبی در پیش داریم. رییس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه باید برای جلوگیری از سوخت ثروت ملی پوشش اتکایی خارجی داشته باشیم، ادامه داد: باید با توزیع ریسک و برقراری ارتباط با شرکت‌های خارجی برای گرفتن پوشش اتکایی از بروز خسارات پیشگیری کنیم.

دیدار رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اصحاب رسانه
این هفته همچنین کنفرانس خبری زهرا احمدی‌پور، رییس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در سالن فجر ساختمان اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برگزار شد. در این نشست فعالان رسانه‌ای در ۳ حوزه میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری حضور داشتند و خبرگزاری‌های خارجی زبان مانند الاتحاد و آناتولی نیز دز نشست یادشده شرکت کردند. رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری علاوه‌بر پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران به تمامی اعتراضات و برخوردهای تند و انتقادآمیز برخی خبرنگاران یک به یک پاسخ داد. او در سخنان خود از میان رفتن ایران‌هراسی پس از برجام را یکی از رویدادهای مهم گردشگری دانست و با اشاره به نام بردن ایران به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین مقاصد سفر از سوی نشریات بین‌المللی افزایش جذب گردشگران پس از توافق هسته‌ای را دستاورد مهمی دانست. رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ابتدای صحبت‌های خود ارتحال آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی و واقعه تاسف‌بار ساختمان پلاسکو را تسلیت گفت. زهرا احمدی‌پور پیش از پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران گفت: بسیار خوشحالم که نخستین نشست خبری ما با این گستردگی و حضور بسیاری از فعالان رسانه‌ای برگزار می‌شود. در زمان تحصیل در دبیرستان هنگامی که دبیران از من می‌پرسیدند چه شغلی را دوست داری من پاسخ می‌دادم دوست دارم خبرنگار شوم چراکه خبرنگاران می‌توانند در تمامی مسائل و حوزه‌های مختلف به کسب اطلاعات و دانش بپردازند. او افزود: ایران دارای تنوع قومی و طبیعی و تمدنی تاریخی و قدیمی است. ظرفیت‌های گردشگری ایران بسیار زیاد است و فرصت‌هایی ایجاد می‌کند تا صنعت گردشگری را در قالب اقتصاد ملی فعال کنیم. پیشینه تمدنی و تنوع جاذبه‌های گردشگری می‌تواند امکان ایجاد محصولات گردشگری فراوان را فراهم می‌کند.

رونمایی از ۵ پروژه هوشمند و فناورانه
آیین رونمایی و بهره‌برداری از ۵ پروژه هوشمندسازی شرکت ملی پست ایران، با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و حسین مهری، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران و معاون وی، صبح روز سه‌شنبه ۵ بهمن در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این آیین از ۵پروژه هوشمند ازجمله سامانه مدیریت تجارت الکترونیک پست(Gateway)، توسعه نرم‌افزار یکپارچه مبادله پستی در سراسر کشور، توسعه سامانه هوشمند همراه نامه‌رسان در سراسر کشور و فاز نخست پروژه هوشمندسازی GNAF و حذف تمبر و نقش تمبر از روی مرسولات ثبتی رونمایی شد.
همچنین طرح‌هایی ازجمله توسعه خدمات شامل قبول درخواست پلمب دفاتر تجاری در بستر اینترنت، خدمات درخواست آگهی‌های مربوط به صورتجلسات خدمات ثبتی در روزنامه‌های کثیرالانتشار، سرویس پست پزشکی و توسعه خدمات ویژه شهروندی (خوش)، بهره‌برداری از ۶ پروژه عمرانی شامل ساختمان معاونت فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک، اداره پست شهرستان شاهرود استان سمنان، اداره پست شهرستان قیر و کارزین استان فارس، اداره پست شهرستان ماهشهر استان خوزستان، اداره پست شهرستان هرسین استان کرمانشاه و اداره پست شهرستان عسلویه استان بوشهر و کتاب‌های این مجموعه از جمله کتاب تاریخ شفاهی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران، مجموعه کتاب‌های علمی و تخصصی پستی و منظومه یادگار ماندگار (مجموعه نماهنگ‌های اختصاصی شرکت ملی پست) معرفی شد.

در بخشی از این آیین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ایجاد مقدمات برای حضور دو اپراتور بخش خصوصی در بازار خدماتی پست در چند ماه آینده خبر داد و گفت: طرح ورود بخش خصوصی به حوزه پست در مرحله بررسی مدارک قرار دارد و به زودی نیز اجرایی خواهد شد، به همین دلیل پست باید نگاه سنتی خود را تغییر دهد و با چابک‌سازی، افزایش کیفیت و کاهش قیمت خدماتش برای رقابت در این بازار آماده باشد و پیش از اینکه تغییرات به بدنه این سازمان تحمیل شود، خود به استقبال این تغییرات برود.
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.