بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ احراز محل سکونت برای تعویض پلاک در چند گام ساده

همان طور که می دانید در هنگام تعویض پلاک جهت صدور پلاک جدید به نام خریدار خودرو، بایستی طبق قوانین احراز محل سکونت را خریدار خودرو ارائه دهد.

احراز محل سکونت برای تعویض پلاک در چند گام ساده
تین نیوز |

همان طور که می دانید در هنگام تعویض پلاک جهت صدور پلاک جدید به نام خریدار خودرو، بایستی طبق قوانین احراز محل سکونت را خریدار خودرو ارائه دهد.

به گزارش تین نیوز، در زمان تعویض پلاک خودرو، پلیس راهور باید مطمئن شود که محل سکونت مالک خودرو با شماره دو رقمی پلاک خودرو، مطابقت دارد.

این اطمینان توسط سندی با نام احراز محل سکونت، قابل اعلام است. در واقع داشتن مدارک احراز محل سکونت، به پلیس راهور ثابت می کند که اطلاعات شما در سامانه شماره گذاری پلیس، به روز رسانی شده است.

معرفی سامانه نوبت دهی مراکز تعویض پلاک

چه زمانی به احراز محل سکونت نیاز داریم؟

به طور کلی افراد زیر باید نسبت به احراز محل سکونت خود اقدام کنند:

خریداران خودروی صفر: همه متقاضیان خرید خودرو، باید در سامانه سخا، آدرس محل سکونت خود را ثبت یا به روزرسانی کنند.

افرادی که قصد رفتن به تعویض پلاک دارند: بدون احراز محل سکونت، امکان ارائه هیچ خدمتی از سوی مراکز تعویض پلاک وجود ندارد. تا زمانی که در سامانه سخا آدرس محل سکونت افراد مورد تأیید قرار نگیرد، تعویض پلاک از طریق سامانه نوبت دهی تعویض پلاک امکان پذیر نخواهد بود.

مدارک احراز آدرس محل سکونت مالک خانه

مالک خودرو باید سند مالکیت خانه را ارائه دهد تا بتواند آدرس مالک را تأیید کند. البته، ارائه قبض خدماتی مثل آب، برق یا گاز هم می تواند تأییدکننده آدرس مالک باشد.

روش های احراز آدرس محل سکونت مالک خودرو

برای بهره مندی از بیشتر خدماتی که در مراکز شماره گذاری خودرو و موتورسیکلت انجام می شود، به مدارک احراز محل سکونت نیاز دارید. ازاین رو ضروری است که پیش از مراجعه به این مراکز، مدارک موردنیاز را به همراه داشته باشید.

مدارک احراز آدرس محل سکونت مالک خانه

مالک خودرو باید سند مالکیت خانه را ارائه دهد تا بتواند آدرس مالک را تأیید کند. البته، ارائه قبض خدماتی مثل آب، برق یا گاز هم می تواند تأییدکننده آدرس مالک باشد.

مدارک احراز آدرس محل سکونت مستأجران

مالک خودرو، باید مدارک اجاره خانه را که به نام خودش است و کد رهگیری و تأییدیه سازمان املاک را دارد، ارائه دهد.

مدارک احراز آدرس محل سکونت کارمندان دولت

کارمندان با ارائه معرفی نامه از محل خدمت (سازمان های دولتی و نیروهای مسلح) که در آن آدرس محل سکونت درج شده است، می توانند برای احراز محل سکونت اقدام کنند.

مدارک احراز آدرس محل سکونت برای کارکنان مشاغل آزاد

افرادی که در حرفه های آزاد مشغول به فعالیت هستند، می توانند با ارائه جواز کسب به نام خودشان و یک قبض خدماتی آدرس را تأیید کنند.

مدارک احراز آدرس محل سکونت برای والدین دانش آموزان

والدین دانش آموزان می توانند گواهی اشتغال به تحصیل فرزند را به همراه آدرس محل سکونتشان که توسط آموزش وپرورش تأیید شده است، برای احراز محل سکونت ارائه دهند.

در صورتی که فرد هیچ کدام از شرایط بالا را نداشته باشد، می تواند از روش های زیر برای احراز آدرس محل سکونت خود استفاده کند:

  • ارائه سندی که نشان دهد والدین مالک خودرو در آدرس اعلام شده ساکن هستند. این کار از طریق ارائه سند اجاره یا مالکیت خانه (به نام والدین) امکان پذیر است.
  • ارائه سند مالکیت خانه به نام همسر و یک قبض خدماتی که محل سکونت مالک خودرو را تأیید می کند.

 احراز محل سکونت سازمان ها، شرکت ها و کارخانجات

برای احراز آدرس سازمان ها، شرکت ها و کارخانجات باید اساسنامه و آگهی روزنامه رسمی که حداکثر دو سال از تاریخ ثبت آن در روزنامه گذشته باشد، ارائه شود.

احراز محل سکونت سازمان ها، شرکت ها و کارخانجات دارای شعبه در سایر شهرها

در چنین مواردی نیز باید با توجه به مندرجات اساسنامه و بریده روزنامه رسمی برای احراز محل سکونت اقدام شود.

مراحل دریافت برگه احراز محل سکونت

 مراجعه حضوری

با ارائه مدارک احراز هویت مالک خودرو، برگه احراز هویت توسط مراکز تعویض پلاک خودرو صادر می شود. ازاین رو نیاز است که مالکان خودرو برای دریافت این برگه به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند.

در هر استانی که هستید، ابتدا از طریق آدرس اینترنتی nobatdehi.epolice.ir نوبت بگیرید. سپس طبق جدول زمان بندی، روز و ساعت مناسب را انتخاب کنید و در همان تاریخ در مرکز تعویض پلاک حاضر شوید.

 مراجعه به سامانه سخا

بر اساس اطلاعیه ای که ایران خودرو در سال ۱۴۰۰ منتشر کرد، روال احراز سکونت مالکین خودرو تغییر کرده است و افراد می توانند با مراجعه به سامانه سخا به نشانی اینترنتی sakha.epolice.ir برای احراز آدرس محل سکونت خود اقدام کنند. یعنی دیگر نیازی نیست که افراد به مراکز تعویض پلاک خودرو، نمایندگی ها و دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنند.

توجه داشته باشید در صورتی که آدرس محل سکونت یا شماره تماس شما تغییر کرده است، بهتر است در اسرع وقت نسبت به تغییر آدرس خود در سامانه سخا اقدام کنید. در غیر این صورت مکاتبات پلیس با مالک مانند پیامک های جریمه رانندگی به دست شما نخواهد رسید. همچنین درصورتی که تخلف رانندگی رخ دهد و در سامانه راهور آدرس سکونت به روزرسانی نشده باشد، مالک خودرو مجرم محسوب می شود و موظف به پاسخگویی به مراجع قضایی خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.