| کد خبر: 110157 |

معاون محیط‌زیست انسانی، سازمان محیط زیست

◄ آلودگی هوا یا آلودگی برخی رسانه‌نماها

تین‌نیوز| با پایان یافتن آلودگی هوای شهر تهران و بنا بر برگزاری ماهیانه نشست خبری این سازمان، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با انتقاد از ادعاهای دروغ برخی مسئولین و رسانه‌ها در زمینه آلودگی هوا، بر لزوم شفاف‌سازی در این زمینه از سوی رسانه‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، سعید متصدی با اشاره به این نکته که، این افراد خوراک تبلیغاتی شبکه‌های معلوم الحال را که برای براندازی نظام فعالیت می‌کنند، فراهم می‌آورند، اظهار داشت: برخی افراد کارهایی انجام می‌دهند که به نفع مصالح نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و آب در آسیاب دشمن می‌ریزند، برخی رسانه‌ها و برخی افراد زحمات فرزندان این کشور در زمینه بهبود کیفیت محیط‌زیست را تخریب می‌کنند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که، بعد از انقلاب اسلامی شعارهای اساسی بحث خودکفایی،‌ استفاده از تخصص داخلی و ارتقاء سطح علمی و تخصصی بوده است، افزود: بر اساس سیاست‌های نظام در بحث آلودگی هوا پیشرفت‌هایی داشته‌ایم، هم‌چنین باید بحث‌های خودکفایی و تخصص‌گرایی در این زمینه در اولویت قرار می‌گرفت که نمونه‌های آن در کشور ما زیاد است.

متصدی با بیان این‌که «تا کنون برنامه جامعی که برای آلودگی هوا تهیه و اجرایی شده است متکی بر دانش ایرانیان بوده است و از هیچ مشاور و مستشار خارجی برای تدوین و اجرای آن کمک گرفته نشده است»، گفت: در کشورهای همسایه در بحث آلودگی هوا استراتژی‌هایی انجام شده که همگی متکی بر دانش دیگر کشورها تهیه و اجرا شده است، اولین برنامه کاهش آلودگی هوا را در سال 79 شروع کردیم. علاوه بر این در سال 93 راهکارهای اجرایی کاهش آلودگی هوا را پیشنهاد دادیم، هم‌چنین در سال 95 مصوبه دولت در زمینه کاهش آلودگی هوا ارائه شد که همگی متکی بر اسناد علمی است.

وی با اشاره به این مهم که، اجرای برنامه‌ها نیز با توجه به توان داخلی متخصصان ایرانی بوده است و بدون کمک گیری از بنگاه‌های خارجی فعالیت‌های خود را در این زمینه آغاز کرده‌ایم، ابراز داشت: امروز با کمک و توان علمی و اجرایی داخل کشور شاهد تولید بنزین یورو 4 هستیم، خودروها با توان داخلی به استاندارد یورو 4 رسیده‌اند ولی متاسفانه عده‌ای ادعاهایی که هیچ پایه علمی و اجرایی ندارد مطرح می‌کنند.

به گفته متصدی، در ایام اخیر یک فرد ادعا کرد که 441 نفر به خاطر آلودگی هوا فوت کرده‌اند، سوال اینجاست که چه کسی می‌تواند طی یک هفته چنین اطلاعاتی ارائه دهد؟ در حقیقت مدل‌های گوناگونی وجود که می‌تواند میزان فوت و مرگ ناشی از آلودگی هوا را تخمین بزند ولی کسی نمی‌تواند ادعا کند که 441 نفر طی هفته گذشته به خاطر آلودگی فوت کرده‌اند یا کس دیگری ادعا می‌کند که شاخص 180 در آلودگی هوا به معنای بمب اتم است.

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان محیط‌زیست با اشاره به این نکته که ،شاخص‌های آلودگی هوا تقسیم‌بندی مشخصی دارد و روشن است که در هر مرحله چه اتفاقاتی می‌افتد و چه توصیه‌هایی باید داشته باشیم، گفت: شاخص بالای 150 برای همه گروه‌ها مضر است ولی اگر شاخص بین 100 تا 150 باشد برای گروه‌های حساس آسیب‌زا و خطرناک است، این گروه شامل ورزشکاران حرفه‌ای، بیماران قلبی و تنفسی، زنان باردار، کودکان و سالمندان است. این افراد برای شبکه‌های معلوم الحال که برای براندازی نظام حرکت می‌کنند خوراک تهیه می‌کنند.

وی با تاکید مجدد بر این‌که، این حرف‌ها مبنا و اساس علمی ندارد، تاکید کرد: این افراد کسانی نیستند که برای حفظ نظام و کمک به ارتقای محیط‌زیست فعالیت کنند و در حقیقت تلاش جوانان و برنامه ریزان این کشور را هدر می‌دهند.
 
متصدی با تاکید بر این‌که اینورژن (وارونگی دما) یک پدیده طبیعی است و کسی نمی‌تواند برای آن راهکار مشخصی داشته باشد، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم کمترین انتشار آلودگی صورت بگیرد که با اقداماتی چون تعطیلی مدارس و علت‌یابی این موضوع سعی داریم انتشار آلودگی را کاهش دهیم زیرا، کشور ما از سال 1350 دچار آلودگی هوا بوده است و هر شهری که به کلان‌شهر تبدیل شده در زمره شهرهای آلوده قرار گرفته است ولی، در این مدت تصمیمات و تلاش‌های درستی برای مقابله با آلودگی هوا اتفاق نیفتاده تا این‌که در سال 79 برنامه‌ای برای کاهش آلودگی هوا طراحی شد که این برنامه 10 ساله تنها تا سال 84 اجرا شد که فارغ از ادامه اجرای آن، خوشبختانه دستآوردهای خوبی را برای کشور به همراه داشته است.

 
متصدی با اشاره به اینکه مدیریت کنترل و کاهش آلودگی هوا جزو مصوبه‌های دولت است گفت: 47 برنامه تدوین شده و در دست اجراست و بسیاری نیز به نتیجه رسیده است. حذف بنزین پتروشیمی از جمله این اقدامات مهم است که در نتیجه این اقدام میزان بنزن هوا از 600 ppm به 30 ppm رسید بنابراین چه کسی می‌تواند منکر این اقدامات و تاثیرات مثبت ناشی از آنها شود.
 
متصدی در ادامه با ارائه نمودارهای مربوط به روزهای سالم و پاک و ناسالم هشت کلانشهر کشور طی سال‌های 91 تا 95 اظهار کرد: به قطع تعداد روزهای سالم و پاک در تهران و سایر کلانشهرها نسبت به سال‌های 91 و 92 افزایش داشته است. در تهران در سال 92، 202 روز سالم، در سال 93، 233 روز سالم، در سال 94 نیز 21 روز پاک و 233 روز سالم داشتیم. این موضوع نشان دهنده فعالیت و اقدامات دستگاه‌های مختلف و نظارت دقیق سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه کاهش آلودگی هوا است.
 
متصدی بااشاره به اینکه از ابتدای امسال تا اول آذر 205 روز پاک و سالم داشته‌ایم گفت: چرا باید وقتی یک پدیده طبیعی مثل اینورژن اتفاق می‌افتد و آلودگی‌ بالا می‌رود تمام فعالیت‌های دستگاه‌ها و سازمان محیط زیست را زیر سوال برد؟

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • 0 0

    واقعا چرا؟