| کد خبر: 122420 |

عضو هیات مدیره راه آهن در یازدهمین جلسه کمیته ترانزیت خبر داد

◄ واگذاری ریاست ستاد بنادر خشک به راه‌آهن

تین‌نیوز|

 رییس کمیته ترانزیت راه‌آهن با اعلام اینکه نظر به اهمیت راه‌آهن برای اتصال به بنادر خشک و نقشی که راه‌آهن در حمل کالاها در مسیر طولانی و به صرفه بودن آن ایفا می‌کند، گفت: ریاست ستاد بنادر خشک کشور از طرف شورای عالی ترابری کشور به راه آهن جمهوری اسلامی ایران واگذار شده است.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز؛ حسین عاشوری، عضو هیئت مدیره و رییس کمیته ترانزیت راه آهن در یازدهمین جلسه کمیته ترانزیت ضمن اشاره به آمارعملکردی راه آهن در بخش ترانزیت، صادرات و واردات طی 11 ماهه سال جاری، عنوان کرد: محصولات ترانزیت شده در مدت زمان یاد شده شامل کود، پنبه، محمولات سوختی، صفحات چوبی، گوگرد، سنگ معدن، شمش آلومینیوم و کانتینر بوده که بجز گوگرد ترکمنستان با کاهش مواجه بوده و در سایر اقلام رشد ترانزیت را داشته‌ایم.

عضو هیات مدیره راه آهن با اشاره به تعداد شرکت‌های فعال در امر ترانزیت راه آهن، اظهار داشت: 96 شرکت در حمل و نقل ترانزیت فعالیت داشته‌اند که 93 در صد حمل و نقل توسط 20 شرکت فعال محقق شده است.

وی افزود: کشورهای آسیای میانه از جمله کشور ازبکستان و ترکمنستان بیشترین سهم را در تناژ حمل و نقل ترانزیتی به عنوان کشور مبدأ به خود اختصاص داده‌اند.

توسعه ترانزیت بین کشورهای هند و روسیه از طریق کریدور شمال – جنوب

عاشوری در ادامه سخنان خود به موضوع توسعه ترانزیت بین کشورهای هند و روسیه از طریق کریدور شمال – جنوب، جذب بارهای خلیج فارس به دریای سیاه از طریق ایران – اذربایجان- گرجستان و همچنین جذب محمولات نفتی ترانزیتی عراق در جهت افزایش میزان ترانزیت اشاره کرد.

وی اضافه کرد: تا دو هفته آینده جلسه مشترک سه جانبه با کشورهای روسیه و آذربایجان به منظور بازنگری درباره تعرفه و همچنین کوتاه‌تر شدن زمان سیر برای ترانزیت برگزار خواهیم کرد.

عاشوری به محورآستارا – آستارا اشاره کرد و افزود: با توجه به پیشرفت فیزیکی پروژه، طی دو ماه آینده محور ریلی آستارا – استارا به بهره برداری می‌رسد که نقش مهمی در ترانزیت خواهد داشت.

وی بیان داشت: برای فعال سازی کریدور مسیر اینچه برون نیز با همکاری سازمان «اکو» اجلاس سه جانبه ای بین راه آهن‌های ایران، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد.

سیمان، سنگ آهن، ذغال سنگ و کاشی عمده‌ترین کالاهای صادراتی از بخش ریلی

عضو هیات مدیره راه آهن در ادامه به میزان صادرات و واردات طی 11 ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: عمده‌ترین محصولات صادراتی طی مدت یاد شده شامل سیمان، سنگ آهن، ذغال سنگ و کاشی بوده که بیشترین کالا سیمان بوده که به کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان و ترکیه صادر شده است.

وی اضافه کرد: در بخش صادرات طی 11 ماه سال جاری با رشد 55 درصد مواجه بودیم که حدود 10 میلیون تن کالا جابجا شده است.

وی درباره کالاهای وارداتی عنوان کرد: گندم، سنگ معدن روی، پنبه، کود سولفات، کنجاله و جو از جمله محمولات وارداتی است.

عاشوری تصریح کرد: کشورهای قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و ترکیه مبادی اصلی در امر واردات بوده‌اند و 2.3 میلیون تن کالا وارد شده است.

رییس کمیته ترانزیت راه آهن فعال‌ترین مرزهای کشور در امر ترانزیت، صادرات و واردات را سرخس، بندرعباس، رازی، اینچه برون، جلفا و میرجاوه اعلام کرد و گفت: طی 11 ماه اخیر مرزهای رازی و میرجاوه رشد خوبی را در سه بخش فوق داشته‌اند.

قدم‌های خوبی در بحث کاهش تعرفه برداشته شده است
عضو هیات مدیره راه آهن با بیان اینکه طی ماه‌های اخیر فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشتیم، اظهار داشت: با توجه به رکود اقتصادی حاکم در کشور، راه آهن کشورهای منطقه توانسته اقدامات گسترده‌ای را در جهت رشد ترانزیت، صادارت و واردات کالا انجام دهد که می‌توان به برگزاری جلسات مشترک با راه آهن‌ها و صاحبان بارکشورهای آسیای میانه و تجار ایرانی و اتاق بازرگانی اشاره کرد.

عاشوری افزود: خوشبختانه طی برگزاری جلسات متعدد با بخش بازرگانی و بین المللی، توانستیم به تحلیل‌های خوبی در خصوص وضعیت بارهای منطقه دست یابیم.

وی با اشاره به توسعه پایانه‌های تخلیه در راه آهن گفت: طبق دستور مدیر عامل راه آهن در هر مکانی که بخش خصوصی علاقمند به سرمایه گذاری نباشد راه آهن اقداماتی در خصوص راه اندازی سیستم تخلیه اقدام می‌کند تا روند تخلیه بارها در کمترین زمان ممکن انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه قدم‌های خوبی در بحث کاهش تعرفه برداشته شده که از آن جمله می‌توان به تفاهم نامه ایران و کشور قزاقستان در خصوص جذب بار و اعطای تخفیف جهت حمل کالای صادراتی و ترانزیتی اشاره کرد.

عضو هیات مدیره راه آهن همچنین یادآور شد؛ با توجه به عضویت کشور در موافقت نامه بین الدول بنادر خشک کمیسیون اقتصادی اجتماعی آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل اسکاپ (UNESCAP) که تسهیل کننده حمل و نقل ترکیبی و تکمیل‌کننده توسعه حمل ونقل پایدار و ارتقای آن در منطقه اسکاپ است، دبیرخانه این سازمان، مطالعه‌ای را تحت عنوان «تقویت و توسعه بنادر خشک دارای اهمیت بین المللی در چارچوب منطقه‌ای» آغاز کرده است.

حسین عاشوری، عضو هیئت مدیره و رئیس کمیته ترانزیت راه آهن در پایان با اعلام اینکه نظر به اهمیت راه آهن برای اتصال به بنادر خشک و نقشی که راه آهن در حمل کالاها در مسیر طولانی و بصرفه بودن آن ایفا می‌کند، گفت: ریاست ستاد بنادر خشک کشور از طرف شورای عالی ترابری کشور به راه آهن ج.ا.یران واگذار شده است.

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.