بازدید سایت : ۴۷۴۵۳

◄ مالزی و راه‌های جذب گردشگران در ماه رمضان

◄ مالزی و راه‌های جذب گردشگران در ماه رمضان
|

وبلاگ تین‌نیوز، بهزاد الصفی| مدت‌ها است که مالزی خود را به عنوان قطب برندهای حلال به دنیا معرفی کرده است. وزارت گردشگری و فرهنگ کشور مالزی برای ایجاد جذابیت در حوزه گردشگری خود در ماه رمضان، در سال 2013 دست به ایجاد بازارهای رمضان زد. این بازار یک رویداد گردشگری بی نظیر است و غذاهای محبوب مردم مالزی در آن توزیع می‌شود. در کنار این بازار، «جشنواره رمضان» نیز برگزار می‌شود. در کنار اینها و در سال 2015 بازارهای شبانه نیز به مجموعه اقدامات در نظر گرفته شده برای جذب گردشگر افزوده شد. این بازارها که برای جذب گردشگران خارجی، به خصوص از آسیای غربی، راه‌اندازی شده، در تمام طول شب باز هستند و با نمایش برخی سنت‌های این کشور، جاذبه‌های گردشگری ویژه‌ای را در این ماه ارائه می‌کنند.
 
ماه مبارک رمضان در این کشور اسلامی تا حدودی نسبت به سایر کشورهای دیگر تفاوت‌هایی دارد و علت آن نیز وجود اقلیت‌های چینی (30%) و هندی‌ها (7%) است. با این‌ وجود تمام مناطق مالزی در این ماه حال و هوای دیگر به خود می‌گیرند زیرا جمعیت 60 درصدی مسلمان مالزی خود را آماده می‌کنند تا در مهمانی خدا حضور یابند. ماه رمضان در مالزی همچون ایران حال و هوای خاص ملکوتی بیشتری به خود می‌گیرد و علاوه بر فعال شدن بیشتر مساجد و فعالیت‌های مذهبی، بازارهای رمضان (به زبان مالایی = پاسار مالام) فعالیت‌های خود را آغاز می‌کنند و قبل از افطار این بازارها با فروش انواع غذاها و شیرینی‌ها روزه ‌داران زیادی را به خود جلب می‌نمایند. تنوع غرفه‌های این بازارها که گهگاه تعداد آن‌ها به 200 غرفه در هر بازار می‌رسد و پخت غذاها بر روی زغال که باعث طعم و مزه بهتر غذاها می‌گردد از مشخصه‌های این بازارها هستند. بیشتر مالزیایی‌ها عموما در این بازارها افطار کرده و یا افطاری خود را از این بازارها تهیه و به خانه می‌برند.
 
وزیر گردشگری مالزی اعلام کرده این کشور «ماه رمضان» و «بازار رمضان» را به‌عنوان محصولات توریستی برای جذب گردشگران عرضه می‌کند. بزرگ‌ترین بازار رمضان کوالالامپور Taman Tasik Permaisuriو بازار رمضان شاه عالم نام دارند. شایان‌ذکر است یکی از مهم‌ترین کشور واردکننده خرمای ایران کشور مالزی است.
 
تجار ایرانی با تاجران این کشور توانسته‌اند بازار مناسبی از خرمای ایران را در این منطقه ایجاد کنند. خرمای ایرانی در این بازارها طرفداران زیادی دارد و مسلمانان مالزی در هنگام افطار معمولا روزه خود را با خرمای ایران بازمی‌کنند.
 
نماز «تراویح» از دیگر رسوم مسلمانان مالزی در ایام ماه مبارک رمضان است که مردم این کشور پس از افطار و اقامه نماز مغرب به‌صورت گروهی به مساجد رفته و مراسم نماز «تراویح» را به‌عنوان وظیفه‌ای عبادی برگزار می‌کنند. برپایی سفره‌های افطار در مساجد مالزی از دیگر رسوم این ماه مبارک است.
 
عید فطر که به آن hari yaya هم در زبان مالایی گفته می‌شود مهم‌ترین عید ملی و مذهبی آن‌هاست که باشکوه هر چه تمام‌تر برگزار می‌گردد و با برپایی نورافشانی به استقبال رفته و 2 روز تعطیل رسمی است که به دلیل تقارن با برخی تعطیلات دیگر گاهی به 1 هفته نیز می‌انجامد. در این روز مراسمی با عنوان «سفره باز» یا "Open House" برگزار می‌گردد و بزرگان، متمولان و صاحب‌ منصبان در خانه‌های خود به استقبال مردم نشسته و از آنان با پهن کردن سفره‌ها پذیرایی می‌کنند و همه مردم می‌توانند در آنجا حضور یافته و غذا تناول کنند.
 
در این مراسم «ملاقات مردمی» با مسئولین من‌جمله نخست‌وزیر نیز انجام می‌پذیرد و مردم مسائل خود را با آنان در میان می‌گذارند و مسئولین با ایستادن در برابر درب‌های ورودی محل میهمانی با آنان دست داده و خوش‌و بش می‌کنند. پوشیدن لباس‌های سنتی و محلی یکی دیگر از رسوم مالزیایی‌ها در این روزاست.
 
در قبل از ماه رمضان نیز مسابقات بین‌المللی قران کریم (International Quran Recital Competition) باشکوه خاص و رشته‌های متنوع در مالزی برگزار می‌گردد که طی چند نوبت ایران رتبه اول این مسابقات را کسب نموده است. لازم به ذکر است این مسابقات از سال 1961 تاکنون در مالزی برگزار می‌گردد و پنجاه و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی توسط سازمان توسعه اسلامی مالزی در اردیبهشت سال 1395 به پایان رسید.
 
ذکر چند نکته دیگر:
در ماه مبارک رمضان رستوران‌ها و اغذیه فروشی های غیر مسلمان باز هستند ولی افراد مسلمان حق ندارد در طول روز در آنجا غذا صرف نماید. این موضوع به صورت اطلاعیه در درب ورودی رستوران‌ها و اغذیه فروشی ها نصب شده و خود صاحب رستوران نیز در هنگام ورود مشتریان به آنها اطلاع می‌دهد چنانچه مسلمان هستید از پذیرایی معذور است. در این خصوص چنانچه ماموران "شریعه اسلام" فرد مسلمانی را در ماه رمضان و در طول روز در رستورانی مشاهده کنند که در حال صرف غذاست ، به خاطر بی احترامی به ماه مبارک رمضان وی را 2000 رینگیت و نیز صاحب رستوران را نیز 2000 رینگیت جریمه می‌کنند و در صورت تکرار این مبلغ به 5000 رینگیت افزایش می‌یابد.

از 10 روز مانده به عید سعید فطر تابلوها و بیلبوردهای بزرگی با عنوان  Salam  Aidilfitr در سطح شهر نصب می‌گردد و مردم مسلمان مالزی به پیشواز عید فطر می روند.

با توجه به اینکه عید فطر، بزرگترین عید مسلمانان مالزی است، در روزهای ماه رمضان مردم در حال خرید لباس و ... برای عیدشان هستند و فروشگاه‌ها و مراکز خرید مملو از مشتری است. از این رو ترافیک زیادی در سطح شهر وجود دارد مخصوصا در عصر هنگام که همه خود را برای صرف افطار آماده می‌کنند.

یکی از رسوم مردم مسلمان مالزی برای عید فطر این است که پدر خانواده پارچه بزرگی را خریداری نموده و برای کلیه اعضای خانواده خود سفارش دوخت لباس از همان پارچه را به خیاط می‌دهد. در روز عید فطر همه اعضای خانواده همان لباس متحد الشکل را پوشیده  و به دید و بازدید و گرامی داشت عید فطر می‌روند که منظره بسیار جذاب و تاثیرگذاری است.

در سال 1395 مبلغ فطریه 7 رینگیت (تقریبا معادل 6 هزار تومان) تعیین شده بود که در طول ماه رمضان در مساجد دریافت می‌گردید و قبض نیز ارایه می‌شد. در کشورمان در روز عید فطر فطریه دریافت می‌گردد.

مسلمانان مالزی عادت دارند نیم ساعت قبل از اذان در ماه مبارک رمضان افطاری خود را در بشقابی ریخته و در رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها بر سر میز نشسته تا اذان پخش شود. این صبر و تحمل و صبوری  برایم جالب توجه بود.

قبل از اذان مغرب مسلمانان در مسجد جمع شده و به دعا و نیایش و ختم قران می پردازند و به هنگام پخش اذان مغرب افظاری را در مسجد که شامل نوعی حلیم، خرما، چای، شربت و شیرینی و غذای اصلی است صرف نموده و سپس نماز مغرب را ادا می‌کنند. در ایران بعد از اذان مغرب ابتدا نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود و سپس افطاری صرف می‌گردد.

تمامی مسلمانان مالزی که جمعیت 60 درصدی کشور را تشکیل می‌دهند به شدت احکام اسلامی را رعایت می‌کنند و در ماه رمضان همه افراد بالغشان روزه‌دار هستند.

در شب هنگام مسلمان در مساجد حضور دارند و به صورت دسته جمعی به تلاوت قران و نمازهای مستحبی مشغول هستند.

مراسم افطار و نماز مغرب در مسجد جامع و مسجد ملی کوالالامپور واقعا دیدنی و تاثیر گذار است. نشستن در سفره افطار به همراه هزاران روزه دار دیگر و بهره‌گیری از معنویات آن حال و هوای خاصی دارد که قابل وصف نیست.

عید فطر در مالزی 2 روز تعطیل رسمی است هرچند که با تلاقی شدن با سایر تعطیلات به 1 هفته می‌رسد ولی دید و بازدیدهای مردم مالزی برای تبریک عید فطر گاها یک ماه به درازا می‌کشد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.