بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

رکورد شگفت انگیز قطار سریع السیر جدید چین که سریع تر از هواپیما است

این که قطاری بتواند شما را با سرعتی معادل سرعت هواپیما به مقصد برساند، به ندرت اتفاق می افتد. اما قطار پرسرعت مگلو چینی ممکن است یک استثنا باشد.

رکورد شگفت انگیز قطار سریع السیر جدید چین که سریع تر از هواپیما است
تین نیوز |

این که قطاری بتواند شما را با سرعتی معادل سرعت هواپیما به مقصد برساند، به ندرت اتفاق می افتد. اما قطار پرسرعت مگلو چینی ممکن است یک استثنا باشد.

به گزارس تین به نقل از روزیاتو، این قطار در جدیدترین تست آزمایشی اش، با سرعت ۴۵۲ کیلومتر در ساعت رکوردشکنی کرده و تبدیل به سریع ترین قطار جهان شده است.

مهندسان امیدوارند که مگلو بتواند پس از تکمیل ساختش، به سرعت ۹۹۹ کیلومتر در ساعت برسد (بسیار سریع تر از هواپیما های تجاری با سرعت متوسط ۸۷۶ تا ۹۲۳ کیلومتر در ساعت).

قطار سریع السیر

در مگلو از فناوری «شناوری مغناطیسی» استفاده شده تا به آسانی روی هوا حرکت کرده و تحت تأثیر اصطکاک و آلودگی صوتی قرار نگیرد و در نتیجه با سرعت بیشتری حرکت کند.

این روش با استفاده از آهنربا های ابررسانا در یک خط لوله با خلاء کم انجام می شود. آهنربا های ابررسانا، نوعی آهنربای الکتریکی بوده که در دما های خیلی پایین سرد شده و میدان مغناطیسی را تقویت می کنند.

استفاده از این نوع آهنربا و تعاملش با فلز خط لوله، قطار را به سمت جلو حرکت داده و لایه ای از هوا بین قطار و مسیر ایجاد می کند.

قطار سریع السیر

در حال حاضر، چین یک قطار مگلو در شهر شانگهای دارد که فرودگاه بین المللی پودنگ را به ایستگاه جاده لانگ یانگ، در مرکز این شهر متصل می کند. این مسیر ۳۰ کیلومتری با مگلو تقریباً هفت دقیقه طول می کشد.

چین قصد دارد این فناوری را در خطوط راه آهن سراسر کشور گسترش داده تا رفت و آمد بین شهر های بزرگ و مناطق روستایی را آسان تر کند.

این هدف، بخشی از پروژه نوآوری فناوری راه آهن چین است که در چهاردهمین برنامه پنج ساله این کشور، بین سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ در نظر گرفته شده است.

قطار سریع السیر

این پروژه، با ایجاد ارتباطات بیشتر در مناطق مختلف کشور، زمان سفر و هزینه های جمعیت بزرگ چین را به حداقل رسانده و در عین حال آلودگی هوا حاصل از حمل و نقل را کاهش می دهد.

در حال حاضر، انتشار گاز های گلخانه ای در صنعت حمل و نقل چین در حال افزایش است. تعداد خودرو های سواری بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰، دوازده برابر شده و از ۱۹ میلیون به ۲۳۹ میلیون رسیده است.

در سال ۲۰۱۸، این کشور، مسئول ۱۱ درصد از آلودگی هوا مرتبط با حمل و نقل در جهان بوده است (دومین کشور بعد از آمریکا).

قطار سریع السیر

کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن در بخش حمل و نقل چین، نقش کلیدی در به صفر رساندن میزان تولید کربن این کشور تا سال ۲۰۶۰ ایفا خواهد کرد.

قطار های مگلو هیچ گونه انتشار مستقیم کربن دی اکسید نداشته و برخلاف بزرگراه ها و ریل های قطار دیگر، حیوانات می توانند به راحتی از زیر راه آهن مگلو عبور کنند.

قطار فوق سریع مگلو چین می تواند ظرف سه الی ۱۰ سال به بهره برداری برسد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    برخی از مطالب مطرح شده کاملا غلط است.

    سریعترین رکورد ثبت شده متعلق به شینکانسن ژاپن است با سرعت لحظه ای 604 کیلومتر بر ساعت. این رکورد قبلا در اختیار TGV فرانسه بوده
    البته همه قطارهای پرسرعت جهان با سرعت مطمئنه که میانگین آن کمتر از سرعت لحظه ای است حرکت میکنند

  • اکبرمقدم پاسخ

    لطفا از تکنولوژی چینی برای قطارهای ما هم استفاده کنید.مثلا قطار تبریز تهران هنوز هم از واگنهای زمان رضا شاه استفاده میکند.