بازدید سایت : ۶۱۳۶۷

◄ آزموده را آزمودن خطاست

◄ آزموده را آزمودن خطاست
| تین‌نیوز|

محمود خم‌بر؛ مرد خردمند هنرپیشه را؛ عمر دو بایست در این روزگار؛ تا به یکی تجربه آموختن؛ با دگری تجربه بردن به کار! شاید این آرزوی شیخ اجل (حضرت سعدی شیرازی) از راه‌های دیگری هم قابل‌دسترسی باشد و برای زندگی بهتر لزوماً نیازمند حیات دوباره نباشیم، اینکه زندگی کردن برای انسان باتجربه سهل‌تر و لذت‌بخش‌تر است را اگر از شیخ اجل بپذیریم، می‌توانیم بگوییم اگر از تجربه دیگران استفاده کنیم، می‌توانیم بدون نیاز به عمری دیگر همین چند سال زندگانی را با آرامش خاطر بیشتری سپری کنیم.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، اما پیش از آن باید بدانیم زندگی بهتر به چه معناست؟  به نظر می‌رسد یکی از مؤلفه‌های زندگی خوب داشتن رفاه و آرامش باشد، البته این رفاه لزوماً نیز به معنای داشتن پول بیشتر نیست، گاهی یک سفر آرام و بی‌خطر، یک گشت‌وگذار در طبیعت نیز می‌تواند چنین آرامشی را به ارمغان بیاورد.

حال تصور کنید برای این زندگی بهتر و آرامش تصمیم می‌گیرید، چند روزی را از قیل‌وقال شهر فاصله بگیرید، در همین حین چشم‌تان به تیتر سیاه و بزرگ یک روزنامه می‌افتد، سالانه 15 هزار نفر در سوانح جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند، آرامشی باقی می‌ماند؟ هرگز؛ وقتی می‌دانید که سالانه 15000 هزار فردی که مانند شما به‌قصد آرامش از شهر خارج‌شده‌اند جان خود را از دست می‌دهند دیگر جایی برای آرامش باقی نمی‌ماند.

اما راه‌حل این معضل چیست؟ آیا باید شیوه‌ها و روش‌های مختلف را به کار بگریم و چند دهه انتظار بکشیم که آیا این روش پاسخگوی نیاز جامعه است یا خیر؟ یا به قول شاعر آزموده را آزمودن خطاست؟ به نظر می‌رسد استفاده از تجربیات دیگران به‌مثابه عمر دومی برای انسان‌ها است و لازم است که از تجربیات موفق دیگران بهره‌ ببریم، در این موضوع خاص نیز که با جان هزاران نفر درگیر است، استفاده از تجربیات کشورهای موفق منطقی‌ترین راه‌حل موجود باشد.

حمید نجف کارشناس حمل‌ونقل نیز این ادعا را تائید کرد و گفت: در هفته دولت شما شاهد بودید که چه اخباری مورد پوشش رسانه‌ها قرار گرفت، به‌عنوان‌مثال از افتتاح یک جاده و یا پل و مواردی از این‌ دست به‌عنوان دستاورد مهم دولت یاد می‌شد درحالی‌که این موارد واقعاً اهمیت آنچنانی‌ ندارند و مسائل بسیار مهم دیگری مغفول ماند.

نجف که از وضعیت موجود راضی به نظر نمی‌رسید گفت: دستاورد بسیار مهمی تحت عنوان کاهش تلفات جاده‌ای که مهم‌ترین دستاورد دولت بوده و هست چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد حال اینکه این دستاورد به این معنی است که مستقیماً جان هزاران نفر نجات داده‌شده است، این مسئله اما از دو وجه قابل‌ستایش و قدردانی است.

نارضایتی نجف از رسانه‌ها رفته‌رفته بدل به رضایت از عملکرد دولت شد و ادامه داد: وجه اول این است که اگر شاخص رشد جمعیت را در نظر بگیریم، تعداد تولیدات خودرو را در نظر بگیریم، متوجه بی‌نظیر بودن این اقدامات خواهیم شد، به‌عبارت‌دیگر این کاهش آمار سوانح و تلفات در حالی به‌دست‌آمده است که جمعیت کشور افزایش داشته است، تعداد خودروها افزایش داشته است و بر این اساس سفرها و عبور و مرورهای بیشتری نیز صورت گرفته است.

اگر به این آمار و ارقام در سال 85 نگاه کنیم و این اطلاعات را با سال 95 مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که شاخص‌های رفاه و امنیت در این بخش رشد چشمگیری داشته است.

امید بر فضای گفتگو سایه افکنده بود و حمید نجف ادامه می‌داد: این روند باید از این به بعدهم ادامه پیدا کند، این تعداد 16 هزار نفر هم قابل‌قبول نیست و باید آن‌قدر این اقدامات را ادامه بدهیم که این عدد هرروز کم‌تر و کم‌تر بشود، در کشور سوئد تلفات جاده‌ای چیزی در حدود 300 نفر در سال است اما همان 300 نفر دغدغه‌ای بسیار جدی برای مسئولین است.

این کارشناس حمل‌ونقل با اشاره به تجربیات دیگر کشورها گفت: تنها راه پیش‌روی ما هم همین است، اینکه از تجربه کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته استفاده کنیم، اقدامات آن‌ها را رصد کنیم و با توجه به آن‌ها سامانی به وضعیت حمل‌ونقل داخلی بدهیم، شما کشور فرانسه را اگر بررسی کنید متوجه می‌شوید در زمان کاندیداتوری ژاک شیراک برای ریاست جمهوری، یک کمیته ایمنی ایجادشده بود برای کاهش تلفات جاده‌ای و رئیس آن کمیته شخص رئیس‌جمهور فرانسه بود، خب این مسئله و اهمیت دادن شخص اول کشور به این موضوع می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد و تأثیرگذار هم بود.

نجف علت کاهش تلفات را در موارد زیر می‌دید: بخشی از این کاهش را می‌توانیم ناشی از دستگاه‌های نظارتی بیشتر بدانیم، بخش دیگری نیز به‌موجب پیشرفت فنّاوری، ترمیم نقاط حادثه‌خیز، اصلاح قوانین و مهم‌تر از همه فرهنگ‌سازی‌های که طی 10 سال گذشته صورت گرفته است انجام‌شده است، یعنی بنده تصور می‌کنم مردم تا حد زیادی بر این مسئله آگاهی پیداکرده‌اند که کاهش این تعداد تلفات درگرو همت خودشان است.
 
 
 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • پاسخ

    عالی! کاش این مسئولین لباس برکنند و پست و مقام را بنهند و به گوسفندچرانی شان بپردازند و مردم خود آقای خویش باشند.

  • پاسخ

    یه تیتر خبری بزنید شما سایت خبری هستید یا ادبی …

  • پاسخ

    واقعا اگر قرار است خبرهای حوادثاین قدر لطیف بیان شوند باید به شما جایزه بدهند که مراقب روحیه ی مخاطب هم هستید.