| کد خبر: 120093 |

مذاکرات خودروسازان ایرانی و چک برای تولید مشترک

هفته‌نامه حمل ونقل|

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و «ویتخ فیلیپ» نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری چک در دیداری، بر پیگیری جدی مذاکرات خودروسازان دو کشور برای تولید مشترک تأکید کردند.
مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران که در رأس هیئتی تجاری از فعالان اقتصادی ایرانی به چک سفر کرده است، در ادامه دیدارهای خود به پارلمان چک رفت و با ویتخ فیلیپ نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری چک دیدار و گفت‌وگو کرد.

فیلیپ در این دیدار به پیگیری‌های جدی مجلس، دولت و بخش خصوصی چک برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران اشاره کرد و گفت: این پیگیری‌ها در زمینه‌های مختلف صنعتی از جمله صنعت خودرو، تولید واگن و تجهیزات مربوط به مترو و تراموا به نتابج خوبی رسیده است. او با بیان اینکه جمهوری چک دیدگاه بسیار مثبتی برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با ایران دارد تأکید کرد، روند توسعه روابط اقتصادی دو کشور نیز به مسیر درستی هدایت شده است و می‌توان امیدوار بود در آینده نزدیک حجم مراودات بسیار افزایش یابد.
 
در ابتدای این دیدار رئیس اتاق تهران به خواسته نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری چک توضیحات کاملی در مورد اقتصاد ایران و ظرفیت‌های بالقوه آن برای سرمایه‌گذاری و مشارکت ارائه کرد. خوانساری با بیان اینکه سابقه روابط تجاری و صنعتی ایران و چک به دهه‌ها قبل باز می‌گردد، افزود: خوشبختانه روابط اقتصادی و سیاسی ما با چک، در طول سال‌ها مثبت و رو به جلو بوده است.
 
وی گفت: امیدواریم اکنون که با توافق هسته‌ای و رفع محدودیت‌ها و تحریم‌ها، اقتصاد ایران در قالب یک اقتصاد نوظهور و رو به رشد ظاهر شده است بتوانیم همکاری‌های خود را با کشورهایی مانند چک که صاحب صنعت و فناوری هستند بهبود ببخشیم. وی افزود: دولت و پارلمان جمهوری چک می‌توانند این نوید را به فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران چک بدهند که پروژه‌های سودآور بسیاری ایران وجود دارد که با توجه به جذابیت‌های بازار منطقه برای تولید و صادرات بسیار مناسب است و انتفاع چندجانبه دارد.

رئیس اتاق تهران همچنین به ویتخ فیلیپ توضیح داد که پارلمان چک می‌تواند در رفع مشکلات کنونی بر سر توسعه از جمله مسائل بانکی و ایجاد کانال‌های ارتباطی برای نقل‌وانتقال پول بسیار مؤثر عمل و مشوقی برای توسعه روابط دوجانبه فراهم کند.
 
همکاری خودروسازان ایرانی و چک در تولید اتوبوس هیبریدی و گازسوز
نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری چک نیز در این دیدار گفت: کشورش می‌تواند برای گشایش مشکلات مربوط به موانع بانکی و نقل‌وانتقال پول به ایران کمک و برخی از مشکلات موجود را حل کند. ویتخ فیلیپ، به رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای شرکت‌های چک و ایرانی قرار داشت اشاره کرد و گفت: خودروسازهای چک و ایران مذاکرات زیادی انجام داده و به نتایج خوبی برای همکاری رسیده‌اند و طی هفته‌های جاری برای مونتاژ، راه‌اندازی خط تولید مشترک و ارائه خدمات پس از فروش دوباره پای میز مذاکره می‌نشینند. این مقام جمهوری چک افزود: ما علاقه داریم که بتوانیم خودروسازی «اشکودا» را در بازار ایران فعال کنیم.
 
این همکاری نه فقط در حوزه تولید خودروی سواری که مهم‌تر از آن در زمینه تولید اتوبوس‌های هیبریدی و گازسوز دنبال می‌شود. همچنین دیگر فعالان صنعت خودرو در چک نیز مذاکرات خود را با شرکت‌های خصوصی و دولتی ایران آغاز کرده‌اند. ویتخ فیلیپ در پایان ابراز امیدواری کرد جمهوری چک بتواند در مسائل مختلف اقتصادی از جمله نقل‌وانتقال پول و مراودات بانکی، خودروسازی، حمل‌ونقل شهری، انرژی و محیط‌زیست و... با بخش خصوصی ایران وارد همکاری شود.
 
جمهوری چک می‌تواند جزو پنج کشور سرمایه‌گذار در ایران باشد
رئیس اتاق تهران نیز در ادامه این دیدار به فعال شدن دیگر کشورها در حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت در طرح‌های اقتصادی در ایران اشاره و تأکید کرد که جمهوری چک می‌تواند جزو پنج کشور اول سرمایه‌گذار در اقتصاد ایران باشد. مسعود خوانساری گفت: اکنون کشور هند در بندر چابهار ایران سرمایه‌گذاری یک میلیاردی انجام داده است. کشور چین چند سالی است پروژه‌های مهم و بزرگی را در ایران به دست گرفته و کره‌جنوبی نیز یک خط اعتباری ۱۰ میلیارد دلاری برای مشارکت با ایران اختصاص داده است.

وی افزود: در میان کشورهای اروپایی نیز اتریشی‌ها فعالیت خود را در حوزه‌های گردشگری، هتل‌ساز‌ی و دارو آغاز کرده‌اند و دانمارک نیز با سرمایه‌گذاری برای تولید دارو وارد حوزه بهداشت و درمان شده است. کشور ایتالیا نیز در حوزه معدن و صنایع معدنی گام‌های خوبی برای مشارکت برداشته است.
 
وی افزود: اکنون جمهوری چک می‌تواند با حمایت از فعالان اقتصادی خود و ترغیب و تشویق آنها وارد مرحله سرمایه‌گذاری شود و سهم بیشتری در همکاری‌های دوجانبه داشته باشد. در این دیدار که در ساختمان پارلمان جمهوری چک برگزار شد، «یان کاوان» رئیس اتاق بازرگانی چکسلواکی-ایران و «علی‌اکبر جوکار» کاردار ایران در پراگ و نیز حضور داشتند.
 
هیئت ۳۰ نفره فعالان اقتصادی ایران از طرف اتاق بازرگانی تهران به سرپرستی مسعود خوانساری دیروز وارد جمهوری چک شد؛ بیشتر اعضای هیئت ایرانی را در این سفر فعالان صنعتی تشکیل می‌دهند. شرکت در نشست‌های تجاری و دیدار با با ولادیمیر دلوهی رئیس اتاق بازرگانی و یروسلاو هاناک رئیس کنفدراسیون صنایع جمهوری چک، از دیگر برنامه‌های هیئت ایرانی در این سفر بود.

بر اساس این گزارش، میزان کل تولید ناخالص داخلی جمهوری چک چهار هزار و ۲۸۴ میلیارد کرون معادل ۱۸۲ میلیارد دلار است؛ نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۵ برابر با ۳. ۹ درصد بوده و سرانه درآمد ملی این کشور نیز ۱۸ هزار و ۲۰۰ دلار است. نرخ تورم این کشور در سال ۲۰۱۵ پنج دهم درصد اعلام شده است. نرخ بیکاری در سال ۲۰۱۵ در جمهوری چک ۶ درصد بود؛ ضمن آن که بدهی خارجی این کشور در این سال، ۹۹ میلیارد دلار و نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در جمهوری چک ۲۳.۶ درصد است.
 
براساس آمار اعلام شده از سوی جمهوری چک، حجم مبادلات اقتصادی این کشور با ایران در سال ۲۰۱۵ برابر با ۵۲ میلیون دلار بوده که نسبت به سال پیش از آن نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است. حجم مبادلات دو کشور در ۱۱ ماه سال ۲۰۱۶ براساس اعلام اداره آمار چک با رشدی حدود ۲۵ درصد به میزان ۵۹ میلیون و ۱۳۹ هزار دلار رسید که در زمان مشابه سال گذشته، ۴۷ میلیون و ۴۳۳ هزار دلار بوده است. ‎حجم مبادلات اقتصادی چک با کشورهای همسایه ایران از جمله ترکیه در سال ۲۰۱۵ حدود سه میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار، آدربایجان یک میلیارد و ۱۷۶ میلیون دلار، قزاقستان حدود ۶۸۵ میلیون دلار، امارات حدود ۸۹۷ میلیون دلار و عربستان حدود ۶۲۰ میلیون دلار است.

لینک خبر
 
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.