بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

اشیای ممنوعه در پرواز چیست

در سفر هوایی اعم از سفرهای داخلی و خارجی، اطلاع از وسایل مجاز و غیرمجاز در کابین هواپیما یا قسمت بار، به شما کمک می کند تا سفر بی دغدغه ای داشته باشید.

تین نیوز |

در سفر هوایی اعم از سفرهای داخلی و خارجی، اطلاع از وسایل مجاز و غیرمجاز در کابین هواپیما یا قسمت بار، به شما کمک می کند تا سفر بی دغدغه ای داشته باشید.

به گزارش تین نیوز به نقل از کجارو، بستن چمدان و وسایل سفر، یک هنر به حساب می آید؛ زیرا علاوه بر برداشتن وسایل ضروری باید مراقب باشید که الزامات خطوط هوایی و امنیت فرودگاه را رعایت کنید. برای هر سفر باید مطمئن شوید که اقلام مهم به راحتی در دسترس باشند و وسایلی را بردارید که باعث راحتی شما در پرواز می شوند. قوانین حمل بار مرتب تغییر می کنند و لزوم اطلاع از اقلام ممنوعه در پرواز بیش از پیش احساس می شود. نداشتن اطلاعات کافی گاهی اوقات دردسرساز است؛ چراکه باید چمدان تان را برای بررسی های امنیتی باز کنید و ضمن اتلاف وقت مجبور خواهید بود که نگاه آزاردهنده بقیه مسافران را تحمل کنید. قطعا هیچ کس دوست ندارد که سفر پردردسری داشته باشد؛ ازاین رو، تجربه و همین طور افزایش اطلاعات درباره اشیای ممنوعه در پرواز نقش بسزایی در اجتناب از چنین اتفاقاتی دارند.

اشیای ممنوعه در پروازهای داخلی

اشیای تیز

حمل اقلامی همچون چاقو، اشیای فلزی، تیغ، کاتر، قیچی، ناخن گیر، ابزار خیاطی، اشیای منحنی با لبه تیز به عنوان بار دستی به داخل کابین ممنوع است؛ گرچه امکان حمل آن ها در بخش بار هواپیما وجود دارد. این مورد درباره پروازهای خارجی نیز صدق می کند و باید رعایت شود.

لوازم یدکی

اقلام مکانیکی نظیر اره برقی، قطعات و لوازم یدکی حجیم به عنوان بار تحویلی پذیرفته نمی شوند و باید به بخش محموله یا کارگو سپرده شوند.

دخانیات

استعمال دخانیات در تمامی پروازها ممنوع است و در نتیجه حمل کبریت یا فندک های گازی مجاز نیست و امکان حمل آن ها به صورت بار دستی وجود ندارد. برخی ایرلاین های داخلی مانند ماهان، حمل هرگونه کبریت و فندک گازی را در بار دستی ممنوع کرده اند.

مایعات

حمل مایعات، اسپری ها و ژل هایی با حجم بیش از ۱۰۰ میلی لیتر دارای ممنوعیت ورود به داخل کابین و حمل به عنوان بار دستی هستند و مسافر فقط می تواند آن ها را در قالب بار پذیرش شده وارد هواپیما کند. اگر حجم مایعات کمتر از مقدار ذکر شده باشد و در کیسه پلاستیکی شفافی با در زیپ دار قرار بگیرد، می توان آن را به صورت بار دستی وارد کابین کرد.

این موضوع درباره شیشه ادکلن یا عطر نیز صدق می کند و اگر مقدار آن کمتر از ۱۰۰ میلی لیتر باشد، می توانید آن را در کیف دستی خود به داخل هواپیما ببرید.

تجهیزات غواصی

حمل بطری های هوای فشرده به شرطی به داخل هواپیما مجاز است که خالی باشند؛ با این حال، نمی توانید بطری های اکسیژن خالص را به داخل هواپیما ببرید.

چراغ مشعل غواصی یکی دیگر از اقلامی است که اگر باتری قابل شارژ آن ها جدا شده باشد، امکان حمل آن ها با هواپیما وجود دارد؛ زیرا در این صورت از هرگونه قطع و وصل غیرقابل پیش بینی جریان برق جلوگیری می شود.

اسلحه گرم و جنگ افزار

برای حمل هر نوع سلاح گرم (ورزشی، شکاری و…) باید آن را به طور رسمی از قبل اعلام کنید تا به عنوان کالای امنیتی به شکل جداگانه حمل شود. برای این منظور، وزن سلاح باید کمتر از پنج کیلوگرم باشد که فقط با اطلاع کارکنان خدمات زمینی و مستندات مناسب، امکان حمل آن به صورت بار پذیرش شده وجود دارد. ضمن اینکه حمل این گونه اقلام با وزن بیش از پنج کیلوگرم در بخش بار ممنوع است. در صورتی که برای حمل آن ها اصرار دارید، می توانید کالای خود را به ترمینال باربری ببرید تا در قسمت انبار هواپیما حمل شود.

مسافرانی که بخواهند سلاح گرم را در پرواز خود حمل کنند، برای هماهنگی باید این موضوع را در طی فرآیند رزرو بلیط به شرکت هواپیمایی اطلاع داده و این کار را حداکثر تا دو روز کاری قبل از پرواز انجام دهند. هرچند در این صورت نیز، بردن آن ها به داخل کابین هواپیما مجاز نیست و در قسمت بار هواپیما حمل خواهد شد.

در نظر داشته باشید که انواع اسپری ها شامل گاز اشک آور، بی حس کننده و همچنین مواد سریع الاشتعال نظیر بنزین و کپسول های گاز مایع در سفر هوایی ممنوع است. لوازم دفاع شخصی و هنرهای رزمی نظیر اسپری فلفل، باتوم، پنجه بوکس و غیره نیز از جمله مواردی است که باید در چمدان قرار بگیرند و تحویل قسمت بار شوند.

سرنگ برای استفاده پزشکی

حمل سرنگ به داخل کابین فقط در صورتی امکان پذیر است که مسافر گواهی پزشکی مبنی بر ضرورت تزریق در طول پرواز را داشته باشد.

اشیای ممنوعه در پروازهای خارجی

گیاهان و محصولات حیوانی

هنگام سفر به کشورهای خارجی باید ابتدا از اقلام ممنوعه و مجاز در کشور مقصد مطلع شوید؛ چراکه در برخی نقاط دنیا حتی یک تکه میوه می تواند تهدیدی بالقوه برای صنعت کشاورزی قلمداد شود. به عنوان مثال، در آمریکا به همراه داشتن هر نوع میوه و سبزیجات تازه، خشک و یخ زده برای ورود به این کشور ممنوع است. اگر در بار خود یک موز یا هر محصول کشاورزی داشته باشید و آن را اعلام نکنید، برای اولین بار ۳۰۰ دلار جریمه می شوید و در دفعات بعدی این رقم به ۵۰۰ دلار افزایش می یابد.

محصولات کشاورزی در برخی کشورها جزو اقلام ممنوعه هستند

چنانچه در سفر به استرالیا، میوه ای همراه خود دارید، باید آن را اعلام کنید؛ چراکه این اقلام شامل جریمه از ۴۲۰ دلار به بالا می شود و حتی بنا بر نوع پرونده جریمه می تواند به هزاران دلار نیز برسد. برخی کشورها همچون بریتانیا این قانون را ندارند و می توانید تا دو کیلوگرم موز بدون اعلام قبلی به خاک این کشور وارد کنید.

ورود محصولات گوشتی نیز به تعدادی از کشورهای دنیا ممنوع است؛ به طوری که اگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خارج پرواز کنید، حمل محصولات لبنی و گوشت تازه بلامانع است؛ اما همراه داشتن این اقلام در سفر از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا به آن ها مجاز نیست. کسانی که از اروپا به آمریکا سفر می کنند، نباید همراه خود سالامی داشته باشند. ژامبون و محصولات سالامی فقط از برخی کشورهای اروپایی و با کشتی های تجاری امکان ورود به خاک آمریکا را دارند.

مایعات

محدودیت حمل مایعات به داخل هواپیما به نوع ایرلاین بستگی دارد؛ هرچند به طور کلی تمام مایعات و ژل ها باید در ظروفی با حجم کمتر از ۱۰۰ میلی لیتر و در کیسه پلاستیکی زیپ دار باشند. برای حمل خمیر دندان، شامپو یا سایر مایعات حتما آن ها را در ظروف کوچک مسافرتی قرار دهید.

برای داروهای مایع، هر کشور قوانین مخصوص خود را دارد که از قبل باید درباره این قوانین اطلاعات به دست آورید؛ گرچه در اکثر مواقع باید موضوع را به مامور بازرسی اطلاع دهید. اقلامی همچون کره بادام زمینی، ریمل و اسپری نیز جزو مایعات محسوب می شوند؛ مواردی که مسافران اغلب از آن غافل هستند.

وسایل برقی

وسایل برقی نظیر لپ تاپ، تبلت و گوشی را می توانید بدون هیچ مشکلی به کابین هواپیما ببرید یا به قسمت بار تحویل دهید؛ فقط در نظر داشته باشید که این لوازم باید خاموش باشند یا حالت هواپیما برای آن ها فعال شده باشد.

دارو و مواد مخدر

برخی داروها شاید در بسیاری از کشورها جزو اقلام عادی و مجاز برای پرواز باشند؛ اما در کشورهایی همچون امارات متحده عربی ممنوع هستند. از جمله این داروها می توان به قرص کدئین، قرص ضدبارداری و داروهای ایدز و هپاتیت اشاره کرد که نباید همراه مسافران باشد. این کشور قوانین بسیار سختگیرانه ای درباره مواد مخدر دارد و کمترین مقدار مواد می تواند حداقل چهار سال زندانی داشته باشد و قاچاق آن مشمول مجازات مرگ می شود.

کسانی که به ژاپن سفر می کنند، نباید داروهایی نظیر سودوافدرین و دگزامفتامین را داشته باشند که برای درمان اختلال کم توجهی بیش فعالی استفاده می شود؛ در غیر این صورت احتمال بازداشت فرد وجود دارد. برای اینکه کدئین یا مورفین وارد ژاپن کنید، باید پیش از ورود به کشور گواهی مواد مخدر تهیه کنید.

به طور کل، از حمل داروی غیرضروری بپرهیزید و قرص ها را در بسته بندی اصلی خود نگه دارید. ضمن اینکه حتما نامه یا نسخه پزشک همراهتان باشد تا به مشکلی برنخورید. یادتان باشد که اگر ماده مخدری در کشورتان غیرقانونی است، در سایر کشورها نیز به همین منوال خواهد بود. حتی در کشور هلند که نسبت به مواد مخدر، قوانین منعطف تری دارد، همراه داشتن آن ها در پرواز می تواند شما را به دردسر بیندازد. اقلام دیگری مانند ماری جوانای طبی و خودکار ویپ که در برخی کشورها مجاز هستند، در امارات متحده عربی و سنگاپور غیرقانونی به حساب می آیند؛ در نتیجه بهتر است آن ها را با خود به سفر نبرید. اسباب بازی شبیه به سیگار یا پیپ الکترونیکی نیز در سنگاپور غیرمجاز است و شامل جریمه ای تا دو هزار دلار سنگاپور می شود.

ابزارآلات

حمل ابزارآلات به داخل هواپیما مجاز نیست و در صورت لزوم می توانید آن را داخل چمدان به بخش بار تحویل دهید. بدون شک وسایلی مانند چکش و دریل اسلحه نیستند؛ اما می توانند خطرآفرین باشند و از نظر امنیتی، سفر هوایی را به مخاطره می اندازند.

لوازم ورزشی

حمل لوازم ورزشی از قبیل چوب بیسبال و گلف، تیر و کمان، چوب بیلیارد و وسایلی از این دست به داخل هواپیما مجاز نیست. ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش می توانند آن ها را به قسمت بار تحویل دهند یا این لوازم را در شهر مقصد تهیه یا اجاره کنند.

سوغاتی و هدیه

سازهای موسیقی که از گونه های در معرض خطر نظیر لاک لاک پشت و عاج ساخته شده اند، در برخی کشورها ممنوعیت ورود دارند. محصولات حیات وحش که حمل آن ها از آمریکا ممنوع است، شامل عاج فیل و پستانداران دریایی، محصولات تهیه شده از لاک پشت های دریایی، چرم اکثر تمساح ها و کیمن ها و… می شود.

یادتان باشد که کالای مجاز در یک کشور ممکن است در کشور دیگری غیرمجاز باشد؛ به همین دلیل قبل از سفر حتما راجع به این نوع کالاها اطلاعات کسب کنید. نقض قوانین گمرکی مشمول جریمه می شود؛ به عنوان مثال، این امر در بریتانیا می تواند ۲۵۰۰ پوند، در سنگاپور تا ۵۰۰۰ دلار سنگاپور، در ایالات متحده تا ۵۰ هزار دلار و… برایتان هزینه بردارد. در تعدادی از کشورهای دنیا نقض قانون گمرک فقط به جریمه نقدی خلاصه نمی شود و در کشورهایی همچون امارات متحده عربی، عربستان، ایران و اندونزی با مجازات زندان یا اعدام همراه است.

اسلحه

بسته به کشور مقصد، حمل بسیاری از سلاح ها در صورتی میسر است که خالی باشند و در داخل چمدان تحویل بخش بار شوند. اسلحه باید حتما در جعبه ای محکم قرار بگیرد. قوانین ایرلاین مربوطه را مطالعه کنید؛ زیرا احتمال دارد که برای حمل آن متحمل پرداخت هزینه های بیشتری شوید. علاوه بر این، حمل باروت در چمدان ممنوعیت دارد. از آنجا که برخی کشورها نسبت به حمل یا مالکیت سلاح شخصی، قوانین سختگیرانه ای دارند، قبل از سفر درباره قوانین کشور مقصد اطلاعات کسب کنید.

انواع باتری

حمل اقلامی نظیر مسواک برقی که در آن ها باتری قرار دارد، در کابین هواپیما ممنوع است. برای حمل این وسایل حتما باتری آن را خارج کنید و باتری را در کیف یا چمدان به صورت جداگانه بگذارید. برای وسایلی که باتری می خورند، تنها به خاموش کردن آن ها اکتفا نکنید و باتری را درآورید؛ چراکه گاهی اوقات این وسایل در اثر برخورد با اشیای دیگر روشن می شوند و توجه نیروهای امنیتی فرودگاه را به خود جلب می کنند.

فندک، کبریت و وسایل آتش زا

وسایل آتش بازی و همین طور سایر اقلام انفجاری در کیف همراه و چمدان ممنوع است. لوازم به ظاهر بی خطری مانند اجاق های کمپ نیز جزو اقلام آتش زا به حساب می آیند. در برخی پروازها حمل یک بسته کبریت در کیف دستی امکان دارد؛ گرچه نباید آن را در چمدان بگذارید. حمل فندک معمولی فقط در صورتی مجاز است که مواد قابل اشتعال آن را خالی کرده باشید.

لوازم آرایشی و بهداشتی

لوازم آرایشی و بهداشتی شامل انواع کرم و لوسیون، انواع ژل، اسپری و عطر، لاک ناخن، خمیر دندان، وسایل بهداشتی مانند صابون و شامپو می شود و امکان حمل آن ها فقط در چمدان و در کیسه زیپ دار وجود دارد. به این ترتیب، نباید چنین وسایلی را در کیف دستی خود قرار دهید؛ زیرا ورود آن ها به کابین هواپیما ممنوع است.

داشتن دارو و کپسول اکسیژن فقط در صورتی امکان پذیر است که نسخه پزشک داشته باشید. بنابراین، داروها و نسخه پزشک را کنار هم در کیسه زیپ داری بگذارید تا در فرودگاه معطل نشوید.

اشیای ممنوعه برای خروج از ایران

  • خروج فرش دست بافت تا متراژ ۲۰ متر مربع مجاز است؛ هرچند حمل آن ها به کشورهای عراق، عربستان و سوریه ممنوعیت دارد.
  • خروج زیورآلات شخصی از طلا، نقره تا پلاتین درمجموع حداکثر تا ۱۵۰ گرم مجاز است. ضمن اینکه امکان خروج سکه طلا از کشور وجود ندارد و ممنوع است.
  • ظروف و مصنوعات نقره (به جز زیورآلات) حداکثر تا سه کیلوگرم بلامانع است؛ البته به شرطی که آن ها جزو آثار تاریخی و فرهنگی نباشند.
  • همراه داشتن سگ و حیوانات خانگی فقط در صورتی مجاز است که در سبد مخصوص حیوانات حمل شود و علاوه بر اوراق شناسایی، از واحد قرنطینه فرودگاه مجوز گرفته باشید. حتما پیش از خرید بلیط هواپیما، قوانین مربوط به حمل حیوانات ایرلاین ها را بررسی کنید.
  • خروج هرگونه سلاح و مهمات فاقد مجوز، ممنوع است.
  • وسایل قمار، اسلحه سرد و گرم، مواد محترقه و منفجره، مواد مخدر، کتب خطی و چاپ سنگی، هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمی کشور یا مخل نظم و عفت عمومی و شئون ملی، انواع سنگ های گران بها و قدیمی، اشیای عتیقه و کلیه کالاهای با ارزش میراث فرهنگی، نشریات، تصاویر، فیلم، عکس و هر کالای مغایر با شئونات مذهبی و ملی کشور و همین طور کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارند، نباید جزو وسایل مسافران باشند.

اشیای ممنوعه برای ورود به ایران

  • مسافران ورودی می توانند در سال یک بار کالای نو به ارزش ۸۰ دلار به کشور وارد کنند؛ به شرطی که جنبه تجاری و ممنوعیت شرعی و قانونی نداشته باشد. این معافیت شامل کالاهای حجیم نظیر یخچال، کولر گازی، جاروبرقی، تلویزیون، لباسشویی و… نمی شود.
  • ورود زیورآلات طلا و نقره و پلاتین همراه مسافر از قبیل گردنبند، دستبند، گوشواره و… برای مصارف شخصی درمجموع حداکثر تا ۱۵۰ گرم مجاز است.
  • ورود حیوانات و پرندگان وحشی و… تنها در صورتی امکان پذیر است که از سازمان های مرتبط با کشور مبدا گواهی داشته باشید و گواهی بهداشت و تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست ایران را نیز بگیرید. ورود سگ و گربه به کشور طبق قانون ممنوع است.
  • ورود هرگونه پرنده کنترلی از جمله پهپاد، کواد کوپترها و… مشمول اخذ مجوز است. همچنین افراد برای خروج این اقلام از کشور باید مراتب را به گمرک اعلام کنند.
  • ورود دارو و مکمل های غذایی نیازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت و… است.
  • هر مسافر مجاز به ورود یک باکس سیگار (۲۰۰ نخ) و ۲۵۰ گرم تنباکو است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.