| کد خبر: 110971 |

◄ زمانی که حمل‌ونقل هوایی به داد جان انسان‌ها می‌رسد

تین‌نیوز| شاید روزی کسی باور نمی‌کرد که حمل‌ونقل هوایی بتواند کمکی به نجات جان یک انسان کند؛ همین چند ماه گذشته بود که اولین عملیات انتقال هوایی قلب بیمار مرگ مغزی انجام شد که در نوع خود کار بی‌نظیری به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، در مهرماه سال جاری از سوی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به مرکز پیوند وزارت بهداشت اعلام شد که فردی در این شهر دچار مرگ مغزی شده و چون در این شهر امکان پیوند قلب، کلیه و کبد وجود نداشت، بنابراین باید هماهنگی‌های لازم را برای انتقال قلب کبد و کلیه این بیمار به نقاط دیگر انجام بگیرد.

در همین راستا  یک فروند هواپیمای جت در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت و به محض رسیدن قلب به فرودگاه تهران، پیوند با موفقیت انجام شد.

این موضوع تنها موردی نیست که حمل‌ونقل هوایی توانسته جان یک انسان را نجات دهد؛ همین ماه گذشته بود که یک جوان 22 ساله که دچار پارگی عروق مغزی شده بود خانواده وی در اقدامی انسانی، قلب فرزند خود را اهدا کردند و قلب او در سریع‌ترین زمان ممکن با هواپیمای جت به تهران منتقل شد.

امید قبادی، قائم مقام انجمن اهدای عضو در نشست با هیات مدیره انجمن اهدا عضو کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرده است؛ با پیگیری‌های انجام شده و با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به زودی امکان ترابری هوایی جهت انتقال عضو به موقع در محل پیوند فراهم می‌شود.

وی‌ می‌گوید؛ در طی مدت اخیر ۱۵۰ پیوند قلب به دلیل عدم امکان ترابری هوایی در کشور انجام نشده است.

این موضوع به حدی در دنیا مهم شده است که دانشمندان هندی به دنبال هموار کردن راه برای پروژه‌ای هستند که می‌تواند بطور چشم‌گیری زمان مورد نیاز برای پیوند اعضا را کاهش دهد.

طبق گزارش رویترز، اگر همه چیز طبق نقشه پیش برود، هند می‌تواند به زودی از پهپادها برای انتقال اعضا استفاده کند و بیمارستا‌ن‌ها می‌توانند زمان پیوند عضو را تا ۵۰ درصد کاهش دهند.

در حال حاضر، انتقال عضو در این کشور با ایجاد یک خط سبز در جاده‌ها برای اطمینان از حرکت روان آمبولانس‌ها انجام می‌شود. یک قلب را می‌توان برای کمتر از ۱۰ ساعت حفظ کرد در حالی که زمان حفظ کبد بین ۱۲ تا ۱۵ ساعت است.

کوتا هارینارایان، پدر هواپیماهای جنگنده سبک هندی این پروژه یک میلیون روپیه‌ای را به همراه دانشمندان آمریکایی و کی راماچاندرا از انجمن ملی طراحی و تحقیق برای خودروهای پرنده هدایت می‌کند. راماچاندرا دارای تخصص در فناوری پهپاد بوده و هارینارایان یک دانشمند هوافضا است.

این محققان در حال بررسی دو فرصت هستند که یکی شامل ساخت فناوری انتقال اعضا به شکل پهپاد و دیگری استفاده از یک جعبه خاص برای انتقال عضو است.

ایده استفاده از پهپادها برای انتقال سریع عضو همچنین در آمریکا نیز در حال کار است.
 

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.