بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

◄ معرفی مراحل دریافت کد رهگیری رایگان در قرارداد اجاره

به سبب مشکلاتی که برای دریافت کدرهگیری قولنامه وجود داشت و بعضا موجر از انجام این امر خودداری می کرد و مستاجر را برای دریافت وام ودیعه مسکن که از مدارک لازم برای دریافت آن، همین کد رهگیری اجاره نامه بود، با مشکل مواجه می کرد.

معرفی مراحل دریافت کد رهگیری رایگان در قرارداد اجاره
تین نیوز |

به سبب مشکلاتی که برای دریافت کدرهگیری قولنامه وجود داشت و بعضا موجر از انجام این امر خودداری می کرد و مستاجر را برای دریافت وام ودیعه مسکن که از مدارک لازم برای دریافت آن، همین کد رهگیری اجاره نامه بود، با مشکل مواجه می کرد. از طرفی مشاورین املاک نیز برای ارائه این کد به موجر و مستاجر مبلغ نسبتا بالایی را طلب می کردند، که ممکن بود امکان پرداخت آن برای مستاجر فراهم نبوده و به همین علت از دریافت کدرهگیری منصرف می شد.

◄ معرفی سامانه ثبت معاملات و املاک کشور

◄ مراحل دریافت کد رهگیری از سامانه ثبت املاک در معاملات مسکن

به گزارش تین نیوز، به دنبال همین نیاز و با هدف اجرایی کردن ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، دولت تدبیری اندیشید و این امکان را فراهم کرد تا موجر و مستاجر بتوانند خود، نسبت به ثبت قرارداد اجاره و دریافت کدرهگیری به صورت رایگان اقدام نمایند. 

برای اینکار لازم است متقاضی، وارد سامانه amlak.mrud.ir شده و بر روی سامانه ثبت رایگان اجاره مسکن کلیک نماید. تا بتواند اقدام به ثبت قرارداد اجاره خود کند و کد رهگیری قرارداد را بدون نیاز به مراجعه به بنگاه، دریافت نماید. لازم به ذکر است امکان ثبت قرارداد و دریافت کد رهگیری رایگان در قراردادهایی میسر است که، یک مالک شش دانگ و یک مستاجر در آن طرف قرارداد باشند.

در حال حاضر نسخه آزمایشی سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور راه اندازی شده که در گام نخست امکان دریافت کد رهگیری رایگان قرارداد اجاره توسط مستاجران و صاحب خانه ها فراهم شده و لازمه استفاده از خدمات این سامانه ثبت نام در سامانه ملی املاک و اسکان است.

با راه اندازی نسخه آزمایشی سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور اولین گام امکان ثبت رایگان قراردادهای اجاره و دریافت کد رهگیری توسط مالکان و مستاجران، بدون مراجعه به دفاتر املاک فراهم شد. تا پیش از این دریافت کد رهگیری در انحصار مشاوران املاک بود. دسترسی هموطنان به این سامانه از طریق سایت amlak.mrud.ir قسمت «سامانه ثبت رایگان اجاره مسکن» امکان پذیر است.

سامانه ملی املاک و اسکان

سامانه املاک و مستغلات صرفا برای کسانی قابل استفاده است که قصد ایجاد قرارداد اجاره جدید یا دریافت کد رهگیری دارند. دقت داشته باشید که تنها می توانید از کد رهگیری هایی که بعد از ثبت قرارداد در همین سامانه ایجاد می شوند استعلام بگیرید. بنابراین کد رهگیری دریافت شده از مشاوران املاک در این سامانه قابل استعلام نیست.

کسانی که قبلا کد رهگیری دریافت کرده اند برای دریافت ودیعه مسکن به «سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن» مراجعه کنند. هموطنان همچنین می توانند برای تسهیلات ساخت، تسهیلات کمک ودیعه و موارد مشابه، از سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن استفاده نمایند.

برای خود اظهاری اقامتگاه و ملک های تحت مالکیت خود، می توانید از سامانه ملی املاک و اسکان کشور استفاده نمایید.

برای استفاده از قابلیت های این سامانه، ضروری است ابتدا در سامانه ملی املاک و اسکان کشور اطلاعات هویتی، مشخصات املاک تحت مالکیت، محل اسکان و دیگر موارد را تکمیل و ثبت کنید. در صورت تکمیل اطلاعات مورد نیاز در سامانه املاک و اسکان، می توانید در همین سامانه (سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور) نسبت به ایجاد قرارداد اجاره املاک تحت مالکیت خود اقدام بفرمایید.

 

سامانه ملی املاک و اسکان

در حال حاضر، فقط امکان ایجاد قرارداد اجاره برای املاک دارای سند ۶ دانگ امکان پذیر است. بعد از ثبت قرارداد، کد رهگیری قرارداد در اختیار طرفین قرارداد قرار می گیرد. تمامی مراحل ایجاد و ثبت قرارداد و همچنین دریافت کد رهگیری، رایگان است.

برای ثبت قرارداد ابتدا باید مؤجر (صاحب ملک) اقدام به ایجاد قرارداد کرده و در مراحل بعدی، مستأجر به قرارداد اضافه خواهد شد و مستأجر نمی تواند به تنهایی قراردادی را ایجاد نماید. برای ایجاد و ثبت قرارداد، مدارکی از جمله سند ملک، شناسنامه طرفین قرارداد و قبوض ملک مورد اجاره (در صورت بدهی) ضرورت دارد.

در اولین گام شروع به کار این سامانه، امکان ثبت و استعلام قراردادهای ثبت شده برای قرارداد اجاره ی مسکن در حالت یک به یک (یک مالک شش دانگ به یک مستأجر)، به صورت برخط فراهم شده است و مؤجر (صاحب ملک) و مستأجر می توانند قرارداد اجاره ی واحد مسکونی مورد معامله ی خود را در این سامانه انجام داده و کد رهگیری و نسخه ی الکترونیکی آن را دریافت کنند.

وزارت راه و شهرسازی در حال تکمیل سامانه املاک و مستغلات است و اعلام کرده که در آینده ای نزدیک، هموطنان گرامی این امکان را خواهند داشت تا انواع قراردادهای مربوط به املاک و مستغلات را به صورت مستقل و یا از طریق مشاورین املاک، در همین سامانه انجام دهند.

داشتن کد رهگیری برای تمامی قراردادها ضرورت دارد. تا پیش از این یکی از آسیب های بازار اجاره ثبت قراردادها در کاغذهای قدیمی بود که بعضا فروخته می شد و وجاهت قانونی نداشت. به همین دلیل ضرورت دارد تا قراردادهای با کد رهگیری در بین مردم فراگیر شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • احمد پاسخ

    مرسی

  • عباس ماهری پاسخ

    کد رهگیری اجاره نامه

  • ارش پاسخ

    سلام با اینکار از مالک مالیت گرفته نمیشه موقع انتقال یا فروش یا حتی سالانه

  • ابراهیم ....سلطانی پاسخ

    ایابعداز عقد قراردادبین مالک ومستاجر برای دریافت کدرهگیری برای وام مستاجری حضورمالک درکافی نت ضروری است

  • مهندس ظفریاری پاسخ

    ***مهم (( جهت ثبت قولنامه خرید و اجاره نامه با کد رهگیری در سال 1403 در سامانه خود نویس رعایت موارد زیر الزامی است ):
    1- حضور طرفین قرار داد در دفتر املاک ( فروشنده و خریدار ، موجر و مستاجر)الزامی است.( با سیم کارت افراد بدون حضور خودشان قرارداد تنظیم نمیشود این کار سوء استفاده از مدارک و هویت افراد است و جرم است)
    2- اصل مدارک هویتی (کارت ملی و شناسنامه مالک و مستاجر)
    3- اصل مدارک مالکیتی( سند دفترچه ای و یا سند تک برگ و قولنامه مالک به همراه تمام ردیف قولنامه ها )
    ۴_تایید کدپستی ملک از اداره پست) 2 عدد کد پستی یک خانه مالک که خودش ساکن است و دومی خانه و یا مغازه و..مالک که میخواهد اجاره بدهد.
    5-شناسه قبض برق ملک (2عدد قبض برق یک خانه مالک که خودش ساکن است و دومی خانه و مغازه و...مالک که میخواهداجاره بدهد)
    6-کارت بانک با شماره شبا به نام مالک
    7- سیم کارت به مالک به همرا گوشی –سیم کارت به نام مستاجر به همراه گوشی
    8- شاهد اول سیم کارت به نام شاهد اول – شاهد دو سیم کارت همراه به نام شاهد دوم