پیش ثبت نام کد اقتصادی چگونه است؟ + روش ها
ما چطور می توان برای دریافت کد اقتصادی ثبت نام کرد؟ برای ثبت نام لازم است به سایت مورد نظر مراجعه کرد و مراحل چندگانه ای را طی کرد تا در نهایت اداره دارایی در مرکز استان یا شهرستان کد را صادر کنند.
ما چطور می توان برای دریافت کد اقتصادی ثبت نام کرد؟ برای ثبت نام لازم است به سایت مورد نظر مراجعه کرد و مراحل چندگانه ای را طی کرد تا در نهایت اداره دارایی در مرکز استان یا شهرستان کد را صادر کنند.
به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، کد اقتصادی به مانند کد ملی است البته با این تفاوت که کد ملی برای معرفی یک فرد است اما کد اقتصادی یا شماره اقتصادی برای یک واحد اقتصادی و کسب و کار صادر می شود. بنابراین کد اقتصادی یک عدد منحصر به فرد است که باعث شناخته شدن و تفاوت هر واحد اقتصادی با دیگر واحدهای اقتصادی می شود.
مراحل ثبت نام برای کد اقتصادی
اما چطور می توان برای دریافت کد اقتصادی ثبت نام کرد؟ برای ثبت نام لازم است به سایت مورد نظر مراجعه کرد و مراحل چندگانه ای را طی کرد تا در نهایت اداره دارایی در مرکز استان یا شهرستان کد را صادر کنند.
مراحل هشت گانه شامل موارد زیر می شود.
در ابتدا برای ثبت نام باید به سایت سازمان امور مالیاتی به آدرس gov.ir مراجعه کنید.
بر روی ثبت نام الکترونیکی کد اقتصادی که در قسمت راست صفحه قرار دارد کلیک کنید.
وارد صفحه پیش ثبت نام کد اقتصادی شوید.
اطلاعات درخواستی در این صفحه را وارد کرده و آن را ثبت کنید.
بعد از طی کردن این مراحل باید صبر کنید تا رمز و کد کاربری شما از امور مالیاتی ارسال شود. درصورتی که اطلاعاتی نظیر آدرس، کد پستی و اطلاعات دیگر را اشتباه وارد کرده باشید ممکن است این اطلاعات برای شما ارسال نشود.
مجدداً مراحل 1 و 2 را تکرار کنید و به مرحله 7 بروید.
گزینه ثبت نام کد اقتصادی را انتخاب کنید. اطلاعات خواسته شده را طبق اسناد و مدارک ثبتی تکمیل و در پایان آن را ذخیره کنید.
درصورتی که مشکلی در مراحل قبلی رخ نداده باشد در این مرحله کد اقتصادی برای شما صادر می شود.
چه گروه هایی باید کد اقتصادی بگیرند؟
در واقع وقتی کسب و کاری دارای کد اقتصادی است میزان درآمد ان قابل شناسایی است و بنابراین راه های فرار مالیاتی برای اشخاص حقوقی و حقیقی بسته می شود. همه افرادی که برای دریافت پول و درآمدشان از دستگاه کارتخوان یا پوز استفاده می کنند موظف به گرفتن کد مالیاتی هستند. مشاغلی مثل کسب و کارهای خانگی،کسب و کارهای اینترنتی،مدرسان دوره های آموزشی آنلاین و مجازی، طراحان سایت، برنامه نویسان، تولیدکنندگان محتوا و فریلنسرها، استریمرها و گیمرها از جمله مشاغلی هستند که نیازمند کد اقتصادی اند.
دریافت کنندگان کد اقتصادی را می توان به سه گروه طبقه بندی کرد.
گروه اول، کسانی که دارای پروانه کسب هستند و اقدامات اولیه مانند ثبت نام کد اقتصادی و غیره را انجام داده اند این گروه فقط کافی است اطلاعات پرونده کد اقتصادی خود را پرینت بگیرند.
دوم، کسانی هستند که تازه مشغول به کسب و کار اقتصادی شده اند و باید کلیه مراحل برای صدور پروانه اقتصادی و ثبت نام کد اقتصادی را انجام دهند.
سوم، کسانی که هیچ گونه شناسنامه و کد اقتصادی ندارند ولی صاحب کسب و کار اقتصادی هستند مانند دستفروشان و یا صاحبان کسب وکارهای خانگی و غیره. سازمان امور اقتصادی باید این افراد را مجاب کند که برای تشکیل پرونده اقتصادی و دریافت کد مالیاتی و شناسه اقتصادی خود اقدام کنند.