بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

۱۵ ایستگاه متروی برتر جهان از نظر معماری

برای علاقه مندان به معماری، مسافرت با مترو را می توان تور جذابی در ایستگاه های طاق دار و مرمرینی دانست که به موزاییک ها و شیشه های رنگین آراسته و توسط معماران و طراحان معروف بنا شده اند.

۱۵ ایستگاه متروی برتر جهان از نظر معماری
تین نیوز |

برای علاقه مندان به معماری، مسافرت با مترو را می توان تور جذابی در ایستگاه های طاق دار و مرمرینی دانست که به موزاییک ها و شیشه های رنگین آراسته و توسط معماران و طراحان معروف بنا شده اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از جاذبه ها، معمولا حرف از ایستگاه های مترو که می شود یاد موش ها، زباله ها و شلوغی ها می افتیم، ولی اصلا به معماری آن ها فکر نمی کنیم. اما چند ایستگاه مترو در جهان هستند که این معادله را به هم زده اند و مثالی عالی از معماری داخلی زیبایی هستند که می توان در فضاهای زیرزمینی ایجاد کرد.

فضای داخلی این ایستگاه های مترو زمانی تاثیرگذارتر خواهند بود که بدانید معماران برای ایجاد این فضاهای راحت در زیرزمین، با چه چالش های منحصر به فردی دست و پنجه نرم کرده اند. معماران باید یکپارچگی ساختاری دیوارها، جریان هوا، رطوبت زیاد و هزاران موضوع دیگر را به طور همزمان در نظر بگیرند. تعمیر و نگهداری آن ها هم چالش دیگری است که سازمان های مسئول باید چاره ای برای آن بیندیشند.

۱. ایستگاه تولیدو، ناپل، ایتالیا

 

ایستگاه متروی تولیدو (Toledo) که در سال ۲۰۱۲ افتتاح شد، متعلق به خط ۱ مترو است و در نزدیکی «ویا تولیدو» واقع شده که یکی از مهم ترین خیابان های خرید در ناپل، ایتالیا است. در نوامبر ۲۰۱۲، CNN تولیدو را زیباترین ایستگاه مترو در اروپا نامید.

۲. ایستگاه های کیفسکایا، مایاکوفسکایا و پارک پوبیدی، مسکو، روسیه

ایستگاه متروی برتر جهان

 

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه های کیفسکایا (Kievskaya)، مایاکوفسکایا (Mayakovskaya) و پارک پوبیدی (Park Pobedy) و به طور کلی، متروی مسکو نه تنها موفق ترین سیستم حمل و نقلی محسوب می شود، بلکه ایستگاه های آن مکان های ملاقات محبوبی هستند که ضمن دربرگیری مجموعه ای از مفاهیم مهندسی و هنری، نمایانگر سیاست های دولت روسیه هم هستند.

۳. ایستگاه رادهوست، استکهلم، سوئد

ایستگاه متروی برتر جهان

 

ایستگاه رادهوست (Rådhuset) ایستگاهی در مرکز استکهلم است که مثل ایستگاه های دیگر آن از معماری ارگانیک استفاده می کند و دیوارهای سنگی مترو را بدون پوشش و بدون هیچ تراشی رها کرده اند، گویی این کار بر اساس سیستم های غارهای طبیعی انجام شده است.

۴. ایستگاه آوتوو، سنت پترزبورگ، روسیه

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه آوتوو (Avtovo) سن پترزبورگ، که سال ۱۹۵۵ و به دست معمار یوگی لوینسون طراحی شد، بخشی از اولین خط متروی لنینگراد است. اگرچه در طرح اصلی آن در تمام ستون های ایستگاه از شیشه استفاده شده بود، اما به دلیل محدودیت های زمانی، سنگ مرمر سفید جایگزین شیشه شد و قرار بود که این کار، موقتی باشد؛ اما سنگ ها هرگز جایگزین نشده اند.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

۵. کاشی کاری در ایستگاه میدان سنت گلتر، بوداپست، مجارستان

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه سنت گلتر (Szent Gellért) عمیق ترین ایستگاه در خط ۴ متروی بوداپست است. این ایستگاه زیر میدانی به همین نام ساخته و مارس ۲۰۱۴ افتتاح شد. طراح دکوراسیون داخلی آن، توماس کوموروسکی است.

۶. ایستگاه تونل دیدنی باند، شانگهای، چین

 

ایستگاه متروی برتر جهان

تونل «باند سایت سینگ» (Bund Sightseeing Tunnel) یکی از پنج جاذبه ی گردشگری برتر شانگهای و از عجیب ترین جاذبه های چین است. به محض شروع حرکت به سمت پایین رودخانه ی هانگ پو، نمایش جلوه های شگفت آور صوتی و تصویری این تونل آغاز می شود.

۷.  ایستگاه متروی دانشگاه ناپل، ایتالیا

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه دانشگاه (Università) ناپل که اثر معمار معروف، کریم رشید، است از طرحی التقاطی و پر از رنگ های مختلف بهره می برد و طوری طراحی شده است تا نمادی از دنیای دیجیتال و اطلاعات باشد. رشید معتقد است فضاهایی را به تصویر کشیده است که «دانش و زبان عصر دیجیتال جدید را مجسم می کنند و ایده های ارتباط همزمان، نوآوری و تحرک را که برگرفته از انقلاب تکنولوژیک سوم هستند، به ذهن متبادر می سازند».

 

۸. ایستگاه هنر و صنعت، پاریس، فرانسه

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه هنر و صنعت پاریس (Arts et Métiers) در سال ۱۹۹۴ بر اساس داستان های علمی تخیلی به صورت کامل بازسازی شد و اکنون یک جاذبه ی توریستی بسیار غیرمعمول در فرانسه است. ایده ی ایستگاه توسط فرانکوئیز شوتین، هنرمند کمیک بلژیکی و بر اساس سبک معروفی به نام استیم پانک طراحی شد که ماشین آلات بخار را طوری به تصویر می کشد که گویی شما مخترع یا نویسنده ای هستید که به آینده می نگرید. سبک این هنرمند در ایستگاه مترو یادآور آثار ژول ورن است.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه متروی برتر جهان

۹. ایستگاه بلوار فورموسا، کائوسیونگ، تایوان

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه متروی بلوار فورموسا (Formosa Boulevard) ایستگاه مترویی در ناحیه ی سین سینگ کائوسینگ در تایوان است و به خاطر پروژه ی بلوار فورموسا که مربوط به طرح آماده سازی برای بازی های جهانی ۲۰۰۹ بود، به این نام خوانده می شود. شهرت این ایستگاه به خاطر «گنبد نور» آن است که بزرگ ترین اثر شیشه ای در جهان است و اثر هنرمند ایتالیایی، نارسیسی کوالیاتا است. قطر آن ۳۰ متر و مساحتش برابر با ۲۱۸۰ مترمربع است. گنبد نور از ۴۵۰۰ پانل شیشه ای ساخته شده است و به عنوان محلی برای برگزاری مراسم های عروسی استفاده می شود.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

۱۰. ایستگاه متروی کونگستراگاردن، استکهلم، سوئد

 

ایستگاه متروی برتر جهان

شهرت ایستگاه «کونگستراگاردن» (Kungstradgarden) به خاطر گیاهان و جانوران منحصربه فرد آن است. اینجا تنها مکان در اسکاندیناویاست که می توانید عنکبوت «Lessertia dentichelis» را ببینید. این عنکبوت غارنورد از اواسط دهه ی ۱۹۷۰ در دیوارهای این ایستگاه زندگی می کند، اما دانشمندان دقیقا نمی دانند که چگونه به اینجا راه یافته است. همچنین خزه هایی روی دیواره های ایستگاه رشد می کنند که پیش از این تصور می شد در استکهلم منقرض شده اند. در سال ۲۰۱۶، دانشمندان دو گونه ی جدید از قارچ با ژن های ناشناس و DNA منحصربه فرد روی دیواره های ایستگاه کشف کردند.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

۱۱. ایستگاه سیتی هال، نیویورک

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه متروی سیتی هال (City Hall)، زیبایی غیرمنتظره ای دارد و در بهره گیری از معماری نئورومانیسک، یگانه عمل کرده است. طراح ایستگاه، رافائل گوااستوینو، از کاشی های کلاسیک گواستاوینو برای پوشش قوس های سقف بلند ایستگاه  استفاده کرد. این ایستگاه، علی رغم عظمتی که در معماری آن به چشم می خورد، هیچ وقت ایستگاه مهمی در نیویورک نبود و در سال آخر خدمات رسانی، تنها ۶۰۰ مسافر در روز جابه جا می کرد و شب ها تعطیل بود. چون برای تجهیز آن به استانداردهای مدرن بازسازی گسترده ای لازم بود، مقامات شهری در سال ۱۹۴۵ تصمیم به تعطیلی آن گرفتند.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

۱۲. ایستگاه متروی مرکزی، استکهلم، سوئد

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه (T-Centralen) ایستگاهی است که قلب سیستم متروی استکهلم را تشکیل می دهد؛ یعنی تنها ایستگاهی است که تمام خطوط این سیستم از آن می گذرند و همین باعث شده است که پرکاربردترین ایستگاه مترو در استکهلم باشد.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

۱۳. ایستگاه متروی اولیاس، لیسبون، پرتغال

 

ایستگاه متروی برتر جهان

مانند خیلی از ساختمان های پرتغال، ایستگاه اولیاس (Olaias) در لیسبون، با کاشی های سرامیکی و بر اساس یک الگوی انتزاعی و رنگارنگ آراسته شده است. سقف راهروها یک پانل شیشه ای است که با ستون هایی حمایت می شوند که هر کدام به رنگ متفاوتی هستند. طراحی فوق العاده ی اولیاس اثر معمار معروف، توماس تاویرا است و آنتونیو پالولو، هنرمند معروف، پانل های رنگی سقف آن را نصب کرده است.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

۱۴. ایستگاه استادیون، استکهلم، سوئد

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه استادیون (Stadion) یکی از اولین ایستگاه های غارگونه ی استکهلم است که در سال ۱۹۷۳ ساخته شد. سازندگان ایستگاه، نه تنها قصد داشتند آسمان را به زیر زمین بیاورند، بلکه می خواستند اهمیت این مکان در تاریخ ورزش را هم به مسافران یادآور شوند که در نزدیکی استادیوم المپیک استکهلم، محل برگزاری بازی های المپیک ۱۹۱۲ قرار گرفته که همچنان یکی از بزرگ ترین میادین استکهلم برای میزبانی رویدادهای ورزشی و کنسرت ها است.

 

ایستگاه متروی برتر جهان

۱۵. ایستگاه بلوار اسلاویانسکی، مسکو، روسیه

 

ایستگاه متروی برتر جهان

ایستگاه متروی بلوار اسلاویانسکی (Slavyansky Bulvar) در مسکو، اثر معمار والویچ، طاق های کم عمقی دارد که روی دیوارهای افقی قرار گرفته اند. سطح داخلی دیوارها با سنگ مرمر سبز کوبایی پوشانده شده است و از نوعی گرانیت خاکستری برای پوشش کف و جدا کردن آن از لبه ی سکو که رنگ تیره تری دارد، استفاده شده است.

ایستگاه متروی برتر جهان

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.