| کد خبر: 90189 |

اخبار آسمان در هفته‌ای که گذشت؛

◄ سفر مدیران «بوئینگ» به تهران برای مذاکره

تین‌نیوز| مهمترین خبر هفته گذشته؛ سخنان قائم مقام  وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل بود که اظهار کرده است، مذاکره با بوئینگ هنوز به مرحله عقد قرارداد نرسیده است.

به گزارش تین‌نیوز، اصغر فخریه کاشان در رابطه با آخرین وضعیت قرارداد ایرباس گفته است، مدیران هواپیماسازی آمریکایی در دو مرحله به ایران سفر کردند و مذاکراتی با آنها درباره خرید هواپیما داشتیم و از طریق ایمیل مکاتبه می‌کنیم اما مذاکره با بوئینگ هنوز به مرحله قرارداد نرسیده است.


انتقال بخشی از پروازهای داخلی مهرآباد به فرودگاه بین‌المللی امام(ره)
مدیرکل فرودگاه بین‌المللی مهرآباد گفت: طبق دستور وزیر راه و شهرسازی به محض این‌که در فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) برای انجام پروازهای داخلی ظرفیت‌سازی شود بخشی از پروازهای داخلی فرودگاه بین‌المللی مهرآباد به فرودگاه امام انتقال می‌یابد.
 
علی رستمی با پیش بینی افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی پروازهای این فرودگاه تا پایان سال ۹۵ اظهار کرد: برای پاسخ به این حجم از افزایش پروازها باید برای سال جاری در بخش‌های مختلف عملیات هوانوردی، اپرون‌ها (فضای پارک هواپیما)، ترمینال‌ها و محوطه‌های فرودگاهی ظرفیت‌سازی کنیم.

مدیرکل فرودگاه بین‌المللی مهرآباد از انتقال بخشی از پروازهای داخلی این فرودگاه به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) خبرداد و گفت: طبق دستور وزیر راه و شهرسازی به محض اینکه در فرودگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) برای انجام پروازهای داخلی ظرفیت‌سازی شود بخشی از پروازهای داخلی فرودگاه بین‌المللی مهرآباد به فرودگاه بین‌المللی امام(ره) انتقال می‌یابد.

مکاتبه ایمیلی با بوئینگ
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل از مکاتبه با هواپیماسازی بویئنگ آمریکا از طریق ایمیل خبر داد و گفت: مدیران این شرکت دو مرحله به ایران سفر کرده‌اند.

اصغر فخریه کاشان در پاسخ به این سوال که مذاکرات با هواپیماسازی بوئینگ در چه مرحله ای قرار دارد، اظهار کرد: مدیران این هواپیماسازی آمریکایی در دو مرحله به ایران سفر کردند و مذاکراتی با آنها در خصوص خرید هواپیما داشتیم.

وی تصریح کرد: همچنان با آنها از طریق ایمیل مکاتبه می‌کنیم و مذاکره با بوئینگ هنوز به مرحله قراردادی نرسیده است.

فرسودگی ناوگان هوایی باعث عدم رشد این صنعت شده است
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه صنعت هوایی کشور باید در جایگاه نخست منطقه باشد گفت: فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل هوایی باعث عدم رشد این صنعت شده است.

عباس آخوندی در نشست مشترک مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها و اعضای شورای معاونان وزارت راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه پیش از هر چیز لازم است ما فهم درستی از مسایل و موقعیت ایران داشته باشیم٬ گفت: صنعت حمل‌ونقل هوایی کشور به لحاظ داشتن 60 فرودگاه در موقعیت برتر قرار دارد، ولی در نهایت شاهدیم که متوسط عمر ناوگان هواپیمایی ایران ۲۲ سال گذشته است و رضایتمندی نسبی از پروازها کم است.

آخوندی در این باره تصریح کرد: مجموعه سیاست‌گذاری‌هایی که به ویژه در اواخر دهه ۸۰ تدوین شد ما را دچار آشفتگی و سردرگمی بسیار جدی کرد، به طوری که ما جایگاه خودمان را در منطقه از دست دادیم.

در بخش هوایی به جای آنکه ناوگان هوایی ایران٬ ناوگان نخست هوایی منطقه باشد گسترش ناوگان یا در جنوب خلیج فارس یا در شمال غرب ایران رخ داد حال آنکه ناوگان کشور روز به روز فرسوده‌تر شده است.

عربستان مسئول بستن راه حجاج ایرانی
حسین جابری‌انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفته‌ی گذشته خود اعلام کرد: عربستان مسئول بستن راه حجاج ایرانی است.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی در خصوص منتفی شدن حج و اینکه تا چه زمانی پاسخ ایران به عربستان مسالمت‌آمیز خواهد بود و چه زمانی سعودی‌ها از ایران پاسخی تند و قاطع دریافت خواهد کرد،‌ تصریح کرد: موضوع حج در مسیر خود دنبال شده و  متاسفانه با ادامه کارشکنی دولت عربستان سعودی در زمینه مسائل اساسی مربوط به امنیت حجاج ایران و نقل و انتقال آنها و صدور روادید عملا دچار مشکل شده است.
 
جابری‌انصاری با بیان اینکه ما بر اساس اینکه حج یک فریضه واجب اسلامی است و وظیفه دولت جمهوری اسلامی ایران پیگیری این فریضه واجب بود، با حداکثر خویشتنداری این موضوع و جنبه‌های اجرایی و فنی آن را دنبال کردیم، عنوان کرد: اگر عربستان سعودی تغییری در رویه خود انجام ندهد مسئول صد عن سبیل‌الله و بستن راه حجاج ایران خواهد بود.
 
قرارداد ایرباس تا نیمه خرداد نهایی می‌شود
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حضور مدیران ایرباس برای ادامه مذاکرات قراردادی در ایران، گفت: احتمالا قرارداد خرید هواپیماهای ایرباس تا نیمه خرداد نهایی می‌شود.

فخریه‌‌کاشان اظهار کرد: مذاکرات قراردادی با هواپیماسازی ایرباس همچنان ادامه دارد و مدیران این شرکت امروز هم در ایران هستند.

وی با بیان این‌که امیدواریم هر چه زودتر این قرارداد نهایی شود، افزود: مذاکرات مربوط به تامین مالی این قرارداد نیز به‌طور جداگانه در حال پیگیری است و چنانچه مشکلی در رابطه با قرارداد پیش نیاید، احتمالا تا نیمه ماه جاری قرارداد بین ایران و ایرباس نهایی خواهد شد.

وی تاکید کرد: دولت ایران هیچ ضمانتی برای تامین مالی خرید هواپیما از ایرباس نمی‌دهد و امیدواریم تامین مالی خرید هواپیماها نیز طی ماه جاری عملیاتی شود.
 
​ثبت رکورد بالاترین حجم انتقال بار در فرودگاه امام خمینی(ره)
فرودگاه امام خمینی با ارسال و پذیرش 14 میلیون و 357 هزار و 439 کیلوگرم بار سهم 29.18 درصد از جابجایی بار در کل فرودگاه‌های کشور و نخستین جایگاه در این زمینه را دارد.

بر اساس آمار موجود در فروردین‌ماه امسال 5 هزار و 110 فروند هواپیما در فرودگاه امام خمینی(ره) نشست و برخاست داشتند که از طریق آن‌ها 760 هزار و 805 مسافر اعزام و پذیرش شدند. همچنین 14 میلیون و 357 هزار و 439 کیلوگرم بار ارسال و پذیرش شد.

در فروردین ماه سال 94 این فرودگاه میزبان 4 هزار و 919 فروند هواپیما و تعداد 690 هزار و 669 مسافر بود. همچنین 12 میلیون و 965 هزار و 683 کیلوگرم بار ارسال و پذیرش شد.

بنابراین، در فروردین امسال شاهد رشد 4 درصدی در میزان نشست و برخاست هواپیماها، رشد 10 درصدی اعزام و پذیرش مسافر و رشد 11 درصدی ارسال و پذیرش بار بودیم.

بکارگیری حقوقدانان حرفه‌ای برای قرارداد ایرباس‌ها و ATRها
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت:‌ به دلیل پیچیدگی پروژه و قرارداد خرید این هواپیماها (۱۱۸ فروند ایرباس و ۲۰ فروند ATR)، ‌در این پروژه از وکلا و حقوقدانان داخلی خبره استفاده کرده‌ایم‌ و کارشناسان زیادی در این پروژه درگیر هستند.

پرورش تأکید کرد: کار مذاکره برای این دو قرارداد طولانی است، اما امیدواریم ظرف ۴۵ روز آینده قرارداد نهایی شود.

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: این پروژه در چند بخش که ذکر شد، ‌به صورت موازی در حال انجام است و امیدواریم طبق جدولی که با ایرباس توافق کرده‌ایم، به نتیجه برسیم.

طبق گفته‌ی وی؛  احتمالاً ‌‌فاینانس ‌ایرباس‌‌ و ATR‌ها با هماهنگی ۲ بانک آلمانی و فرانسوی‌ انجام می‌شود و‌ ‌دوره بازپرداخت‌ اقساط بیش از ۱۰ سال ‌خواهد بود.

فرهاد پرورش با اشاره به تفاهم اولیه ‌ایران‌ایر با بانک خارجی برای تأمین مالی قرارداد ایرباس‌ها و ATRها ‌ گفته بود که‌ کمپانی ایرباس با ۲ بانک آلمانی و فرانسوی برای فاینانس هماهنگ کرده است و پروژه تا ۲ ماه آینده نهایی می‌شود.

پرواز با بویینگ یا ایرباس از مسکو و پترزبورگ به ۳ کلانشهر ایران
شرکت هواپیمایی «سیبیر» روسیه اعلام کرد، در حال انجام کارهای مقدماتی برای آغاز پروازهای خود از مسکو به چند شهر ایران از جمله مسیر مستقیم پایتخت این کشور به مشهد با بهترین هواپیماها در چارچوب مجوز آژانس فدرال حمل‌ونقل هوایی وزارت راه روسیه است.

دو شرکت هواپیمایی روسی سه روز پیش مجوز راه‌اندازی ۱۲ پرواز مسافرتی هفتگی به شهرهای تهران، اصفهان و مشهد را دریافت کردند. این اقدام در چارچوب گسترش روابط گردشگری دو کشور صورت می‌گیرد.

وزارت حمل و نقل روسیه افزون بر «سیبیر» شامل گروه‌­های اس ۷ به شرکت «خطوط هوایی اورال» اجازه داده که به مقاصد تعیین شده در ایران پرواز کنند.

پیشتر پیشنهاد پروازهای مستقیم از سوی برخی شرکت های حمل و نقل هوایی روسیه از جمله «گروزنی آویا»، «سورنی وتر»، «ویم آویا» و «ایکار» برای برقراری پرواز در مسیر ایران داده شده بود که رد شد.
 
آغاز به کار پرواز تهران به قونیه از ۱۰ خرداد
پروازهای تهران به قونیه از ۱۰ خرداد با ۲ پرواز در هفته آغاز می‌شود.
 
شرکت هواپیمایی ترکیه پرواز مستقیم تهران به قونیه را آغاز می‌کند، با برقراری این پرواز  تعداد پروازهای هفتگی این شرکت در ایران به 69 پرواز در هفته افزایش خواهد یافت.

مسیر پروازی جدید تهران – قونیه امکان مراودات بیشتر فی مابین دو کشور را میسر می‌کند، این پرواز از 10 خرداد جاری از تهران به مقصد قونیه با 2 پرواز در هفته آغاز به کار خواهد کرد.

خطوط هواپیمایی ترکیه با ارائه خدمات پروازی به 115 کشور جهان و بیش از 287 مقصد در سراسر دنیا از نظر گستردگی شبکه پروازی چهارمین خط هوایی دنیا محسوب می شود که پروازهای مستقیم از 7 شهر تهران،تبریز ،مشهد،شیراز، اصفهان، اهواز و کرمانشاه نیز از جمله این مقاصد هستند.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.