| کد خبر: 123493 |

پژو – سیتروئن به دنبال افزایش حضور خود در ایران

تین‌نیوز| قطارهای چینی در متروی مشهد، پژو – سیتروئن به دنبال افزایش حضور خود در ایران، ایران و آمریکا گفتگویی نداشته اند، ایران به روسیه نفت می فروشد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، قطارهای چینی در متروی مشهد، پژو – سیتروئن به دنبال افزایش حضور خود در ایران، ایران و آمریکا گفتگویی نداشته اند، ایران به روسیه نفت می فروشد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

قطارهای چینی در متروی مشهد
مشهد قرار است میزبان 100 واگن قطارهای شهری ( مترو ) باشد. شرکت چینی CRRC این قرار داد برای فروش 100 لوکوتیو و نه انتقال فن آوری با طرف ایرانی به امضا رسانده است . این قطارهای در دومین شهر بزرگ ایران مشهد به حرکت در خواهند آمد .شرکت چینی CRRC می گوید قطارهای فوق در خط دوم متروی مشهد به کار گرفته خواهند شد.

هر واگن 5 جای نشستن دارد و در حالی مشهد از طرف چینی خرید می کند که شرکت های واگن پارس ، واگن سازی تهران نیز قادر به تولید موارد مشابه هستند .

انتقال واگن ها به سوی ایران از سال 2016 آغاز شده است و قرار داد فوق نرخی برابر با 1.39  میلیارد دلار برآورد شده است که ارز از ایران خارج می کند.
ایران قصد دارد تا  30 خط قطارهای شهری در 9 شهر این کشور به وسط 350 کیلومتر راه اندازی کند.گفته می شود جمهوری اسلامی ایران 2 هزار واگن نیازمند است.طرف چینی می گوید این واگن ها قادر هستند 80 کیلومتر در ساعت را طی کرده و 1300 مسافر را جا به جا کنند.

پژو – سیتروئن به دنبال افزایش حضور خود در ایران است
جمهوری اسلامی ایران یکی از بازارهای هدف برای خودرو سازان بزرگ جهانی از جمله سیتروئن است. سیتروئن که سابقه حضورش در ایران حدود نیم قرن پیش می رسد اکنون با مدل C4 خود قصد دارد تا در بازار ایران موقعیت خود را تقویت کند.

این در حالی است که گروه PSA  با برند DS نیز حضور پررنگی را در بازار خودروهای لوکس در ایران تجربه می کند بازاری که عموما در اختیار شرکت های واسطه و دلال های خودرو هاست . در همین حال نباید از نظر دور داشت که بزرگ ترین خودرو ساز خاورمیانه ایران خودرو نیز قصد دارد سه مدل از محصولات شرکت پژو را وارد خط تولید کند که می تواند رقابتی جدی را ایجاد کند.

در همین رابطه ژان کریستوفر کومرد مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای شرکت پژو سیتروئن می گوید این شرکت به سرعت طی روزهای آینده تولید کراس اوفر شهری 2008 را آغاز خواهد کرد که می تواند در بازارهای منطقه ای جایگاه خوبی داشته باشد. رقبای پژو 2008 شامل رنو کپچر ، سانگ یانگ تیولی و لیوان ایکس پنجاه هستند که به از نظر فنی رنو کپچر در موقعیت بهتری نسبت به رقبایش برخوردار است که توسط شرکت ایران خودرو عرضه می شود.

ایران و آمریکا گفتگویی نداشته اند
جمهوری اسلامی ایران از سال 1980 مناسبات خود را آمریکا را به طور رسمی قطع کرده است اما این روابط بعضا به صورت غیررسمی و در برخی بزنگاه های تاریخی ادامه داشته است. تهران و واشنگتن چند دور مذاکرات مخفیانه ای را با یکدیگر در عمان و پیش از آغاز گفتگو های هسته ای به طور رسمی پی ریزی کرده و حتی آمریکایی ها به دنبال یک توافق دوجانبه با ایران بودند اما تهران این مجموعه گفتگو ها را رد و خواستار برگزاری مذاکراتی در سطح وسیع تر بود.

در حال حاضر اما تهران با مجموعه ای از شایعاتی رو به رو است که مذاکراتی را با دولت ترامپ آغاز کرده است اما نباید از نظر دور داشت که جمهوری اسلامی قویا تمامی این شایعات را رد و می گوید پس از اتمام گفتگو های هسته ای هیچ گونه مراوده ای را با آمریکایی ها نداشته است .

سوم فوریه گذشته هم که مصادف بود با 16 بهمن ماه سال 95 دولت ترامپ نخستین تحریم های خود علیه جمهوری اسلامی ایران را وضع کرد که شامل 25 شرکت در چین ، لبنان و شیخ نشین امارات نیز بود.

ایران روی حمایت روسیه در تامین سوخت رآکتور حساب کرده است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می گوید ما بر روی حمایت ها و کمک های روسیه برای توسعه فعالیت های نیروگاهی هسته ای جمهوری اسلامی حساب کرده ایم و مناسبات خوبی را با این کشور داریم.

این در حالی است که رسانه های سرزمین اشغالی طی 24 ساعت گذشته با بمباران خبری در خصوص خرید کیک زرد ایران از قزاقستان پروپاگاندای رسانه ای به راه انداخته اند.

ایران و روسیه همکاری های اتمی خود را در قالب ساخت نیروگاه های جدید و رآکتور هسته ای تازه آغاز خواهند کرد و گفته می شود چند قرارداد در دستور بررسی های کارشناسی قرار دارند. در حال حاضر ایران و گروه پنج بعلاوه یک پس از 12 سال گفتگو های بسیار فشرده بلاخره توانسته اند مناسبات خود را وارد فضای جدیدی کنند که تحریم های شورای امنیت و سازمان ملل متحد که مرتبط به مساله هسته ای بود را لغو کرد.

در حال حاضر تهران به دنبال توسعه فعالیت های اتمی صلح امیزش است و این مساله موضع تهران را در گفتگو ها و چالش های بین المللی به طور قابل توجه ای ارتقا داده است.

گفتگوی ایران با شورای همکاری مشکلات منطقه ای را تمام نکرد
جمهوری اسلامی ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بلاخره پس از یک دوره دوازده ساله سردی مناسبات با دیدار حسن روحانی و امیرکویت فضای جدیدی را در مناسبات دو جانبه تجربه کردند اما این دیدار به تنهایی در کنار حضور رئیس جمهوری ایران بر بستر سطان بیمار عمان نتوانست پل های روابط تهران و شورای همکاری را وارد فضای از مناسبات رو به رشد کند. اعدام شیخ نمر در عربستان سعودی ، حادثه منا و همچنین اتحاد نا مقدس ریاض، تلاویو و آنکارا علیه جمهوری اسلامی ایران عملا بحران های منطقه ای را فراتر از مرزهای خاورمیانه و حتی تا ایالات متحده آمریکا نیز پیش برده است .

البته اقدامات و رفتاری های ایران طی 2 سال گذشته و حضور ژئوپلیتیکی تهران در منطقه خاورمیانه عملا چالش های منطقه ای را عمیق تر کرده است. در حال حاضر نباید از نظر دور داشت که جنگ نیابتی در یمن ، اقدامات نظامی سعودی در سوریه و عراق و حمایت های این کشور از جریان های تروریستی منطقه ای تهران و ریاض را از یکدیگر دور کرده است.

در خصوص منطقه شورای همکاری خلیج فارس باید این نکته را در نظر داشت که ایران مدام تاکتیک های سیاست خارجی خود را تغییر می دهد اما به این بدان معنا نیست که تهران استراتژی سیاست خارجی اش را تغییر داده است.

هیاتی از ایران برای گفتگو در خصوص حج به عربستان سفر می کنند
در حالی که درگیری های منطقه ای و اظهارنظرهای متنوعی در خصوص آینده مناسبات تهران و ریاض به میان آمده است اما هیاتی از سوی جمهوری اسلامی به سرزمین سعودی سفر خواهند کرد تا در خصوص حضور مجدد حجاج ایرانی در این مراسم گفتگو کنند.

در حادثه که به حادثه منا شهرت دارد بسیاری از حجاج ایرانی جان خود را از دست دادند و کمترین کمک ها از سوی دستگاه های سعودی در این خصوص انجام شد. ایران عربستان سعودی را مسبب اصلی کشتار شهروندانش در حادثه حج سال 2015 می داند .

ایران حج سال 2016 را بایکوت کرد تا اعتراض خود را نسبت به رفتار عربستان سعودی نشان دهد و گفته می شود از سوی مقامات حج سعودی دعوتی از طرف ایرانی صورت گرفته است تا در خصوص ساماندی به این مراسم و حضور مجدد حجاج ایرانی گفتگو هایی صورت گیرد. درهمین حال نباید از نظر دور داشت که تهران و ریاض به عنوان دو قدرت منطقه ای در حال حاضر در یکی از سخت ترین شرایط قرار داشته و درگیرهای آنها فارق از موضوعات سیاسی به مسائل مربوط به جهان اسلام و وحدت اسلامی نیز گره خورده است.

ایران متهم به حمله سایبری علیه سعودی است
آمریکایی ها ادعا می کنند مدارکی را دال بر حملات سایبری ایران علیه شرکت ها و رایانه های سعودی در اختیار دارند که طی چهار سال گذشته صورت گرفته است. در همین گزارش آمده است شرکت های ایرانی مخابراتی علیه بیش از 30 هزار کامپیوتر سعودی اعلام جنگ کرده اند و زیان جدی به شرکت نفتی آرامکو بزرگترین شرکت انرژی جهان وارد کردند.

البته سعودی به علت بحران کسری بودجه به تازگی مجبور شده است 4 درصد از سهام آرامکو را در بازارهای جهانی برای فروش آماده کند. درگیری های منطقه ای میان ایران و عربستان و جنگ نیابتی دو کشور در سوریه ، یمن و عراق از جمله مسائلی است که در عرصه بین الملل مطرح است. سعودی ها به وسیله وزیر خارجه خود عادل الجبیری در کنفرانس امنیتی مونیخ همراه با رژیم صهیونیستی و ترکیه باردیگر ایران اصلی ترین خطر منطقه ای اعلام کردند. واشنگتن بیکن در رابطه با حمله سایبری به عربستان می نویسد سعودی جدی ترین همکار آمریکا در منطقه خاورمیانه است و ایران در جهت تضعیف این کشور و بی ثباتی منطقه ای ای اقدام می کند.

ایران به روسیه نفت می فروشد
تهران قصد دارد ظرف 15 روز آینده بر اساس قراردادی با طرف روسی به این کشور نفت بفروشد. گفته می شود بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در حالی این خبر را عنوان کرد که فروش 100 هزار بشکه نفت در روز طی دوره زمانی مشخصی قطعی شده است.
زنگنه و آلکساندر نواک هفته گذشته طی ملاقاتی همکاری های نفتی میان تهران و مسکو را بررسی کردند و آنطور که وزیر ایرانی می گوید برنامه بلند مدتی برای حضور ایران در بازار نفت روسیه وجود دارد.

قرارداد های جداگانه ای میان شرکت های ایران و روسی برای انتقال فن آوری و نفت میان دو طرف وجود دارد که پس از بررسی های نهایی امضا خواهد شد. ایران و روسیه به عنوان دو بازیگر تاثیرگذار در بازار جهانی نفت همکاری ها نزدیکی دارند. در همین حال در درگیری های میان ایران و اعضای اوپک جمهوری اسلامی ایران از حمایت مسکو بهره مند بود.
در جلسه اعضای اوپک که در وین مرکز اتریش برگزار شد اعضای اوپک و غیر اوپکی تولید کننده نفت تصمیم گرفتند تا تولید نفت خود را کاهش دهند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.