◄ معرفی سامانه درگاه ملی مجوزها
در شرایط اقتصادی کنونی و افزایش اهمیت تولید، بسیاری از افراد، به دنبال راهی برای راه اندازی کسب و کار مستقل برای خویش می باشند. زیرا با کارآفرینی، نه تنها رفاه بیشتری در انتظارشان خواهد بود، بلکه با افزایش اشتغال زایی از آمار بیکاران نیز کاسته خواهد شد. اما سوالی که برای این افراد مطرح می شود آن است که باید از چه طریقی، اقدام نموده و چگونه به هدف خود نائل آیند.
در شرایط اقتصادی کنونی و افزایش اهمیت تولید، بسیاری از افراد، به دنبال راهی برای راه اندازی کسب و کار مستقل برای خویش می باشند. زیرا با کارآفرینی، نه تنها رفاه بیشتری در انتظارشان خواهد بود، بلکه با افزایش اشتغال زایی از آمار بیکاران نیز کاسته خواهد شد. اما سوالی که برای این افراد مطرح می شود آن است که باید از چه طریقی، اقدام نموده و چگونه به هدف خود نائل آیند.
نکته اصلی در راه اندازی کسب و کار مستقل، دریافت مجوز مربوط به شغل و رشته مورد نظر می باشد. سامانه صدور جواز تاسیس تحت عنوان درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس اینترنتی g4b.ir، شرایطی را فراهم آورده تا متقاضیان صدور جواز تاسیس به راحتی بتوانند، با شرایط، مدارک، هزینه و دیگر موارد لازم برای صدور جواز تاسیس کسب و کار خود بر آیند. بنابراین برای افراد جویای مجوز کسب و کار، لازم است با این سامانه و طریقه درخواست جواز و استعلام آن را بدانند.
به گزارش تین نیوز، درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، بستری اینترنتی تحت مدیریت دبیرخانه «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب وکار» است که برای همه کسب وکارهای موجود در کشور، شرایط، مدارک، مجوزهای پیشنیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را شفاف و قابل فهم ارائه می کند. این درگاه، تنها مرجع رسمی اعلام شرایط صدور مجوزهای کسب و کار و معرفی مرجع قانونی صادرکننده همه مجوزهای کسب وکارها در کشور محسوب میشود.
بر اساس ماده7 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل44 قانون اساسی و اصلاحات بعدی، «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار»، به ریاست وزیر امور اقتصادی ودارایی موظف است شرایط، مراحل و هزینه های صدور مجوزهای کسب و کار را شفاف و سهل کند تا هر شهروند بتواند در این سایت به راحتی از شرایط و مراحل دریافت مجوز کسب وکار مورد نظرش مطلع شود و در صورت درخواست، از درگاه تخصصی، مجوز مورد نظرش را به سهولت و در کوتاه ترین زمان ممکن، دریافت کند.
دبیرخانه «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب وکار» در مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی مستقر است و راهبری و مدیریت "درگاه ملی مجوزهای کسب و کار کشور" را بهعهده دارد.
کارکرد اصلی درگاه عبارت است از:
-
شفاف سازی شرایط، مدارک، زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسب وکارها
-
معرفی مرجع اصلی صادرکننده مجوز هر کسب وکار
-
سهل کردن شرایط، مدارک و زمان و هزینه لازم برای صدور مجوز همه کسب وکارها
-
ثبت نام از متقاضیان دریافت مجوز، راهنمایی و هدایت وی به درگاه تخصصی صادرکننده مجوز
-
پشتیبانی و پیگیری دریافت مجوز موردنظر متقاضی در زمان اعلام شده و پیگیری قضایی درصورت عدم صدور مجوز بدون دلیل موجه.
لازم به ذکر است که هم اکنون، سامانه ملی مجوزهای کشور تنها مرجعی می باشد که می توان، اطلاعات و آگاهی لازم را در موارد فوق کسب نمود. این سامانه، با شفاف سازی مسیر دریافت مجوز تمامی کسب و کارها، در جهت تسهیل صدور جواز تاسیس بر آمده است. البته در کنار این سامانه، سامانه های فرعی دیگری همچون سامانه صدور جواز تاسیس stsm.ir، به وظیفه صدور مجوز، در زمینه های خاص، مشغول می باشند.
اینگونه، هر شهروندی که قصد راه اندازی کسب و کار مستقل را دارد می تواند، به راحتی با ورود به این سایت، با شرایط و مدارک لازم برای صدور جواز تاسیس کسب و کار خود آشنا شده و از طریق همین سامانه، به مرجع مورد نظر، هدایت شود.
در صفحه اصلی سایت، بخشی به نام "درختواره کسب و کار" مشاهده می کنید که با کلیک بر این قسمت، مشاغل دسته بندی شده ای را ملاحظه می نمایید :
- خدمات
- کشاورزی
- صنعت و معدن
- مشاغل خانگی
با کلیک کردن بر روی هر حوزه، وارد زیر مجموعه ای از مشاغل مرتبط با حوزه انتخابی می شویم.
برای مثال با انتخاب گزینه صنعت و معدن، موارد زیر در دسترس قرار می گیرند؛
- ماشینآلات و تجهیزات
- تولیدات کارخانه ای
- صنایع شیمیایی، نفت و گاز
- صنایع دستی
- معدن و فرآوری مواد
- تأسیسات و زیرساختها
در این قسمت می توان بر اساس حوزه کسب و کار مورد نظر بر روی گزینه ها کلیک کرد.
برای مثال با انتخاب گزینه تاسیسات و زیرساخت ها موارد زیر در دسترس قرار می گیرند؛
- منابع و تأسیسات برق
- صنایع پایین دستی گاز
- منابع و تأسیسات آب و فاضلاب
- راه و شهرسازی
و با انتخاب گزینه راه و شهرسازی ، حوزه های متعددی در دسترس قرار می گیرند؛
- انبوه سازی و شهرک سازی
- ساختمان و برجسازی
- شهرک یا ناحیه صنعتی
- ساخت راه و تونل
که با کلیک بر روی گزینه مورد نظر وارد صفحه ای می شویم که مجوز یا مجوزهایی که مربوط به کسب و کار انتخابی شما هستند نشان داده می شوند که باید با توجه به نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب کنید.با توجه به نوع مجوز درخواستی، دو گزینه " راهنمای دریافت" و "درخواست مجوز" پیش روی شما قرار دارد.
در صورتی که در مورد مجوز مورد نظر خود اطلاعات کامل دارید، می توانید از طریق کلیک کردن روی گزینه "درخواست مجوز" ، به صورت مستقیم به مرحله ثبت درخواست صدور مجوز بروید که البته برای این کار باید وارد حساب کاربری خود در سامانه شوید.اما اگر اطلاعاتی در خصوص مجوز مورد نظر ندارید، روی گزینه مشاهده جزئیات کلیک کنید.
با انتخاب گزینه "درخواست مجوز" وارد صفحه ای می شوید که باید یکی از گزینه های "ورود افراد حقیقی" یا "ورود افراد حقوقی" را انتخاب کنید تا از این طریق وارد سامانه خدمات دولت هوشمند شوید و جهت انجام احراز هویت و ورود به سامانه، اقدام نمایید.
بعد از ورود به سامانه، در صفحه ای که باز می شود، تمام اطلاعات مورد نیاز جهت اخذ مجوز نشان داده می شود که می توانید آن ها را مطالعه کنید.
پس از مطالعه راهنمای اخذ مجوز، در صورتی که می خواهید برای دریافت مجوز مورد نظر اقدام کنید، روی گزینه "درخواست صدور مجوز" در انتهای صفحه کلیک نمایید.
درختواره کسب و کار در حوزه حمل و نقل؛
انتخاب شاخه خدمات ؛
- خدمات
- کشاورزی
- صنعت و معدن
- مشاغل خانگی
انتخاب آماد و حمل و نقل در زیرشاخه خدمات؛
- آموزش و تحقیقات
- سلامت
- خدمات اجتماعی و بهزیستی
- دفتری، حقوقی و نظارتی
- فرهنگ و هنر
- ورزش و سرگرمی
- گردشگری
- مالی و بانکی
- بازگانی و تجارت
- کسب و کار مجازی
- آماد و حمل و نقل
- ارتباطات و فنآوری اطلاعات
- فنی و مهندسی
زیر شاخه آماد و حمل و نقل؛
- حمل و نقل شهری و جاده ای ( باربری بین المللی / باربری برون شهری/ باربری درون شهری / پایانه باربری پیک موتوری / اتوبوس و مینی بوسرانی / مسافربری بین المللی/ مسافربری برون شهری / مسافربری شخصی / پایانه مسافرتی / آژانس تاکسیرانی / تاکسی درون شهری /تاکسی ترمینال فرودگاه و قطار / اجاره خودرو / اجاره موتور و دوچرخه )
- حمل و نقل ریلی (حمل بار و مسافر ریلی)
- حمل و نقل دریایی (آموزش دریانوردی / حمل بار و مسافر دریایی / خدمات بندری، دریایی و کشتیرانی / سازهها و تأسیسات دریایی )
- حمل و نقل هوایی (آموزش هوانوردی /حمل بار و مسافر هوایی /خدمات فرودگاهی / کنترل هوایی/ فرودگاه و هلی پورت )
- خدمات و پشتیبانی ترابری (جایگاه سوخت بنزین و گازوییل /جایگاه سوخت CNG/ فروش سیار بنزین /خدمات امداد و نجات بین راهی /معاینه فنی خودروهای سبک /معاینه فنی خودروهای سنگین /باسکول /پارکینگ)
- ذخیره سازی کالا (سردخانه / سوله انبار)
- خدمات پستی (ماشین های نقش تمبر / پست خصوصی)
درختخواره کسب و کار در حوزه گردشگری؛
انتخاب شاخه خدمات؛
- خدمات
- کشاورزی
- صنعت و معدن
- مشاغل خانگی
انتخاب گردشگری در زیر شاخه خدمات؛
- آموزش و تحقیقات
- سلامت
- خدمات اجتماعی و بهزیستی
- دفتری، حقوقی و نظارتی
- فرهنگ و هنر
- ورزش و سرگرمی
- گردشگری
- مالی و بانکی
- بازگانی و تجارت
- کسب و کار مجازی
- آماد و حمل و نقل
- ارتباطات و فنآوری اطلاعات
- فنی و مهندسی
زیرشاخه گردشگری؛
- آموزش گردشگری (آموزش گردشگری / آموزش هتلداری)
- تأسیسات اقامتی (هتل /هتل آپارتمان /متل /خانهمسافر / مهمانپذیر / اقامتگاه سنتی و بومگردی / زائرسرا /پانسیون/ گردشگری سلامت /مناطق نمونه گردشگری)
- تأسیسات پذیرایی (خدمات بین راهی و پایانه مسافری /غذاخوری بین راهی /سفره خانه سنتی /کافی شاپ /مجتمع تیرپارک)
- تأسیسات تفریحی (مجتمع و محوطه گردشگری /اردوگاه طبیعت گردی/ باغوحش و باغ پرندگان /آکواریوم و دلفیناریوم /سیرک/ شهربازی /کارتینگ و تفریحات موتوری /اتاق بازی/ پارک آبی/ پرواز تفریحی / تلهکابین و تله سی یژ)
- خدمات مسافرتی (شرکت خدمات جهانگردی /شرکت خدمات زیارتی/ شرکت خدمات مسافرت هوایی / برگزاری تور خارجی/ برگزاری تور داخلی /تور درمانی/ فروش اینترنتی تور و اقامت/ راهنمای گردشگری)
- رویداد گردشگری (برگزاری نمایشگاه و جشنواره بین المللی و محلی /برگزاری نمایشگاه در خارج/ برگزاری همایش /نمایش و سرگرمی زنده)
- ارزیابی خدمات گردشگری (ارزیابی مراکز اقامتی و پذیرایی/ ارزیابی آژانس مسافرتی)
- عرضه و مرمت صنایعدستی و نفایس