| کد خبر: 121389 |

غول‌های خطرناک تهران معرفی نشدند

تین‌نیوز| ‌ ماموریت ۳ هفته‌ای که وزارت کشور و استانداری تهران برای شناسایی ساختمان‌های پرخطر تهران تعیین کرده بودند، عملا دیروز پایان یافت و حالا باید منتظر بود و دید که چه زمانی اسامی این ساختمان‌ها اعلام می‌شود.
اين مهم مي‌تواند گامي اساسي براي رفع خطر و افزايش ايمني در اين ساختمان‌ها به‌حساب‌ آيد. آنطور كه بسياري از كارشناسان بلندمرتبه‌سازي معتقدند، در وضعيت فعلي از يك‌سو بايد مقررات ملي ساختمان با سختگيري‌هاي فراوان مورد توجه قرار گيرد و از سوي ديگر با اطلاعيه‌هاي عمومي، بناهاي ناايمن به مردم معرفي شوند.

در اين بين اما به‌نظر مي‌رسد كه 2مسئله مانع از شناسايي بناهاي ناايمن پايتخت تاكنون شده‌اند. نخستين مسئله آنكه در مورد تعدادي از بناهاي بلند، اطلاعات و مدارك فني و ايمني خيلي كمي وجود دارد. پيروز حناچي، معاون وزير راه و شهرسازي نيز اين مسئله را مورد تأييد قرار داده و عنوان كرده است كه 256برج مسكوني بدون اطلاعات لازم در پايتخت وجود دارند و در وهله نخست بايد اطلاعات آنها را تكميل كرد.

مسئله دوم نيز به چالشي برمي‌گردد كه در مورد وظيفه شناسايي ساختمان ناايمن شكل گرفته است. اين چالش حتي به ميان تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيز كشيده شده و برخي از آنها اعتقاد دارند يك‌دستگاه مشخص بايد اين اقدام را عهده‌دار شود. عضو مجمع نمايندگان استان تهران در همين ارتباط گفت: «به‌طور ويژه و مشخص درخصوص شناسايي ساختمان‌هاي ناايمن، سازمان نظام مهندسي مسئوليت مستقيم دارد.»

به‌نظر محمدعلي وكيلي طبق قانون هر دستگاه وظيفه مشخصي را در مورد ساختمان‌ها عهده‌دار است و بايد از آن خواست تا در مورد وظيفه‌اش پاسخگو باشد. نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اينكه صدور پروانه براي ساخت‌وساز در اختيار شهرداري بوده و وزارت شهرسازي نيز بايد نظارت‌هاي كافي را اعمال كند، افزود: «اما اين نظام مهندسي است كه به‌عنوان يك‌نهاد مدني و مرجع فني بايد در شناسايي ساختمان‌هاي ناايمن اقدام كند.»
  ضرورت ورود قوه قضاييه پس از حادثه پلاسكو، كميته‌اي متشكل از شهرداري، سازمان نظام مهندسي و قوه قضاييه براي شناسايي و ايمن‌‌سازي ساختمان‌هاي ناايمن تهران تشكيل شد. بهروز نعمتي، ديگر نماينده مردم تهران در مجلس اما اعتقاد دارد كه به‌خاطر تعداد بالاي بناهاي ناايمن در پايتخت، وزارت كشور نيز بايد در اين مسئله دخيل شود. وي همچنين با بيان اينكه تشكيل هركميته‌اي درجهت شناسايي و ايمن‌سازي ساختمان‌هاي ناايمن بايد از پيچيده‌تر كردن مسائل مورد پيگيري در اينگونه مشكلات جلوگيري كند، تأكيد كرد: «به‌عبارت روشن‌تر با تشكيل اين كميته‌ها بايد بتوان موانع در جهت شناسايي و توقف فعاليت ساختمان‌هاي ناايمن را از ميان برداشت‌ نه اينكه اين كميته‌ها به افزايش بوروكراسي‌هاي اداري منجر شوند.»


به گفته وي پس از شناسايي بناهاي ناايمن، قوه قضاييه بايد در توقف فعاليت ساختمان‌هاي ناايمن ورود جدي داشته باشد. البته آنگونه كه اقبال شاكري، ‌رئيس كميته عمران شوراي شهر تهران اعلام كرده فهرستي از ساختمان‌هاي ناايمن پايتخت تهيه شده و درخصوص آنها مذاكراتي هم انجام شده است.

به گفته وي در كميته‌اي كه به همين منظور تشكيل شده سازمان‌هاي آتش‌نشاني، بازرسي و نظام مهندسي به‌عنوان ناظر بايد بررسي كنند ساختمان‌هاي تعيين شده در چه وضعيتي و چه رده‌اي از نظر ايمني به‌سرمي‌برند. اين عضو شوراي شهر تهران با اشاره به اينكه در فهرست تهيه شده فوري‌ترين ساختمان‌ها براي تأمين ايمني مشخص شده‌اند، افزود: «در اين ميان براي ما محرز است كه ساختمان‌هاي آلومينيوم و علاءالدين از ساختمان‌هايي هستند كه نياز به اقدام فوري دارند.»
  غيبت نماينده وزارت كار يكي از ديگر مسائلي كه پس از فاجعه پلاسكو مورد بحث قرار گرفت، مسئوليت پلمب و جلوگيري از فعاليت واحدهاي تجاري غيرايمن بود. اين سبب شد تا چند ماده از مواد قانون كار ازجمله مواد 96، 102و 105آن به ميان‌ كشيده شود كه در آنها وزارت كار مسئول اين امر شناخته شده است. حال يكي از موضوعاتي كه مطرح مي‌شود اين است كه چرا وزارت كار، نماينده‌اي در كميته‌ شناسايي ندارد؟ اقبال شاكري هم با اشاره به اينكه نماينده وزارت كار تاكنون در جلسه‌هاي شوراي شهر در مورد پلاسكو حضور نداشته است، عنوان كرد: «در جلسات آينده كميته پيگيري، نماينده وزارت كار بايد حضور داشته باشد.»
  منطقه 11با 137ساختمان ناايمن مهدي چمران، رئيس شوراي شهر تهران مناطق 17، 18و 19 را از جمله مناطقي در تهران مي‌داند كه بيشترين بناهاي ناايمن در آنها قرار گرفته‌اند. وي گفت: «اين مناطق بافت‌هاي فرسوده بسياري را در خود جاي داده‌اند بنابراين بناهاي ناايمن زيادي را هم دارند.» اين در حالي است كه مركز تهران و مناطق 11و 12، بناهاي ناايمن تجاري بسياري را در خود جاي داده‌اند. به غير از بازار قديمي پايتخت كه از قديم تاكنون شاهد آتش‌سوزي‌هاي زيادي بوده، خيابان جمهوري نيز ساختمان‌هاي بلند ناايمن زيادي دارد.

هفته پيش بود كه شهردار منطقه 11گفت ‌ 137ساختمان تجاري، اداري، فرهنگي و آموزشي نا ايمن در منطقه 11شناسايي شده است. به گفته نصرالله آباديان تمامي 137ساختمان شناسايي شده روي نقشه GIS جانمايي شده‌اند و ضمن تشكيل پرونده؛ با همكاري معاونت پيشگيري سازمان آتش‌نشاني دستورالعمل ايمن‌سازي‌ ابلاغ و اخطارهاي لازم صادر شده است. اينطور كه آباديان اعلام كرد بيشتر اين ساختمان‌ها در محدوده بافت تجاري خيابان جمهوري و اميراكرم قرار دارند كه به‌منظور ايمن‌سازي اين واحدها نشست‌هايي با بازرسان وزارت كار، دادستاني و آتش‌نشاني برگزار شده است.

 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.